Close

Strona 18 z 69 PierwszyPierwszy ... 816171819202868 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 171 do 180 z 682

Domyślnie

rzeczowo to Ci odpowiem tak: na wprost i w bok - sprawdze wieczorem i napisze, reszte mam tak samo i zastanawiam sie czy nie odezwac sie do migomexu czy tak ma byc. Poki co, lampa ma 2 lata gwarancji wiec zdarze. Ma mozliwosc zmiany oprogramowania wiec za jakis czas moze pojawi sie jakis apgrejt...
    Sprawdz u siebie jak zachowuje sie lampa, przy fotografowniu obiektu z np 1m (z palnilem w gore).
    pixel 4a

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Igorsky Zobacz posta
    Kupilem dzis lampe w Euro. Mam pytanie, tylko jedno.

Wszystko dziala swietnie, jest jedno ale. Niedoswietla na palniku na wprost na TTL przy normalnym oswietleniu pokoju zyrandolem. Jesli obroce palnik w bok i dalej jest pod katem 90 stopni do pionu to doswietla przy odbiciu wrecz idealnie. .....
    sprawdzilem i rzeczywiscie... wystarczy przekrecic w bok o chocby 30stopni i jest zdecydowanie lepiej...
    Ciekawe dlaczego tak jest....
    pixel 4a

Domyślnie

Bylem z nia na dworze i nawet,nawet doswietla. Niekiedy tak sympatycznie, ze ciezko ja dostrzec. Inaczej od wbudowanej, tak jakby subtelniej. Odnosnie palnika na wprost to niedoswietla jesli jest sporo bialych elementow w kadrze, wbudowana radzi sobie lepiej. Wystarczy jednak podniesc glowice na 45 i wbudowana sie chowa, dosłownie .

Odkrylem wade lampy: Nie odbijemy swiatla pod katem 225 stopni w kadrze poziomym.
    >>> Pozdrawiam <<<

Domyślnie

Witam wszystkich. Ja kupiłem tą lampę tydzień temu i zrobiłem kilkadziesiąt próbnych zdjęć.Ogólnie jestem zadowolony
    ale też nie doświetla na wprost. Zauważyłem jednak ( może sie mylę-zrobiłem za mało prób ) że niedoświetlenie może
    mieć związek z podświetlaniem autofokusa. Podświetlenie autofokusa z lampy u mnie pada między punktem środkowym a górnym ( mam D70S). Dziwne jest że jak podniosę aparat lekko do góry podświetlenie wtedy pokrywa się z górnym punktem . Wtedy autofokus ( zdjęcia robione w ciemnym pomieszczeniu) trafia szybko i dokładnie i doświetlenie jest
    moim zdaniem prawidłowe. Jak podświetlenie autofokusa nie pokryje się z żadnym punktem to jest loteria.
    Spróbujcie zwrócić na to u siebie uwagę.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    bielsk podlaski

Domyślnie

Witam wszystkich! Planuję zakupić lampę błyskową Nissin Di 622. Chciałbym tylko dowiedzieć się, co muszę kupić, by móc wyzwalać ją bezprzewodowo przy użyciu Nikona D40. Z góry dziękuję za odpowiedź.

Domyślnie

Nic nie musisz kupowac. Lampa ma fotocele i wyzwolisz ja lampa wbudowana w aparacie. Nissina ustawiasz jako slave (nie masz wtedy TTL tylko 6 stopniowy manual) i robisz zdjecia.
    >>> Pozdrawiam <<<

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fishq Zobacz posta

D40, Tamron 28-75mm, f 5 , czas 1/60 s, iso 200, lampa nissin di622 ustawiona na iTTL bez korekcji w puiszce

i znowu nissin tym razem z odległości 1,5m, obiektyw na 28 mm kierowany na białą ścianę, ustawienia jak w/w

to samo co w/w tylko z wbudowanym dufuzorem szerokokątnym.

I teraz zastanawiam się czy to wina tego egzemplarza, czy wszystkie tak mają.
    Ja muszę przyznać, że mam zupełnie odwrotny efekt, przy:

D40, N18-55, f8, 1/60, ISO 200, Nissin Di622 na iTTL

Wygląda zatem, że ja posiadam lipny wbudowany dyfuzor szerokokątny. I teraz zonk...
    Był: D300s|N35 1.8|SB-800. Jest: F65|D600|N50 1.4D|S70-200 2.8|SB-800

Domyślnie

Witam!
    Posiadam tę lampę od miesiąca i jestem z niej zadowolony...Biorąc pod uwagę cenę trzeba powiedzieć, że obecnie nie ma w swojej klasie konkurencji. Jest solidnie wykonana, ma dużą siłę błysku, a 6 stopniowa regulacja na manualu pozwala swobodnie dopasować jego siłę. Szczególnie przydaje się to przy odbijaniu światła od sufitu. Brak trybu FP nie przeszkadza zbytnio we współpracy np. w D70s ponieważ czas synchronizacji 1/500 sek. wystarcza w większości sytuacji zdjęciowych. Moje uwagi to: silne spasowanie klapki od baterii-przy pierwszej próbie otwarcia ma się stres, że za chwilę ją urwiemy, ale z czasem się dopasowuje. Podobnie silnie spasowana jest stopka lampy z sankami body. Pomogła kropelka oliwy do maszyn na waciku, którym przetarłem małe boczne krawędzie. Teraz nie ma problemu, lampę montuję i demontuję z lekkim oporem. Ostania sprawa to lampka wspomagająca AF. Potwierdzam świeci za wysoko. W nocy w mieszkaniu zrobiłem test. Jedyne światło padało z zewnątrz z ulicznej latarni. AF zadziałał celnie. Całkowita ciemność-niestety nie udało się ustawić ostrości. Pomaga przestawienie na górny punkt ostrości wtedy wszystko jest ok. Po zakończeniu dwuletniej gwarancji można skorzystać z porady http://forum.lowyat.net/topic/749191/+140 Kawałek kabelka załatwi sprawę...Wiem że to nie konkurent dla SB600, ale kosztuje połowę jej ceny i tyle naprawdę warta. Nie wyskoczysz z nią na weselu za kasę, ale na potrzeby rodzinne i poznania techniki pracy z lampą jest naprawdę godna polecenia.

Domyślnie

No wlasnie na wesele to raczej sie nie nadaje z tego wzgledu, ze nie mozna na niej w 100% polegac, tak jak na Nikonowskich. Dla typowego amatora dla przyjemnosci w sam raz.
    >>> Pozdrawiam <<<

Domyślnie

jaki do niej pasuje dyfuzor - chcę kupić na allegro zadaję pytania sprzedającym i cisza ... może ktoś z Was mi podpowie ..pozdrawiam
    NIKON D80 + AF-S DX Zoom-Nikkor 18-135 mm f/3.5-5.6 ED -dopiero początek

Strona 18 z 69 PierwszyPierwszy ... 816171819202868 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów