Close

Strona 17 z 69 PierwszyPierwszy ... 715161718192767 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 682

Domyślnie

Ja generalnie używam tylko do zdjęć z palnikiem w górę, i generalnie spisuje się oki, też wydaję mi się, że najlepiej współpracuje na zakresie powyżej 35mm, co do niedoświetleń, czasami się zdarzają i po prostu trzeba podbić siłę... co do regulacji, to po powrocie z Barcelony chyba oddam na regulacje lampki AF, bo na 100% doświetla za wysoko.

Domyślnie

Wątpię żeby serwis mogł skorygować cokolwiek z AF. To samo z nidoświetlaniem. W tym sprzęcie potrzebny jest nowy soft a puki co próżno go szukać.
    D40 | N18-55 | T28-75 | N60 | N35 | SB600 i 4 baterie |

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fishq Zobacz posta
    Wątpię żeby serwis mogł skorygować cokolwiek z AF. To samo z nidoświetlaniem. W tym sprzęcie potrzebny jest nowy soft a puki co próżno go szukać.
    no tak, ale z lampa na wprost raczej nie strzela sie zdjec tylko poprzez odbicie - a to dziala dobrze. Na wprost to tylko do doswietlania scen w ostrym swietle - przez co moc jest slabsza a i tak mozemy ja podniesc o 0,7 i wtedy jest ok. Zastanawiam sie, czy to nie celowe zagranie dla lepszej kontroli blysku doswietlajacego. Spojrzcie na post dominika o METZ 48 z przykladowymi fotami - tez jest ciemno na wprost - a lampa IMHO lepsza od nissina.
    Jak pracuje sie z parasolka to w trybie manualnym dobiera sie moc - czyli znowu dobrze.
    Co do wyskosci AF przy doswietlaniu - czy nie wystarczylby jakis zewnetrzny dyfuzor?
    Jak cos pomylilem to prosze o wyprowadzenie z bledu
    Ostatnio edytowane przez markow ; 22-04-2009 o 12:26
    pixel 4a

Domyślnie

To idź z parasolką do kościoła bo tam nie odbijesz światła od niczego.

Domyślnie

No tak, ja mówie o lampce wspomagania AF, dla ekspoerymentu ustaw automatyczny wybór pola ostrości i w ciemnym pomieszczeniu zrób próbę np. wyostrzenia na twarzy modela. Jeżeli twarz była w centrum kadru to lampka świeciła wyraźnie na czoło i od razu tam też ustawiał się pkt ostrości AF. Delikatna korekcja tej lampki w dół rozwiązała by IMHO sprawę. A co do lampki wspomagania AF, czy przy zamonotowanej lampie zewn. od razu wyłącza się lampka wbudowana w body ?? Bo mam wrażenie że ta z body lepiej by się spisywała.

Domyślnie

Porównując AF Nissina i Sb600 widać wyraźnie, że AF SB ma szersze pole świecenia. Przez to pewnie AF trafia tam gdzie powinien.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fishq Zobacz posta
    To idź z parasolką do kościoła bo tam nie odbijesz światła od niczego.
    no w kosciele to nie widzialem, ale przed kosciolem tak

pozostaje 45 stopni + odblysnik + jasne szklo i powinno dac rade.
    pixel 4a

Domyślnie

Witam

Ta modyfikacja AF żeby dobrze celował:
    http://forum.lowyat.net/topic/749191/+140

Zaczęliście chwalić lampe i ceny poszły do góry w tej chwili na skąpcu 519 zł (

Jurek

Domyślnie

Wypraszam sobie Ja nie chwaliłem!

Domyślnie

Kupilem dzis lampe w Euro. Mam pytanie, tylko jedno.

Wszystko dziala swietnie, jest jedno ale. Niedoswietla na palniku na wprost na TTL przy normalnym oswietleniu pokoju zyrandolem. Jesli obroce palnik w bok i dalej jest pod katem 90 stopni do pionu to doswietla przy odbiciu wrecz idealnie. Kat 45 w gore i reszta z odblysnikiem idealnie. Manual elegancko. Tylko na wprost ciemnawo. Mam wrazenie, jakby lampa bala sie przeswietlic?

Zadne testy scian, normalna praca z ludzmi

Ktos tak ma? Prosze tylko rzeczowe posty bez tekstow: "wez to oddaj i kup 3x SB-900".

Gdyby glownie odbijac to lampa wg mnie swietna.
    >>> Pozdrawiam <<<

Strona 17 z 69 PierwszyPierwszy ... 715161718192767 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów