Close

Strona 3 z 13 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 129

Wątek: S6 Pro

Domyślnie

FF jest drogie, S5Pro było dużo droższe od D200 jak wyszło. Wiec jeśli spełniłyby sie nasze prośby to byłaby to puszka za 10-12k. Kto to kupi? - mały procent rynku byłby targetem. a ponieważ to byłby FF to by trzymał cenę i nie prędko by spadła do poziomów takich by amatorzy ( większa cześć rynku ) mogli by sobie na nią pozwolić.

Jest druga możliwość - s6pro z nowa matryca ale DX. cena 5k-7k. Wtedy trochę lepiej ale - tracą cześć rynku bo to nie FF. Ciężka sprawa ogólnie..
    D50; F80; T 28-75 2.8; N 35 1.8; N 50 1.8; S 70-300;
    pozdrawiam marek

Domyślnie

Ogolnie fuji zeby przezyc musialo by wypuscic cos pod FF.

Wchodzac na rynek S5pro kosztowalo 7500zl, dwa m-ce temu w UK mozna bylo kupic ta puszke za 1800zl, u nas najtaniej chyba 2600zl.
    U polskiego dystrybutora juz nie ma tych puszek i raczej juz sie nie pojawia. Nastepcy S5Pro tez jakos nie widac.

Dla mnie to juz koniec Fuji!

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zielin Zobacz posta
    FF ... byłaby to puszka za 10-12k. Kto to kupi?....
    ja
    sprzedam coś tam z domu, regał, wersalkę, wędki, kredyt wezmę, ale D700 nie sprzedam
    Ostatnio edytowane przez robin102 ; 31-05-2009 o 12:47

Domyślnie

ja uważam ze nie musi być to FF, fuji i tak dal nam świetne body, wystarczy tylko jak unowocześni stare, da kilka bajerów poprawiających prace, poprawi szybkość, myślę ze więcej nie potrzeba

Domyślnie

Jednym modelem w ofercie fuji nie utrzyma sie na rynku!

Co z tego, ze zrobi cos na wzor D300 jak za 7k(a poderzewam, ze nawet wiecej) nikt tego nie bedzie kupowal...
    Ostatnio edytowane przez B*MEN ; 31-05-2009 o 13:00

Domyślnie

no nie wiem ... w wypadku DX powiedzmy, z 8 MP (ale z przerobioną odpowiednio matrycą - szumy etc) i poprawieniu szybkości, jeszcze zwiekszeniu zakresu - 7 tys to byłąby dobra cena - bo mimo wszystko - samo D700 nie dawałoby tyle - kolory oraz zakres tonalny.
    W wypadku FF w puszcze D700 - cena 12 tys byłaby to cena kompletnie do zaakceptowania - dawałoby to co D700 + super zakres tonalny i kolory - a to już sporo naprawdę (studio + śluby chociazby)

Domyślnie

ale dwa lata po premierze masakrycznie spadnie jak poprzednik, d200 spadlo ze dwa tysiace, s5 prawie piec tysiecy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez borowik23 Zobacz posta
    W wypadku FF w puszcze D700 - cena 12 tys byłaby to cena kompletnie do zaakceptowania - dawałoby to co D700 + super zakres tonalny i kolory - a to już sporo naprawdę (studio + śluby chociazby)
    FF Fuji w korpusie D700 to obstawiałbym raczej 15kzł lub więcej, podobne relacje jak d200/s5
    "Kiedy wszystkie sposoby zawiodą, należy przeczytać instrukcję obsługi" - Murphy

Domyślnie

Tylko czy ten zakres tonalny i super kolorki byly by warte doplaty tych ~4-7k ?

Predzej spodziwam sie jakiejs rewolucji ze strony Sigmy i jej Foveona.

Domyślnie

w sumie to za taka kase wybralbym juz d700

Strona 3 z 13 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów