Close

Strona 6 z 45 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 443

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturpop Zobacz posta
    Moim zdaniem to będzie bardzo fajny, pełnoprawny system firmowany przez dobrego producenta. Nie mówię, że profi ze szkłami f/2.8 i pancerną obudowa korpusów, ale z chłamowatymi kompaktami nie będzie co porównywać.
    Myślę podobnie. Ma większą rację bytu niż 4/3. Na pancerne, a przynajmniej uszczelnione body przyjdzie również czas. W jednym z wywiadów przedstawiciel Olympusa dał do zrozumienia, że w tym roku pojawią się dwa body. Stricte amatorskie i bardziej zaawansowane, uszczelnione. W plotkach o E-P1 nie wspomina się o uszczelnieniach więc możliwe, że z końcem roku zobaczymy coś solidniejszego.
    ...jestem arogancki, kłótliwy, zarozumiały oraz próżny... to tylko część moich zalet : )...

...życie, to podróż, nie cel...

Domyślnie

Dlaczego gadżet? Moim zdaniem to będzie bardzo fajny, pełnoprawny system firmowany przez dobrego producenta. Nie mówię, że profi z zoomami f/2.8 i pancerną obudowa korpusów, ale z chłamowatymi kompaktami nie będzie co porównywać.
    Z kilku powodów:
    1. Miałem już system 4/3 i przeszedłem na Nikona, jak myślisz dlaczego?
    2. Mam d300 i nie potrzebuję drugiego aparatu - zatem każdy kolejny to gadżet
    3. mam jakiegoś kompakciaka, który na rózne okazje wystarcza, jest mały i...
    4. mam 1000 dolców w kieszeni na rózne inne wydatki, które z pewnością przyniosą większą korzyść niż ten Olek

Ale pomimo tego uważam, że to byłby super aparacik... gdyby kosztował mniej niż 1000 zł

A ponadto,

Moim zdaniem to będzie bardzo fajny, pełnoprawny system firmowany przez dobrego producenta. Nie mówię, że profi z zoomami f/2.8 i pancerną obudowa korpusów, ale z chłamowatymi kompaktami nie będzie co porównywać.
    Twoim zdaniem...
    Z pozdrowieniami,
    Ink.
    Instagram

Domyślnie

@Inkognito: wiesz, z takim podejściem Leicę MP nazwiesz gadżetem. A jest to moim zdaniem aparat/system o lata świetlne przed tym co obecnie prezentuje Nikon. A wspominam o tym dlatego, że nie każdy marzy o 100-u kilowym zestawie puszka+obiektyw, natomiast producenci zestawów bardziej kompaktowych nie stają się z tego powodu od razu producentami gadżetów.
    Ostatnio edytowane przez arturpop ; 15-06-2009 o 16:48

Domyślnie

@Inkognito: wiesz, z takim podejściem Leicę MP nazwiesz gadżetem. A jest to moim zdaniem aparat/system o lata świetlne przed tym co obecnie prezentuje Nikon. A wspominam o tym dlatego, że nie każdy marzy o 100-u kilowym zestawie puszka+obiektyw, natomiast producenci zestawów bardziej kompaktowych nie stają się z tego powodu od razu producentami gadżetów.
    Po pierwsze, to że coś w mojej opinii jest gadżetem (co wcale nie uwłacza temu systemowi, po prostu nie jest mi on potrzebny), wcale nie determinuje niczyjego innego zdania - każdy ma do tego prawo, i nie zmuszaj mnie do powtarzania tego banału

Ale wracając do dyskusji.

Przyznaję, że kupiłbym ten aparacik bardzo chętnie gdyby kosztował mniej niż 1000 zł - abstrahując od tego, że pewnie jest to nierealna cena, ale z mojego punktu widzenia wszelkie wyższe pieniądze będą przeinwestowaniem. Ten 1000$ moim zdaniem jest ceną nader wygórowaną. I dla mnie ten system tyle wart nie jest. Bo z mojego punktu widzenia starczyłby jeden podstawowy obiektyw - nawet ten słodki mały kicik by mi starczył. Byłby to idealny aparat dla rodziny, na różnego rodzaju wydarzenia, gdzie faktycznie nie chce się targac plecaka. Byłby świetny na wykłady na uczelni, zamiast zeszytu

byłby na prawdę super, gdyby nie cena

Mnie po prostu nie stać na taki gadżet Ale czemu gadżet? Bo chyba nie sprostowałem w końcu. Zatem dlatego, bo zdjęcia które na moje czysto hobbystyczne potrzeby starczają robię z powodzeniem d300, nie przeszkadzają mi ani kilogramy w rękach ani na plecach.

Natomiast taki aparat by się przydał, niewątpliwie, ale nie za 1000$ - to absurd.
    Z pozdrowieniami,
    Ink.
    Instagram

Domyślnie

@Inkognito: wiem że się czepiam słówek, ale po prostu napisać że system X jest Ci niepotrzebny to jedno, a napisać że jest gadżetem, to dwie zupełnie różne rzeczy.

Domyślnie

@Inkognito: wiem że się czepiam słówek, ale po prostu napisać że system X jest Ci niepotrzebny to jedno, a napisać że jest gadżetem, to dwie zupełnie różne rzeczy.
    Hmmm w mojej opinii nie, bo zobacz:

Cytat Zamieszczone przez PWN
    niewielki przedmiot, zwykle niepełniący funkcji użytkowej
    Co wcale nie znaczy, że nie może dla kogoś stanowić wartości użytkowej. Dla mnie jednak nie stanowi (zwłaszcza w kwestii jego ceny).

Oczywiste jest także, że użyłem tego wyrażenia na wyrost, ale imho lepiej ono obrazuje moją opinię o tym. Co oczywiście wcale nie ocenia, czy też przekonuje, innych osób, które uważają to za strzał w 10
    Z pozdrowieniami,
    Ink.
    Instagram

Domyślnie

A ja se kupię jak będzie w przystępnej cenie. Do tej pory mam mokro w majtach jak pomyślę o Olympusach Pen i 35rc, rd itp. Sam łażę z XA3 i kocham ten maleńki aparacik, a toto żywcem nawiązaniem do tradycji wspomnianych konstrukcji jest.
    "The more gear you carry, the less likely you are to make a good photograph" - B. Jensen

Domyślnie

Na optyczne i fotopolis już są pierwsze wrażenia i opisy, cena 749 za samo body, 799 za body z kitem. Tylko nie wiadomo czy to w dolarach czy ojro xD
    czarne puszki, brudne słoiki, granaty, jakieś kable, elektroniczne ustrojstwa, błyskające cosie i metalowe tyczki coby się podeprzeć można było

Domyślnie

Preorder na Amazon:
    http://www.amazon.com/s?ie=UTF8&x=0&...ch-alias%3Daps
    W skrócie: $900 za korpus + stałka 17mm f/2.8 i $800 za korpus + 14-42mm
    Ostatnio edytowane przez arturpop ; 16-06-2009 o 08:48

Domyślnie

Wygląda fantastycznie, ceny też OK. Niech zrobią jeszcze stałkę 12mm.

Warto było NIE kupić LX3 :>
    Nikon Z6 II, 14-30/4S, 24-120/4S, 50/1.8S, 85/1.8S, 50/2.8MC, 40/2, Tamron 70-180/2.8 G2
    Fuji S5 Pro, 35/2D, 50/1.4D

Strona 6 z 45 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów