Close

Strona 1 z 13 12311 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 129

Wątek: S6 Pro

Domyślnie S6 Pro

Fujifilm

Fujifilm S6 Pro
    Znów powróciły plotki na temat następcy lustrzanki Fujifilm S5 Pro. Mówią one bardzo niewiele, bo jedynie, że niedługo zostanie on światu zaprezentowany. Jednak nie ma zgodności co do tego jak będzie on wyglądał. Jedni twierdzą, że S6 będzie wykonany na bazie korpusu D700, inni że na bazie D300.

Już jestem szczęśliwy, tylko oby więcej pixeli w niego wepchali i poprawili szybkość, to będzie ideał heh
    Ostatnio edytowane przez emsolo ; 30-05-2009 o 21:58

Domyślnie

hehe - pomimo, że obecnie mam problem z Fuji - ja bym chciał takiego S5 Pro z FF ;D powidzmy, 10-12 MP na FF, bufor większy , a szybkość najwyzej trooszke wieksza niz teraz - bo i tak obecna mi starcza do wiekszosci rzeczy - a to nie jest aparat docelowo do sportu

Domyślnie

ale do ślubu, a tam przyda sie to i owo heh FF byloby najlepsze

Domyślnie

Obserwujac ostatnie zmiany nasuwa mi się pytanie. Czy to możliwe, że nikon wycofując D60 robi "miejsce" dla fuji? Czy te firmy współpracują w pewnym sensie ze sobą? Lustrzanki fuji działają ze wszystkimi akcesoriami do nikonów, S5 pro jest bardzo podobny do D200, pomijając kilka znaczących różnic. Kiedy ja kupowałem aparat, to S5 pro był dokładnie między D80 a D90. Może teraz fuji będzie wypełniało lukę poniżej D5000? Nie znam dokładnie historii obydwu firm, dlatego pytam.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Wodzisław Śląski

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Teomegp
    Obserwujac ostatnie zmiany nasuwa mi się pytanie. Czy to możliwe, że nikon wycofując D60 robi "miejsce" dla fuji? Czy te firmy współpracują w pewnym sensie ze sobą?
    Tak współpracują. Poszukaj sobie jednak ile kosztowało Fuji gdy wchodziło Nie ta półka przyjacielu.

Domyślnie

ale jednak fuji nie robi amatorskich body, sa to polpro albo s6 pro juz wejdzie w PRO a nic nie slychac a fuji s40 Pro ani o innych amatorskich body

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez emsolo Zobacz posta
    Fujifilm

Fujifilm S6 Pro
    Znów powróciły plotki na temat następcy lustrzanki Fujifilm S5 Pro. Mówią one bardzo niewiele, bo jedynie, że niedługo zostanie on światu zaprezentowany. Jednak nie ma zgodności co do tego jak będzie on wyglądał. Jedni twierdzą, że S6 będzie wykonany na bazie korpusu D700, inni że na bazie D300.

Już jestem szczęśliwy, tylko oby więcej pixeli w niego wepchali i poprawili szybkość, to będzie ideał heh
    a skąd te plotki ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomeqp Zobacz posta
    Obserwujac ostatnie zmiany nasuwa mi się pytanie. Czy to możliwe, że nikon wycofując D60 robi "miejsce" dla fuji? Czy te firmy współpracują w pewnym sensie ze sobą? Lustrzanki fuji działają ze wszystkimi akcesoriami do nikonów, S5 pro jest bardzo podobny do D200, pomijając kilka znaczących różnic. Kiedy ja kupowałem aparat, to S5 pro był dokładnie między D80 a D90. Może teraz fuji będzie wypełniało lukę poniżej D5000? Nie znam dokładnie historii obydwu firm, dlatego pytam.
    Fuji zawsze robiło lustrzanki dla zawodowców, droższe niż najdroższe body APS-C Nikona w momencie premiery. Wejście Fuji w rynek amatorski to jakiś absurd.
    Nikon Z6 II, 14-30/4S, 24-120/4S, 50/1.8S, 85/1.8S, 50/2.8MC, 40/2, Tamron 70-180/2.8 G2
    Fuji S5 Pro, 35/2D, 50/1.4D

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomeqp Zobacz posta
    Czy te firmy współpracują w pewnym sensie ze sobą?
    Te firmy należą do - tak jakby - jednego koncernu...
    Dxxx Fx Fxx Pxxxx

Domyślnie

jak się pojawi FX od Fuji, sprzedam wszystko co mam i biorę

Strona 1 z 13 12311 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów