Nie wiem jak 18-200 ale 70-300 VR bez statywu spokojnie nawet wieczorem, przede wszystkim jest szybki i celny polecam.
Szukaj
Nie wiem jak 18-200 ale 70-300 VR bez statywu spokojnie nawet wieczorem, przede wszystkim jest szybki i celny polecam.
Ostatnio edytowane przez LuDa ; 04-05-2009 o 14:05 Powód: taka mała prośba rób spacje po interpunkcjach, lepiej będzie czytać !!
Świat jest pełen niezwykle ostrych, technicznie doskonałych lecz g...o wartych zdjęć.
A jak jest na 300mm?
Na 300mm jest tak
Świat jest pełen niezwykle ostrych, technicznie doskonałych lecz g...o wartych zdjęć.
Szukasz szkla do reporterki czy do focenia zwierzakow w dzungli?
Do reporterki na DX niczego lepszego a jednoczesnie uniwersalnego niz 17-55 nie ma
Road to Manila
Mich77, ja Cię proszę - w języku polskim po znakach przestankowych robimy odstęp (spację)! Proszę, abyś był tak miły i pisał zgodnie z zasadami, bo ciężko się to czyta i przy poprawianiu trzeba się napracować. Szanuj Twoich czytelników i moderatorów.
A Twoja odpowiedź, adresowana do kolegi Skibek (który usilnie stara się zaistnieć w każdym wątku) - trafna.![]()
Ostatnio edytowane przez ekonet ; 04-05-2009 o 21:50
Krzysztof Paszkiewicz
70-300VR odradzałbym, sam pozbyłem sie tego szkła i nie załuję(ciemny)
tak jak ktoś wyzej wspomniał, 17-55 moim zdaniem najbardziej uniwersalny,ale jesli koniecznie chcesz zooma, za 3 klocki kupisz 70-200 2.8f i rowniez załowac nie bedziesz (Sigma)
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
Ekonet sorki, po prostu czasem duzo pisze i lece jak szalonyPostanawiam poprawe i pisac wolniej, a dokładniej.
Kurcze, teraz mam dylemat. Jestem bardzo zadowolony z Sigmy 10-20, jest bardzo ostra i wspaniale robi krajobrazy. A teraz dobry zoom by sie przydał, najlepiej jasny w dobrej cenieNie foce zwierzat, chodzi mi o akcje, miejsca do których nie podejde za blisko. Chyba ten 70-300 by pasowal. Szkoda, ze nikt, ze znajomych tego obiektywu nie ma. Bym chetnie sprawdzil, czy mi pasuje.
Pytanie z innej beczki, czy ktos wie, jak zalatwic plakietke/zezwolenie fotoreportera? Mysle, ze sie przyda w kontaktach z wojskiem.
Ostatnio edytowane przez ekonet ; 04-05-2009 o 23:58 Powód: pis.
Skontaktuj się z nami