Close

Strona 5 z 32 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 417

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

O monitory pytaj czornego Poza tym jest osobny wątek, w którym on wytkną co lepsze monitory.
    Masz co czytać prawie 2000 postów http://nikon.org.pl/showthread.php?t=19727
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Domyślnie

Włączę się z pytaniem: czy jest jakaś znacząca różnica między płytami P5Q, P5Q Pro i P5Q Delux ?

Domyślnie

kobyll - masz drugi głos na 'byle jaki zasilacz'... przy tej wydajności szkoda go brać...
    trochę złomu w dużym plecaczku.

Domyślnie

ja uważam że aktualnej lepiej zastanowić się nad SSD albo np. 3 dyskami 500GB w raid 5... jest to chyba imho lepsze wyjście
    trochę złomu w dużym plecaczku.

Domyślnie

Jeżeli zdecydujesz się archiwizować dane na HDD to i owszem koszta rosną lawinowo . Tylko na dzień dzisiejszy archiwizacja danych na DVD-R jednego GB danych wynosi plus minus 15 groszy, na HDD przy ostrożnych założeniach co najmniej 3 razy tyle. Poza tym jak klęknie dysk to jest kaplica - jak coś się stanie z jedną płytą DVD tragedii nie będzie (nawet jeżeli coś przykrego dzieje się z płytą nie traci się całej jej zawartości), a przy odpowiednim przechowywaniu płyt jeszcze nie zdarzyło mi się utracić dane.

Cytat Zamieszczone przez Pawel Pawlak Zobacz posta
    Fajnie że się zgadzamy A zdradzisz jak wykorzystujesz 8GB ?
    Nie ogarniam pytania Twierdzisz, że to zbyt dużo?
    Pozdrawiam wszystkich - Piotr Kobylski

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kobyll Zobacz posta
    Jeżeli zdecydujesz się archiwizować dane na HDD to i owszem koszta rosną lawinowo . Tylko na dzień dzisiejszy archiwizacja danych na DVD-R jednego GB danych wynosi plus minus 15 groszy, na HDD przy ostrożnych założeniach co najmniej 3 razy tyle. Poza tym jak klęknie dysk to jest kaplica - jak coś się stanie z jedną płytą DVD tragedii nie będzie (nawet jeżeli coś przykrego dzieje się z płytą nie traci się całej jej zawartości), a przy odpowiednim przechowywaniu płyt jeszcze nie zdarzyło mi się utracić dane.
    Dysk jest tylko jednak czescia archiwum (jedna kopia). Druga kopia na DVD i nie jest przechowywana w tym samym miejscu.

Nie ogarniam pytania Twierdzisz, że to zbyt dużo?
    Pawlowi chodzilo chyba o system operacyjny.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Dysk jest tylko jednak czescia archiwum (jedna kopia). Druga kopia na DVD i nie jest przechowywana w tym samym miejscu.

Ano, chyba, że aż tak śmiertelnie poważnie podchodzimy do sytuacji i przechowujemy wszystko w kilku kopiach i do tego różnych miejscach.

Co do systemu - Vista, jak się ukaże nowa Winda 7 i się sprawdzi to pewnie będzie Win7
    Pozdrawiam wszystkich - Piotr Kobylski

Domyślnie

Ano, chyba, że aż tak śmiertelnie poważnie podchodzimy do sytuacji i przechowujemy wszystko w kilku kopiach i do tego różnych miejscach.
    O kilku nie wspominalem. Dwie kopie juz wnosza duzo do bezpieczenstwa. Poza tym, jesli juz cos robic, to konkretnie, a nie dla jaj. Po co archiwum, ktore po awarii nosnika (albo wypadku losowego (pozar, wlamanie, etc.)), szlag trafi?! Jedna kopia na duzym dysku, daje pelna wygode w korzystaniu z zasobow, a druga na plytach w innym miejscu, duzo wieksze bezpieczenstwo. Dla mnie to podstawa, bo ja w archiwum trzymam nie tylko zdjecia, ale i mase projektow graficzno-detepowych. Wracam do nich czesto, i nie moge sobie pozowlic na to, zeby cos stracic.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta

Dokładnie. 32bitowe systemy nie obsługują trochę ponad 3GB, czyli aby korzystać z dobrodziejstw 8GB pozostaje 64bitowy. A jak wygląda zgodność oprogramowania ?
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z24-70SII/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

Paweł

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel Pawlak Zobacz posta
    Dokładnie. 32bitowe systemy nie obsługują trochę ponad 3GB, czyli aby korzystać z dobrodziejstw 8GB pozostaje 64bitowy. A jak wygląda zgodność oprogramowania ?
    Chyba wszystko co ważne działa z 64 bit.
    CS4 działa - widziałem w opisie technicznym.
    U mnie NX2, PS Elements, Kaspersky, Office.
    Co więcej potrzeba?
    "Na początku poznaj wszystkie zasady, żeby o nich zapomnieć"
    John Coltrane

Strona 5 z 32 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów