Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 32

Wątek: ML-L3

Domyślnie Odp: ML-L3

Phottix polecam
    Miałem, używałem, kilka odsprzedałem.
    Firma solidna.
    NIKON

Domyślnie

Kilka dni temu zaglądnąłem na forum szukając właśnie pilota. Oryginał, delikatnie mówiąc drogi, spowodował, że poszukałem podróbki. W Vobisie znalazłem za 45 zł uniwersalny, lekko kobylasty. Trafiłem do tego wątku...
    Dziś mi przyszedł Phottix. Z kosztami przesyłki 23 zł (mógł być tańszy, ale wybrałem na allegro gościa z mniejszą ilością negatywów). Wygląda nieźle. W domu działa bez zarzutu, pojemnik wymienny na baterię. No i jest dołączona gwarancja na 12 miesięcy.

Domyślnie

Poniewaz temat http://forum.nikon.org.pl/showpost.p...90&postcount=7 zostal zamkniety wale tutaj:
    Pelo daj znac czy od tylu aparatu pilocik dziala i moglbys jeszcze jego wymiary podac. Za takie grosze szkoda nie kupic jesli toto dziala

Domyślnie

http://www.allegro.pl/item450478632_...d80_ml_l3.html ,polecam,kupiłem ,działa jak należy,gwarancja 12mcy.
    D80 | N 18-55VR+Hoya UV | N 50 f1.8D | Chęci na SB-800 |

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krispike Zobacz posta
    Z moim D50 niestety nie działa.
    Tak że radzę sie zastanowić pozostałym użytkownikom chcącym nabyć "coś" tańszego.
    Rożnica jest spora jednak (ja zapłaciłem kiedyś za oryginalnego 119 zł dlatego teraz nie chciałem znów przepłacać), ale jak widać nie wszystkie zamienniki pozwalają zdalnie wyzwolić idealnie migawkę.

Cytat Zamieszczone przez krispike Zobacz posta
    Wybaczcie ale postąpiłem pochopnie pisząc o nie działającym zamienniku pilota ML-L3 do aparatów Nikon.
    Otóż działa. I to świetnie, tzn, zasięg ok 6 m za aparatem. Z przodu nie mierzyłem.
    Przyczyną która wprowadziła mnie wczoraj w błąd to zużyta bateria.
    W sumie tak się składa ze miałem podobne baterie, ale i one nie były w 100% sprawne. Nie sadziłem ze do sprawnie działającego pilota niezbędna jest mu nowa baterię.
    Dziś zakupiłem nową za 3 zeta i śmiga. Wiec teraz z pewna odpowiedzialnością mogę polecić zamiennik Made in China formy JJC.
    Pozdrawiam

Odkurzę na moment ten temacik, ponieważ ja również mam d50, kupiłam dokładnie ten sam pilot. Pierwszego dnia troche sie nim bawilismy, raz działał, raz nie, potem ciagle działał, potem po kilkunastu zdjeciach przestałam go uzywac,bo nie był mi potrzebny. No i ostatnio fajne zdjęcie z przyjaciółką chcę zrobić a tu klops, nie dziala. To możliwe, zeby to była bateria? To troche bez sensu, bo znaczyłoby, że wysłali mi nówke pilota ze zdechłą baterią.. Chyba bede musiała sie szarpnąć i kupić baterie,zeby to sprawdzić.. Mojej znajomej stało sie dokładnie to samo [razem zamawiałysmy, razem sie bawiłysmy, razem zapomniałyśmy]. Bede wdzieczna za odpowiedź
    d50 na emeryturze...
    D7k + N 18-105 + N 50/1.8D + N 55-300VR + Rokinon 8/3.5 [AE] Fisheye
    m42: MC Flektogon 20/2.8 + Helios-44-2 58/2.0
    YN-568ex

Domyślnie

Kupiłam baterię i w sumie.. zrobil kilka zdjęć. a potem nic. a potem znowu kilka.a potem znowu nic. Nie wiem co jest z tym pilotem, ale działa jak jak mu się podoba, a może to ja nie umiem się posługiwać urządzeniem z jednym przyciskiem..?
    d50 na emeryturze...
    D7k + N 18-105 + N 50/1.8D + N 55-300VR + Rokinon 8/3.5 [AE] Fisheye
    m42: MC Flektogon 20/2.8 + Helios-44-2 58/2.0
    YN-568ex

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sheste Zobacz posta
    Kupiłam baterię i w sumie.. zrobil kilka zdjęć. a potem nic. a potem znowu kilka.a potem znowu nic. Nie wiem co jest z tym pilotem, ale działa jak jak mu się podoba, a może to ja nie umiem się posługiwać urządzeniem z jednym przyciskiem..?
    Sheste wychodziloby na to ze ja tez nie umiem. Mam ten sam problem co Ty. Kupilem juz 2 baterie i za kazdym razem to samo, zrobie kilka zdjec, wloze go do plecaka, pozniej okazja do uzycia i... lipa... Kupilem go na allegro (foto tip), napisalem do nich maila, ciekawe co odpisza. Wysylal tego "cacka" do nich nie bede, poczta wyniesie drozej niz ten g@#$%^&* pilot...

Domyślnie

Mam pytanie czy ten pilot ustawia ostrość w PSAM bo ktoś pisał, że nie ustawia ostrości.

Domyślnie

czy ML3 można ustawić bulb w ten sposób by nie trzymać wciśniętego spustu...? bo mam go i nie wiem...

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów