Close

Strona 63 z 66 PierwszyPierwszy ... 13536162636465 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 621 do 630 z 653

Domyślnie

^do serwisu probowales odeslac, aby to sprawdzili i ew. naprawili? troche szkoda takiego obiektywu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez northrop Zobacz posta
    ^do serwisu probowales odeslac, aby to sprawdzili i ew. naprawili? troche szkoda takiego obiektywu.
    Nie mam wolnych dwoch czy trzech tygodni, zeby sie z nim rozstac. A to moje ulubione szkielko reporterskie.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Nie mam wolnych dwoch czy trzech tygodni, zeby sie z nim rozstac. A to moje ulubione szkielko reporterskie.
    wcale sie nie dziwie, szczegolnie na pelnej klatce. ja puki co jeszcze odkladam miedziaki na pelna klatke wiec pewnie jeszcze ze 2-3 lata poczekam, ale póki co wykorzystuje 14-24 na tyle na ile jest to mozliwe na DX.
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 24-05-2009 o 22:15 Powód: orto. ("puki")

Domyślnie

Czy ktoś oddawał tego zooma na Postępu? Robią coś tam z nim czy wysyłają na Berlin? Ta cholera blokuje mi się na krótszym końcu i jednocześnie skrzypi jak stary rupieć powodując drgania całego obiektywu. Już wcześniej zauważyłem, że chodził skokowo i coś tam w środku ocierało powodując zaburzenia płynności ruchu. Można powiedzieć , że jestem lekko w!@#$% na zaistniałą sytuację bo za chwilę mam zlecenia i nie wiem jak ugryźć temat, i komu go powierzyć żeby go naprawił. Już nawet kombinuję, że sam się za to wezmę bo gdzieś był skromny tutek jak usunąć skrzypienie z pierścienia ostrości i może da radę. Chociaż pietra to będę miał....Anyway macie jakieś pomysły?

Domyślnie

no cóż - mój obiektyw stuknął się z 70-200VR w torbie - oba się ciut wgieły - 24-70 trafił do Wawy i wrócił z anulowaną gwarancją oraz onfo że wawa nic nie zrobi bo nie ma jakiejś Hi-tech maszyny i tylko N-Germany może coś zrobić - więc dwa szkła poleciały - przyszła wycena na 1560€ za naprawę dwóch - odmówiłem - bo pracować można nadal było na szkłach, a tyle oiro kosztował 14-24.
    Poprosiłem kumpla złotą rączkę aby zerknął - naprawa szkła kosztowała mnie 100zł (sto zł) za 24-70 .... kwestia rozkręcenia i odgięcia uwierającego pierścienia o drugi...
    śluby, robaki, i dzieciaki a także wyprawy
    Pawel Borowka
    <')(((<-( <')(((<-( The deeper I go
    <')(((<-( The better I get

Gaduła Awatar timi
    Miasto
    Golub-Dobrzyń
    Wpisów
    3

Domyślnie

redrumdanyboy no to witam w clubie , mnialem w zimę podobny problem z moim obiektywem. Naprawa 4 tyg- wysyłka do Niemiec (w pl podobno nie robią) wymiana całego pierścienia. Po naprawie nic nie skrzypi, nie zacina się , i co najważniejsze nie udało się im nic popsuć .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Borowa Zobacz posta
    no cóż - mój obiektyw stuknął się z 70-200VR w torbie - oba się ciut wgieły - 24-70 trafił do Wawy i wrócił z anulowaną gwarancją oraz onfo że wawa nic nie zrobi bo nie ma jakiejś Hi-tech maszyny i tylko N-Germany może coś zrobić - więc dwa szkła poleciały - przyszła wycena na 1560€ za naprawę dwóch - odmówiłem - bo pracować można nadal było na szkłach, a tyle oiro kosztował 14-24.
    Poprosiłem kumpla złotą rączkę aby zerknął - naprawa szkła kosztowała mnie 100zł (sto zł) za 24-70 .... kwestia rozkręcenia i odgięcia uwierającego pierścienia o drugi...
    Czyli...za 5 koła dostajemy stałkojebcę w papierowym opakowaniu, a na Postępu siedzą no nie wiem jak ich nazwać, fachowcy...psia jucha. Dzisiaj przy okazji szukania info o naprawach gwarancyjnych przeczytałem regulamin składania sprzętu do serwisu. Zakrawa na kpinę. Naprawdę.To jest dymanie ludzi na całego i żeby przynajmniej być świadomym tego dymania, a nie mieć głupiego zdziwienia na twarzy jak coś się zepsuje w sprzęcie to warto go przeczytać. Wracając... Chyba zabiorę się za niego sam. Na tą chwilę wymyśliłem, że podkleję mordkę jakąś śliską taśmą bo po podniesieniu jej o pół milimetra pierścień chodzi normalnie, i w ogóle się nie blokuje. Jak to nie zadziała to serwis na Postępu, (powinien się mieścić na ulicy Zacofana raczej ) omijam szerokim łukiem i ryzyk fizyk rozkręcę bydlaka sam z zachowaniem maksymalnej ostrożności. Przydałby się odzielny wątek z Tutem zdjęciowym jak naprawiać te obiektywy. Borowa może zachęcisz kumpla, żeby po krótce opisał co i jak robić, żeby robić dobrze i nie zepsuć? Tak w ogóle pozdro dla wszystkich z podobnymi zagwozdkami. Nie ma co załamywać rąk. To w końcu kawałek metalu z soczewkami za 5 tysi heh.

Domyślnie

Było już na forum o rozbieraniu i naprawianiu 24-70, podam jeszcze raz link ( ale ostatni raz, bo archiwum rośnie):
    http://www.cyberfoto.pl/obiektywy-i-...-s-24-70-f.htm
    D700 | F5 | F4 | F3 | F2 | F | FM2n | NIKOMAT FTn | FUJIFILM X100
    AF16/2.8D |
    AF18/2.8D | AF28/1.4D |AF20-35/2.8D | AF85/1.4D | AF105/2D DC | AF135/2D DC | AF180/2.8D | AF70-180/4.5-5.6D ED Micro | AF80-200/2.8D ED
    MF16/3.5Ai | MF20/4Ai | MF28/2Ai | MF55/1.2Ai | MF105/2.5Ai

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez deep Zobacz posta
    Było już na forum o rozbieraniu i naprawianiu 24-70, podam jeszcze raz link ( ale ostatni raz, bo archiwum rośnie):
    http://www.cyberfoto.pl/obiektywy-i-...-s-24-70-f.htm
    no bna - to moje szklo

Fuse - to Maciek który mi go naprawiał
    śluby, robaki, i dzieciaki a także wyprawy
    Pawel Borowka
    <')(((<-( <')(((<-( The deeper I go
    <')(((<-( The better I get

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez redrumdanyboy Zobacz posta
    Czy ktoś oddawał tego zooma na Postępu? Robią coś tam z nim czy wysyłają na Berlin?
    Przyznaje się bez bicia... ja
    Miałem problem z pierścieniem ostrości, nierównomierna praca, przeskoki.
    Naprawili w tydzień. U mnie to chyba jedyna dobrze wykonana naprawa

Strona 63 z 66 PierwszyPierwszy ... 13536162636465 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów