Close

Strona 4 z 45 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 443
    Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Wyglada swietnie. I pewnie swietnie bedzie sie sprzedawal... sam bym sie do takiego przytulil

Rozmowny Awatar Karl Johansson
    Miasto
    Kraków/czasem Gdańsk, ale na razie nie

Domyślnie

chyba się zakocham! szkoda, że ma prawie 1tys dolarów kosztować:/
    Gdyby kosztował mniej - byłby mój.
    Tak czy inaczej, będzie mój, tylko, że później (choć tu rozstrzygnie jeszcze jakość zdjęć).
    D300
    Nikkor 24 2.8D, Nikkor 50 1.4G, SB-900

Domyślnie

Wygląda nieźle, chociaż mam nadzieję, że będzie też w ciemnych kolorach. Wielkość kita również zaskakuje. Niby ciemny, ale mimo wszystko bardzo kompaktowy.
    Ciekawe czy te $1000 to cena zakorpus + kit, czy też korpus + kit + stałka.
    Ostatnio edytowane przez arturpop ; 15-06-2009 o 11:20

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Moze to cena za sam korpus

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturpop Zobacz posta
    Wygląda nieźle, chociaż mam nadzieję, że będzie też w ciemnych kolorach.
    Z ploteczek wynika, że nie będzie czarnej wersji. Z drugiej strony 17/2,8 ma być również czarny, co troszkę temu zaprzecza.

Ciekawe czy te $1000 to cena zakorpus + kit, czy też korpus + kit + stałka.
    Najprawdopodobniej za E-P1 z 14-42. Jeśli wyskoczą z ceną 990$, co jest bardzo prawdopodobne, to ostudzą zapał wielu teraz zdecydowanych na zakup. Na 43rumors zrobili ankietę z której jasno wynika, że cena na tym poziomie wyeliminuje ponad 2/3 wcześniej zainteresowanych. Z drugiej strony wystarczy zerknąć na cenę SIGMA DP2, by łatwiej było przełknąć ponad 3000zł za E-P1
    ...jestem arogancki, kłótliwy, zarozumiały oraz próżny... to tylko część moich zalet : )...

...życie, to podróż, nie cel...

Domyślnie

Z taką ceną szału raczej nie zrobią - w USA za korpus d5000 wołają $700. Niby aparat zupełnie inny, ale mając konkurencję w postaci malutkich amatorskich lustrzanek może im być ciężko. Ale to lekkie wróżenie z fusów, poczekamy zobaczymy, trzymam kciuki za powodzenie systemu m4/3 na rynku - bo tak jak wcześniej napisałem, bardzo mnie cieszy, że w końcu ktoś robi kompaktowe aparaty z matrycą większą od paznokcia.

edit:
    @EuroLiberty: tak, dodam jeszcze, że podobno cena "nowego-starego" Panasonica DMC-GH1 ma być na poziomie $1500. Obecnie niestety realia są takie, że nawet Canon G10 w naszym pięknym kraju to prawie 2000zł. Więc nie zdziwię się, jeśli krzykną ponad 3kzł za E-P1.
    Ostatnio edytowane przez arturpop ; 15-06-2009 o 12:38

Domyślnie

jakie to malutkie! jakie śliczne! wreszcie olek, który może mnie bardziej kręcić od OM-1 zakochałem się po uszy.

Domyślnie

@Bielik: OM-2n PANY!

Domyślnie

edit:
    @EuroLiberty: tak, dodam jeszcze, że podobno cena "nowego-starego" Panasonica DMC-GH1 ma być na poziomie $1500.
    Panasonic nadal niedostępny, a przedsprzedażowe ceny zawsze są z kosmosu. Tak czy inaczej IMO Panasonic jest zbyt drogi szczególnie biorąc pod uwagę ich optykę, której nie potrafią dobrze skorygować na poziomie opracowywania formuły optycznej i muszą sięgać po programowe retuszowanie wad.

Obecnie niestety realia są takie, że nawet Canon G10 w naszym pięknym kraju to prawie 2000zł. Więc nie zdziwię się, jeśli krzykną ponad 3kzł za E-P1.
    Kraj jak kraj. Wszyscy przyzwyczaili się do mocnego złotego zapominając, że jego umocnienie było sztuczne, a okres w którym był mocny bardzo krótki. Wartość polskiej waluty została urealniona i trzeba się do tego przyzwyczaić.

Mnie tylko interesuje czy Olympus w Polsce ustali cenę na poziomie 3000zł-3500zł, czyli po przeliczeniu ceny dolarowej, czy też Europa dostanie swoją cenę 990EUR i E-P1 wyjdzie w Polsce 4000-4500zł. W przypadku drugich widełek podziekuję.
    ...jestem arogancki, kłótliwy, zarozumiały oraz próżny... to tylko część moich zalet : )...

...życie, to podróż, nie cel...

Domyślnie

Wartością sztuczną było 2 zł za dolara, ale nie 2.50 - 2.70.
    Nikon Z6 II, 14-30/4S, 24-120/4S, 50/1.8S, 85/1.8S, 50/2.8MC, 40/2, Tamron 70-180/2.8 G2
    Fuji S5 Pro, 35/2D, 50/1.4D

Strona 4 z 45 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów