42/1.2 trzeba upolować
Zapomniałem dopisać, że bardzo podoba mi się wsteczna kompatybilność m4/3 z niemalże każdym systemem od 60lat i żałuję, że canon/minolta odcięły się, a nikon/pentax powoli odcinają się od starszych szkieł.
Szukaj
42/1.2 trzeba upolować
Zapomniałem dopisać, że bardzo podoba mi się wsteczna kompatybilność m4/3 z niemalże każdym systemem od 60lat i żałuję, że canon/minolta odcięły się, a nikon/pentax powoli odcinają się od starszych szkieł.
Ostatnio edytowane przez Mavierk ; 06-06-2009 o 17:03
Naucz się czytać
Przeciez ma być 25/1.7 więc o co chodzi?![]()
gdyby nie było to kwestią polityki, to mogliby tać tyle, żeby Leica M czy Pen się nie mieściły, z racji braku lustra mogli dać każdą odległość właściwie - nie wierzę w przypadki w takim przypadku
Po za tym zakładając, że liczy się tylko efekt - efekt jest taki, a nie inny![]()
Naucz się czytać
Odległość jest najmniejsza żeby zminimalizować rozmiary aparatu. Takie były od początku założenia.
Nikon Z6 II, 14-30/4S, 24-120/4S, 50/1.8S, 85/1.8S, 50/2.8MC, 40/2, Tamron 70-180/2.8 G2
Fuji S5 Pro, 35/2D, 50/1.4D
no to czemu odległość nie wyniosła 8-10mm zamiast 20, skoro spokojnie mogła tyle wynosić a minimalizacja byłaby jeszcze większa?
Ale dobra, nie kłóćmy się.
Naucz się czytać
A ja już wiem, że jeśli jakość obrazu będzie fajna, to ja chcę ten aparat z tym właśnie obiektywem. Bardzo chcę!
Mam tylko nadzieję, że z ceną nie przegną ;]
D300
Nikkor 24 2.8D, Nikkor 50 1.4G, SB-900
też taki chce i stawiam świnkę na biurko![]()
wybieram inne systemy
Jutro premieraJest juz zdjecie...i na zdjęciu widac dołączany wizjer na sankach
![]()
Skontaktuj się z nami