Close

Strona 8 z 27 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 263

Wątek: D300s

Domyślnie

moze korekcja ceny ( Jen spadl prawie o zlotowke od polowy lutego do teraz )
    D50; F80; T 28-75 2.8; N 35 1.8; N 50 1.8; S 70-300;
    pozdrawiam marek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez elfi Zobacz posta
    W jednym ze sklepów D300 z obiektywem 50/1.8 za 5777zł. Czyżby wyprzedaż zapasów przed D300s?

PS
    Opłaca się?
    w Fotobasi body kosztuje 5186zł, więc jak nie masz nic jasnego to 5777 za ww zestaw jest znośną propozycją

Domyślnie

W FJ pucha za 5666zł a pucha z 50 1.8 za 5777zł.
    Nikon d700+Mb-d10/D800 + MB-d12|Zenitar 16 2.8|N16-35 4 vr|Sigma 70-200 F2.8 II EX DG MACRO HSM|2xSB-800|YN 560|Samyang 85 1.4 AE UMC|Naneu Urban Gear u120

Domyślnie

Hej, chłopaki- z emocjami czy bez, offtopic o klasyfikowaniu D300 jako pro/semi pro/amator jest wbrew pozorom bardzo ciekawy. Myślę, że każdy własne wnioski może wysnuć.
    Moja subiektywna opinia jest taka, że D300 to najbardziej profesjonalna puszka w formacie DX. Ale z dystansem trzeba przyznać, że to puszka semi-pro, a jak ktoś chcę klasyfikować w systemie zero-jedynkowym to jest to puszka amatorska
    Uważam również, że to najlepsza na świecie matryca w formacie DX, szczególnie jeśli weźmiemy pod uwagę 'wartość dodaną' w postaci oprogramowania, obsługi i szczelnego body.
    Nie wdając się w szczegóły, których jestem świadom. Chcę uniknąć tutaj przytyków odnośnie świetnych D2/D2x/D2xs- czytałem dziesiątki stron ciekawych dyskusji na tym forum o konfrontacji d2 z d300- zastrzegam, że to moja opinia, którą lansuję jako swoje odczucie a nie jakiś postulat

Co do D300s- niech nikon sobie wydaje. Co mu szkodzi?

Panowie, myślę, że każdy lubi marzyć. Cieszę się, że Nikon nie biegnie z ilością megapixeli a modele jak D300/d90 i D5000 to fajny trend wyciągania z jednej matrycy tyle ile się da, niezwiekszając ilości mpx. Ucieszyło mnie, że Olympus wszem i wobec ogłosił, że 'odpuszcza sobie wyścig megapikselowy i skupia się*na doskonaleniu matryc'.

Wniosek mój z tego taki, że jeśli mogę sobie czegoś życzyć to D300s/d400 z matrycą gdzie gro prac skupiło się*na elektronice, softwarze i kolejnym stopniu doskonalenia tego podzespołu nie kręcącym się*wokól dodawania kolejnych milionów megapikseli. Nie byłoby fantastycznie, gdyby matryca Dx miała jeszcze dalej idące właściowości niskoszumiące?
    Wiem, głupio tak spłycać dyskusję do szumofobii, ale przecieć nie samym szumem człowiek żyje i zapewne wiele innych aspektów matrycy możnaby dopracować, no bo czemu nie.

D300s z filmami hd to byłaby fajna sprawa. Absolutnie nie widziałbym sensu zmiany body dla użytkowników D300. Czy wy też uważacie że lepiej byłoby sobie już lepiej kupić te D5000, mieć*filmiki hd, mniejsze i zapasowe body na wakacje? Czemu nie. Ale przeskok d300--->d300s jak na razie to chyba ekstrawagancja.

Pozdrawiam wszystkich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez badabuzz Zobacz posta
    Hej, chłopaki- z emocjami czy bez, offtopic o klasyfikowaniu D300 jako pro/semi pro/amator jest wbrew pozorom bardzo ciekawy. Myślę, że każdy własne wnioski może wysnuć.
    Moja subiektywna opinia jest taka, że D300 to najbardziej profesjonalna puszka w formacie DX. Ale z dystansem trzeba przyznać, że to puszka semi-pro, a jak ktoś chcę klasyfikować w systemie zero-jedynkowym to jest to puszka amatorska
    Uważam również, że to najlepsza na świecie matryca w formacie DX, szczególnie jeśli weźmiemy pod uwagę 'wartość dodaną' w postaci oprogramowania, obsługi i szczelnego body.
    Nie wdając się w szczegóły, których jestem świadom. Chcę uniknąć tutaj przytyków odnośnie świetnych D2/D2x/D2xs- czytałem dziesiątki stron ciekawych dyskusji na tym forum o konfrontacji d2 z d300- zastrzegam, że to moja opinia, którą lansuję jako swoje odczucie a nie jakiś postulat

Co do D300s- niech nikon sobie wydaje. Co mu szkodzi?

Panowie, myślę, że każdy lubi marzyć. Cieszę się, że Nikon nie biegnie z ilością megapixeli a modele jak D300/d90 i D5000 to fajny trend wyciągania z jednej matrycy tyle ile się da, niezwiekszając ilości mpx. Ucieszyło mnie, że Olympus wszem i wobec ogłosił, że 'odpuszcza sobie wyścig megapikselowy i skupia się*na doskonaleniu matryc'.

Wniosek mój z tego taki, że jeśli mogę sobie czegoś życzyć to D300s/d400 z matrycą gdzie gro prac skupiło się*na elektronice, softwarze i kolejnym stopniu doskonalenia tego podzespołu nie kręcącym się*wokól dodawania kolejnych milionów megapikseli. Nie byłoby fantastycznie, gdyby matryca Dx miała jeszcze dalej idące właściowości niskoszumiące?
    Wiem, głupio tak spłycać dyskusję do szumofobii, ale przecieć nie samym szumem człowiek żyje i zapewne wiele innych aspektów matrycy możnaby dopracować, no bo czemu nie.

D300s z filmami hd to byłaby fajna sprawa. Absolutnie nie widziałbym sensu zmiany body dla użytkowników D300. Czy wy też uważacie że lepiej byłoby sobie już lepiej kupić te D5000, mieć*filmiki hd, mniejsze i zapasowe body na wakacje? Czemu nie. Ale przeskok d300--->d300s jak na razie to chyba ekstrawagancja.

Pozdrawiam wszystkich
    poczekajmy na promierą d300s albo d400 zanim zaczniemy oceniać czy warto czy nie
    Poza tym nie dla każdego lepszym rozwiązaniej jest zakup kolejnej puszki tylko dla filmów
    Ostatnio edytowane przez Pawel Pawlak ; 02-06-2009 o 15:33
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

pozdrawiam
    Paweł

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel Pawlak
    poczekajmy na promierą d300s albo d400 zanim zaczniemy oceniać czy warto czy nie
    Poza tym nie dla każdego lepszym rozwiązaniej jest zakup kolejnej puszki tylko dla filmów
    Nie rozumiem... Przecież właśnie o tym piszę:
    1. Przy założeniu, że D300s będzie ulepszony tylko o możliwość kręcenia filmów HD to chyba nie warto się przesiadać. Istotne jest tu, iż nadmieniłem 'przy założeniu', gdyż dzięki temu asekuruje się przed wytykaniem wad jeszcze przed premierą sprzętu
    2. Jak już ktoś naprawdę chcę zmieniać puszkę klasy d300 na puszkę*klasy d300s z filmikami... to chyba lepiej zostać przy D300 i zaaplikować sobie D5000

Jako bardzo zadowolony użytkownik D300 przyznam, że plotki o D300s raczej mnie nie rozpalają

Domyślnie

Ja w D300s obstawiałbym na odchylany wyświetlacz i filmiki. Na dwa sloty CF i SD bym nie liczył - prędzej na przeskok z CF na SD. Pod koniec roku puszczą następce D300, na wiosnę dadzą D700x z matrycą od D3x + uchylany ekranik i filmiki. Może po drodze spłodzą w końcu jakieś 24/1.4 AF-S za 10patoli
    Ostatnio edytowane przez wywar ; 02-06-2009 o 15:59

Domyślnie

Wywar nie sądzę żeby w puszce która bardzo dobrze spisuje się w fotografii sportowej i reporterce wsadzili wolniejsze karty
    Nikon d700+Mb-d10/D800 + MB-d12|Zenitar 16 2.8|N16-35 4 vr|Sigma 70-200 F2.8 II EX DG MACRO HSM|2xSB-800|YN 560|Samyang 85 1.4 AE UMC|Naneu Urban Gear u120

Domyślnie

Nie byłoby fantastycznie, gdyby matryca Dx miała jeszcze dalej idące właściowości niskoszumiące?
    Pies tracal szumy, te juz sa wystarczajaco niskie, jak dla mnie - rozpietosc tonalna poprosimy

Ja w D300s obstawiałbym na odchylany wyświetlacz i filmiki. Na dwa sloty CF i SD bym nie liczył - prędzej na przeskok z CF na SD.
    Takiej glupoty to nie zrobia, poza tym plotka mowi o dwoch slotach...
    Ostatnio edytowane przez costi ; 02-06-2009 o 16:18
    D300 | S 10-20 | N 18-200 VR | N50/1.4 AI | T 17-50/2.8 | S 105macro | N 70-300VR | SB600

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez badabuzz Zobacz posta
    Nie rozumiem... Przecież właśnie o tym piszę:
    1. Przy założeniu, że D300s będzie ulepszony tylko o możliwość kręcenia filmów HD to chyba nie warto się przesiadać. Istotne jest tu, iż nadmieniłem 'przy założeniu', gdyż dzięki temu asekuruje się przed wytykaniem wad jeszcze przed premierą sprzętu
    2. Jak już ktoś naprawdę chcę zmieniać puszkę klasy d300 na puszkę*klasy d300s z filmikami... to chyba lepiej zostać przy D300 i zaaplikować sobie D5000

Jako bardzo zadowolony użytkownik D300 przyznam, że plotki o D300s raczej mnie nie rozpalają
    nie wiemy jak będize obrazował następca d300 - na pewno nie gorzej niż d90 - czyli lepiej niż obecny d300. Jak dużo lepiej ? nie wiadomo, delikatne zmiany w expeedzie mogą poprawić pracę AF, podobnie jak pewne modyfikacje mechanizmu lustra. Specyfikacja może być prawie taka sama jak d300 a w praktyce różnice mogą być znaczne. Więc nie wyrokujemy zanim nie dotkniemy/zobaczymy. zakup kolejnej mocno wykastrowanej puszki dla samych filmików nie koniecznie musi być najlepszym rozwiązaniem - po co mi 3. aparat - kastrat w porównaniu do d300 i d700 ?? Nie bardoz chce mi się nosi 3. puszkędo czatowni i przekręcać w zalezności od tego czy chce mieć DXową matrycę i sprawny AF + 8fpsów czy też kastrata z filmikami. Piszę to żeby uzmysłowić Ci że ludzie kierują się różnymi przesłankami i niekoniecznie Twój tok rozumowania, jest jedyny logiczny i słuszny, ponieważ jesteś zadowolonym posiadaczem d300.
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

pozdrawiam
    Paweł

Strona 8 z 27 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów