Close

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 32

Domyślnie

no ok, zamienniki sa fajne, tanie itp itd.
    Ale co z głównym wątkiem tematu? Prosiłbym jak coś o pisanie na ten właśnie temat a nie na temat cen zamienników itp.

Domyślnie

ja akurat tam nie wyłapałem z tego linku żeby mówili o tym ze po podłączeniu sd-8a baterie w lampie nie biorą udziału w ładowaniu, ale to może przez mój angielski ;]
    Gość mówi, że baterie w lampie zasilają komputer lampy a baterie w "packu" są dedykowana do zasilania palnika. I tylko tyle niestety, czyli niejednoznacznie. Niestety nie mówi wprost, czy te pozostawione w lampie nadal biorą udział w ładowaniu palnika czy nie. Zapamiętało mi się, błędnie (bo z filmu to nie wynika), że nie.
    Jednak różnica czasowa (podawana przez producenta) między 5 akumulatorkami w lampie a 6cioma w SD-8A jest raczej niewielka, biorąc pod uwagę, że mamy ponad drugie tyle zasilania. Choć z drugiej strony - 2 a 2,9s to prawie 1/3 różnicy, więc wcale nie tak mało (tyle, że dla SD-8A podawano czas dla aku NiCd, NiMH mogą być lepsze - ogólnie zależy to mocno od wydajności prądowej akumulatora).
    Podejrzewam, że w praktycznym użyciu (kiedy nie walimy non-stop 1/1) przyspieszenie jest mocno zauważalne. Potwierdzają to użytkownicy, jak marszull powyżej.

Zamienniki - cóż, i tak już nie mam gwarancji... Może wypróbuję, Phottixa mam akurat za całkiem znośną chińszczyznę, na EN-EL3e od nich nie narzekam.

No to dość gdybania z mojej strony. Idę szukać taniego SD-8A (lub zamiennika)

Domyślnie

Ten zamiennik wygląda przyzwoicie:

link do ebay

Tani jak "barszcz", porządna chińska robota. Wykonany wręcz finezyjnie jak na chińczyka
    Ma ktoś jakieś doświadczenia z tym modelem??

Łukasz
    Ostatnio edytowane przez pacyf ; 06-06-2009 o 22:39
    [F100] [D3]

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pacyf Zobacz posta
    Ten zamiennik wygląda przyzwoicie:

link do ebay
    I do tego jest jakiś chłop dodany. Manuel. "User Manuel".
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ekonet Zobacz posta
    I do tego jest jakiś chłop dodany. Manuel. "User Manuel".

hahahahahahahahahaha, bonus dla żony?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez luxius Zobacz posta
    hahahahahahahahahaha, bonus dla żony?
    To zależy, kto kogo będzie używał.
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ekonet Zobacz posta
    To zależy, kto kogo będzie używał.

buhahahahaha ROTFL

Domyślnie

Luxius napisał:
    "Gdyby tak miec tę pieprzoną wtyczke do lampy..
    może ktos cos wystruga?"

miałem SD-8. urządzenie nie sprowadza się do prostego zbiornika na baterie z przewodem. Podczas pobierania prądu słychać z pojemnika dźwięk - pisk charakterystyczny dla ładujących się kondensatorów w lampie błyskowej.
    W środku jest jakiś układ wyładowczy sterowany elektronicznie
    na dpreview trafiłem na wątek gościa, który za pomocą małej szlifierki Dremel przerobił prostokątna wtyczkę SD-8 na zaokrągloną SD-8A i wszystko działało bez problemu.
    Pozdrawiam
    myślę co piszę

Domyślnie

mozliwe, ze jest tak jak piszesz, ale moze to nie jest bardzo skomlikowane, skoro chinczyki robia te sety i masowo sprzedaja za 160 zl na ebayu... temat warty lepszego oblookania

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów