Close

Strona 2 z 29 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 288

Wątek: Pentax K-7

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hedgehog Zobacz posta
    Ergonomicznie - Pentaxy kocham od zawsze.
    Miałem kiedyś pentaxa *ist Dl2- gabarytowo to samo co Canon 350D. A trzymało się naprawdę wygodnie
    Że o analogowych Pentaxach nie wspomnę. Trzymam za ta firmę kciuki Żeby jeszcze wypuścili jakieś szkła za przystępne pieniądze (a nie 55/1.4 SDM za cenę zeissa...)
    Pozdrawiam, Damian Nowakowski
    1x1
    Bękarty Kolarstwa

Domyślnie

Sam mam jeszcze ME Super gdziesik i parę szkieł. I od czasu do czasu je odkurzam. Pentax to świetny system; bardzo przemyślany. Dla wymagającego fotografa, który wie, jak używać mózgu. Siódemeczka wygląda interesująco, no, no...
    "The more gear you carry, the less likely you are to make a good photograph" - B. Jensen

Photoartbox
    Gość

Domyślnie

Mnie z Pentaxa wygonil powolny i niepewny AF, oraz problemy z FF/BF. Jesli to poprawia to bedzie niezle. Obecnie kazdy patrzy rowniez na system przyszlosciowo, dopuki nie beda mieli puszki FX, wielu ludzi bedzie ten system omijalo, a szkoda bo szkielka pentaxowskie kreca mnie do dzisiaj.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hedgehog Zobacz posta
    Sam mam jeszcze ME Super gdziesik i parę szkieł
    Mój drugi ulubiony Pentax po Program A
    Pozdrawiam, Damian Nowakowski
    1x1
    Bękarty Kolarstwa

Domyślnie

ja uwazam ze bezsensu pentax robi dobre puszki, bo ta naprawde cos ciekawego jesli ma tak fatalne szkla, sa do d***y

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez emsolo Zobacz posta
    ja uwazam ze bezsensu pentax robi dobre puszki, bo ta naprawde cos ciekawego jesli ma tak fatalne szkla, sa do d***y
    Ha ha Złemu tancerzowi prącie w tańcu mrowi. Szkła Pentaxa są świetne, tak samo jak każde inne...
    "The more gear you carry, the less likely you are to make a good photograph" - B. Jensen

Photoartbox
    Gość

Domyślnie

Wnioskuje, ze chodzi o to, ze szkla Pentaxa sa kiepskie? Slyszales kiedys o limitedach? Np o 31/1.8 lub 77/1.8?

Domyślnie

tak, ale np jaki zoom, nie ma, 16-50 porazka na 2.8 podobnie 50-150

Domyślnie

tak, ale np jaki zoom, nie ma, 16-50 porazka na 2.8 podobnie 50-150
    No tak, a wszystkie inne innych firm są przesuper. Nie rozpętuj 135 wojny w sprawie wyższości świąt Bożego Narodzenia nad Wielkanocnymi, bo i tak nic nie zdziałasz. Daj sobie spokój.

Domyślnie

emsolo - mam propozycje :
    1 - przeczytaj co napisales
    2 - moze zacznij pisac tak aby mozna bylo zrozumiec co chcesz napisac

miales te dwa szkla? Ja mialem mozliwosc uzywania obydwu. I przyznam ze w obydwu przypadkach bylo to samo. Za pierwszym razem duze rozczarowanie - a potem przy innym egzemplarzu gigant zaskoczenie jakoscia obrazka.

Strona 2 z 29 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów