Close

Strona 5 z 42 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 417

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kobyll Zobacz posta
    Jeżeli zdecydujesz się archiwizować dane na HDD to i owszem koszta rosną lawinowo . Tylko na dzień dzisiejszy archiwizacja danych na DVD-R jednego GB danych wynosi plus minus 15 groszy, na HDD przy ostrożnych założeniach co najmniej 3 razy tyle. Poza tym jak klęknie dysk to jest kaplica - jak coś się stanie z jedną płytą DVD tragedii nie będzie (nawet jeżeli coś przykrego dzieje się z płytą nie traci się całej jej zawartości), a przy odpowiednim przechowywaniu płyt jeszcze nie zdarzyło mi się utracić dane.
    Dysk jest tylko jednak czescia archiwum (jedna kopia). Druga kopia na DVD i nie jest przechowywana w tym samym miejscu.

Nie ogarniam pytania Twierdzisz, że to zbyt dużo?
    Pawlowi chodzilo chyba o system operacyjny.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Dysk jest tylko jednak czescia archiwum (jedna kopia). Druga kopia na DVD i nie jest przechowywana w tym samym miejscu.

Ano, chyba, że aż tak śmiertelnie poważnie podchodzimy do sytuacji i przechowujemy wszystko w kilku kopiach i do tego różnych miejscach.

Co do systemu - Vista, jak się ukaże nowa Winda 7 i się sprawdzi to pewnie będzie Win7
    Pozdrawiam wszystkich - Piotr Kobylski

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta

Dokładnie. 32bitowe systemy nie obsługują trochę ponad 3GB, czyli aby korzystać z dobrodziejstw 8GB pozostaje 64bitowy. A jak wygląda zgodność oprogramowania ?
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z24-70SII/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

Paweł

Domyślnie

Ano, chyba, że aż tak śmiertelnie poważnie podchodzimy do sytuacji i przechowujemy wszystko w kilku kopiach i do tego różnych miejscach.
    O kilku nie wspominalem. Dwie kopie juz wnosza duzo do bezpieczenstwa. Poza tym, jesli juz cos robic, to konkretnie, a nie dla jaj. Po co archiwum, ktore po awarii nosnika (albo wypadku losowego (pozar, wlamanie, etc.)), szlag trafi?! Jedna kopia na duzym dysku, daje pelna wygode w korzystaniu z zasobow, a druga na plytach w innym miejscu, duzo wieksze bezpieczenstwo. Dla mnie to podstawa, bo ja w archiwum trzymam nie tylko zdjecia, ale i mase projektow graficzno-detepowych. Wracam do nich czesto, i nie moge sobie pozowlic na to, zeby cos stracic.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Vista 32 bitowa z sp1 podobno daje radę z taką ilością pamięci, a w niedługim czasie ma wyjść sp2.

Piszę podobno, bo nie wiem czy zwróciliście Panowie uwagę ja ten komputer dopiero składam - zakupie go najprawdopodobniej w przeciągu najbliższych 2 tygodni, więc jak będę miał to dopiero powiem, że na pewno.
    Ostatnio edytowane przez kobyll ; 18-05-2009 o 15:01

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Naprawdę sądzisz, że jest mi potrzebny mocniejszy zasilacz do zestawu z płytą główną na pełnej integrze?
    To nie chodzi o mocność zasilacza a o zdrowość czyli jaki prądzik z niego wychodzi, jak tętni, jak stabilnie pracuje, jak przenosi zakłócenia z sieci energetycznei, jak sie grzeje, jaki ma wentylator aby wyciagac cieple powietrze z budy i co się dzieje jak pada zasilacz bo badziewny ciagnie za sobą całą konfiguracje, a markowa konstrukcja wyposażona w wielostopniowe zabezpiecznie pada sma. Niestety markowe zasilacze też padają ale np mają gwarę na 3 czy 5 latek !. Na porzadny zasilator nie oszczędzaj. Trzeba na cyrka niego 299zł ale warto. 400 Watowy porzadny zasilacz starczy do wszystkiego nawet do OC, a mnie wiecej jest tak wydajny ja 600watowy noname. No i jeszcze sprawnosć zasilacza wżna rzecz, po co Ci ma prąd z sieci ciagnac i na ciepło przetwarzać. W dłuzszej perspektywie warto kupic dobry zasilacz, a w promocji bedizesz miał spokój i ciszę.

ps.
    Nie kupuj płyt ze zintegrowaną grafa. Za 30-50 zl kupisz na alledrogo fajna grafę i będzie gites.
    Z tego zestawu co złożyłeś to ja bym tylko HD zostawił aaa i 4 GB porządnego ramu na XPka, a nie jakiegoś powolnego badziewia Ci wystarczy, nie w ilości a w szybkości dynks z tym ramem, no chyba, ze bedziesz w tym samym czasie filmy oglądal, sluchał muzy, grał i przy okazji fotki obrabiał
    Ostatnio edytowane przez robin102 ; 18-05-2009 o 15:26

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robin102 Zobacz posta
    (...)
    ps.
    Nie kupuj płyt ze zintegrowaną grafa. Za 30-50 zl kupisz na alledrogo fajna grafę i będzie gites.
    Z tego zestwu co złożyłeś to ja bym tylko HD zostawił
    Słucham w takim razie Robin propozycji - do wydania 2000zł

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel Pawlak Zobacz posta
    Dokładnie. 32bitowe systemy nie obsługują trochę ponad 3GB, czyli aby korzystać z dobrodziejstw 8GB pozostaje 64bitowy. A jak wygląda zgodność oprogramowania ?
    Chyba wszystko co ważne działa z 64 bit.
    CS4 działa - widziałem w opisie technicznym.
    U mnie NX2, PS Elements, Kaspersky, Office.
    Co więcej potrzeba?
    "Na początku poznaj wszystkie zasady, żeby o nich zapomnieć"
    John Coltrane

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez elanek Zobacz posta
    Chyba wszystko co ważne działa z 64 bit.
    CS4 działa - widziałem w opisie technicznym.
    U mnie NX2, PS Elements, Kaspersky, Office.
    Co więcej potrzeba?
    PTLens, PhotomatixPro, PTGui, LR2, Capture One 4 Pro, itd. itp... ale czepiam sie w sumie to mozna by tak wymieniac setki roznych aplikacji z roznych firm, a pozniej jeszcze drivery do tabletow i drukarek. najwazniejsze, aby wszystko dzialalo poprawnie. ja podchody do Visty robilem jakis rok temu i po tygodniu usilowania sie ustabilizowac system wrocilem do XP. moze 7 ukaze sie bardziej laskawa dla mojego systemu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez northrop Zobacz posta
    PTLens, PhotomatixPro, PTGui, LR2, Capture One 4 Pro, itd. itp... ale czepiam sie w sumie to mozna by tak wymieniac setki roznych aplikacji z roznych firm, a pozniej jeszcze drivery do tabletow i drukarek. najwazniejsze, aby wszystko dzialalo poprawnie. ja podchody do Visty robilem jakis rok temu i po tygodniu usilowania sie ustabilizowac system wrocilem do XP. moze 7 ukaze sie bardziej laskawa dla mojego systemu.
    To usiłuj ponownie (tym razem zainstaluj service pack min. 1 ) ;]

Strona 5 z 42 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów