Close

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 32

Wątek: ML-L3

Domyślnie Odp: ML-L3

EDIT

ja zanabyłem pilota nie oryginalnego za 26zł
    http://allegro.pl/item349023958_pilo...l_l3_fvat.html
    Ostatnio edytowane przez Kawas ; 24-04-2008 o 16:12
    D70S, 18-200VR - było,
    teraz D300, Samyang 14mm, N18-70 z popsutym silnikiem, N 35mm 1:8G
    www.srtw.pl

Mialem dosyc podobnego co Kwas. Tani z Hong Kongu, wysylka wyszla wiecej niz pilot ale i tak tanio.
    Bardzo dobrze sie sprawowal przez 3 godziny, a pozniej ......go zgubilem
    Nikon D300 | N 17-55 2.8 | N 50 F1.8 | N 70-210 F4 | SB 900 | Manfrotto 190 XPROB | Slingshot AW 200

123jan
    Gość

Witam.Mam zamiar kupić pilota PHOTTIX pilot NIKON zam. ML-L3 do D80 http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=357565319 mam pytanie czy ktoś z kolegów ma doświadczenie z tym pilotem jak pracuje czy lepiej kupić ML-L3.

Też mam w planie kupić zamiennik, bo po co przepłacać. W sumie budowa takiego pilota jest prostsza od konstrukcji cepa, nawet widziałem gdzieś linka "zrób to sam", myślę że raczej schrzanić takiego zamiennika trudno ale zapytam. Ma ktoś jakieś doświadczenia z pilotami bez logo NIKON na obudowie?
    D 80 + szklarnia, Canon 5D + szkła

zapraszam na stronę grupy fotograficznej: JastalFotoGrupa

Witam, jako że odpowiedzi nie ma, chyba "zaszaleje" i zakupie jakiegoś allegrowego nie nikonowskiego pilocika i sam napisze co o nim sądzę.
    D 80 + szklarnia, Canon 5D + szkła

zapraszam na stronę grupy fotograficznej: JastalFotoGrupa

Oszczędny w słowach Awatar krispike
    Miasto
    Lubelszczyzna

Witam
    Ja także zdecydowałem sie zakupić zamiennik, gdyż oryginał gdzieś zapodziałem po ponad 2 latach użytkowania (chyba za małe rozmiary...).
    Zakupiłem właśnie dziś zamiennik
    http://allegro.pl/show_item.php?item=377918140
    Z moim D50 niestety nie działa.
    Tak że radzę sie zastanowić pozostałym użytkownikom chcącym nabyć "coś" tańszego.
    Rożnica jest spora jednak (ja zapłaciłem kiedyś za oryginalnego 119 zł dlatego teraz nie chciałem znów przepłacać), ale jak widać nie wszystkie zamienniki pozwalają zdalnie wyzwolić idealnie migawkę.
    |D50|D300s|N18-70|N50/1.8|T17-50/2.8VC|SB-800|MF055XPro|
    "Wszystko, na co patrzysz w Twoim otoczeniu, powinno Cię cieszyć. A wszystko, co widzisz... to światło"

Miasto
    Lubelszczyzna

Cytat Zamieszczone przez waldek Zobacz posta
    Przyzwyczaiłem sie do oryginalnego który był bardo poręczny - ledwie widoczny. Mieścił się swobodnie w dłoni a zamiennik jest już nieco większy nie mówiąc już o tym wynalazku wyżej.
    "Wszystko, na co patrzysz w Twoim otoczeniu, powinno Cię cieszyć. A wszystko, co widzisz... to światło"

Miasto
    Lubelszczyzna

Angry Odp: ML-L3

Cytat Zamieszczone przez krispike Zobacz posta
    Tak że radzę sie zastanowić pozostałym użytkownikom chcącym nabyć "coś" tańszego.
    Rożnica jest spora jednak (ja zapłaciłem kiedyś za oryginalnego 119 zł dlatego teraz nie chciałem znów przepłacać), ale jak widać nie wszystkie zamienniki pozwalają zdalnie wyzwolić idealnie migawkę.
    Wybaczcie ale postąpiłem pochopnie pisząc o nie działającym zamienniku pilota ML-L3 do aparatów Nikon.
    Otóż działa. I to świetnie, tzn, zasięg ok 6 m za aparatem. Z przodu nie mierzyłem.
    Przyczyną która wprowadziła mnie wczoraj w błąd to zużyta bateria.
    W sumie tak się składa ze miałem podobne baterie, ale i one nie były w 100% sprawne. Nie sadziłem ze do sprawnie działającego pilota niezbędna jest mu nowa baterię.
    Dziś zakupiłem nową za 3 zeta i śmiga. Wiec teraz z pewna odpowiedzialnością mogę polecić zamiennik Made in China formy JJC.
    Pozdrawiam

dzialaja tez uniwersalne piloty do TV, trzeba tylko odpowiedni kod znalezc. tyle ze to odrobine idiotycznie wyglada. ja uzywam swojego palma jak musze, dodatkowym plusem jest mozliwosc zaprogramowania. Potrzebne pliki są tu: http://natemc.com/nikontrigger.php
    podpis nieczytelny

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów