Close

Strona 3 z 29 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 288

Wątek: Pentax K-7

Domyślnie

Oj wygłupiają się chłopaki z Pentaxa, tylko jak tak nań patrze to coś mi się wydaje że K7 ciężko sklasyfikować na którejś półce, według producenta aparat jest wyłącznie dla zaawansowanych amatorów [chyba że coś źle przeczytałem], no to coś mi się widzi że to nie koniec półek na które chce wejść Pentax
    DieHard | Canon 5 | Leica

Photoartbox
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez emsolo Zobacz posta
    tak, ale np jaki zoom, nie ma, 16-50 porazka na 2.8 podobnie 50-150
    Czego nie ma? Pentaxa 50-150 nie ma, jest tylko 50-135. Dziwnym jezykiem piszesz, jakby podobny do polskiego ale nie do konca

Domyślnie

ze nie ma zoomu, przecinki są. a 16-50 to porazka ... itd, ogolnie kazdy ma swoje zdanie

Domyślnie

16-50 tak drugiego nie, ale pewnie takie samo, nie wiem moze jak mowicie kazdy model inny

Domyślnie

16-50 tak drugiego nie, ale pewnie takie samo
    uhm... no i wszystko jasne

Domyślnie

16-50 tak drugiego nie, ale pewnie takie samo, nie wiem moze jak mowicie kazdy model inny
    16-50 fakt ma rozrzut jakosciowy, wystarczy przetestowac przy zakupie i wybrac dobry egzemplarz, a 50-135 to szklo zrobione na bazie tokiny o tym samym zakresie, przez niektorych nazywane "killerem stalek". Podsumowujac oba szkla sa swietne. Chociaz jak juz ktos wspomnial Pentax jeszcze lepsze ma stalki 31mm i 77mm, reszta tez jest calkiem przyzwoita.

A co do K7 dla mnie to obiecujaco zapowiadajacy sie korpus. Jesli potwierdza sie wszystkie pogloski to bedzie to body podobnej klasy co d300 tylko mniejsze. A pozniej Nikon wypusci d400 i pewnie zodstawi K7 w tyle
    W sumie wszyscy powinni sie cieszyc z nowej puszki, wieksza konkurencja -> spadek cen

Domyślnie

Nie no, puszka tak na pierwszy rzut oka całkiem niczego sobie, choć okaże się tak naprawdę w praktyce po kilku tygodniach jak się w rzeczywistości sprawuje. Przed premierą, tuż po pierwszych poważniejszych "przeciekach", liczyłem po cichu, że ten k-7 to będzie jednak FF, wtedy to by dopiero Pentax namieszał; ) Choć wydaje mi się, że już długo nie będziemy czekać na pojawienie się pełnej klatki Pentka (taka męska intuicja, a w tedy to dopiero ta firma rozwinie skrzydła i na poważnie zacznie się liczyć w biznesie; ) Mam pewien sentyment do Pentaxa i życzę mu jak najlepiej; )
    D80

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pindziol Zobacz posta
    Choć wydaje mi się, że już długo nie będziemy czekać na pojawienie się pełnej klatki Pentka (taka męska intuicja,
    raczej nie

Domyślnie

Pożyjemy zobaczymy, a może nóż widelec Pentax nas zaskoczy i zrobi się trochę ciekawiej na rynku. Życzę mu FF naprawdę z całego serca; )
    D80

Strona 3 z 29 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów