inne przeznaczenie inna waga etc., takie porownanie nie ma sensu - bo niby jak stosunek wydajnosci ISO do wagi, czy może rozmiaru? :> A na marginesie, te wyniki są zastraszająco zbliżone do lustra![]()
Szukaj
inne przeznaczenie inna waga etc., takie porownanie nie ma sensu - bo niby jak stosunek wydajnosci ISO do wagi, czy może rozmiaru? :> A na marginesie, te wyniki są zastraszająco zbliżone do lustra![]()
Pozdrawiam, Piotrek
www.theonepic.com
D800 | D300 | N17-55 | N24-120VR | N70-200VR | N35 | N50 | N85 | SB900 | pozostała graciarnia
ale oczywiscie miales okazje robic zdjecia czy tylko opierasz sie na dxo![]()
Spokojnie podejmuję się wykonać zdjęcie, które udowodni że G10 zmiata D50 i tą całą Sigmę z powierzchni ziemi, a następnie wykonam zdjęcie, które udowodni coś wręcz przeciwnego. Udawadnianie, że kompakt z matrycką wielkości wrzoda na d... może być w pewnych kwestiach gorszy od lustrzanki kompletnie nic nie wnosi. Ważne jest, że - znając ograniczenia tego sprzętu - da się tym zrobić zdjęcie urywające łeb z płucami.
przede wszystkim można takim kompaktem zrobić zdjęcie wtedy, kiedy nie ma się pod ręką lustrzanki albo nie można jej wnieść ( jak np. na wczorajszym koncercie Simply Red)
"Kiedy wszystkie sposoby zawiodą, należy przeczytać instrukcję obsługi" - Murphy
odswiezajac watek.
P6000 jako podreczny notatnik zdjeciowy sprawdza sie znakomicie
Dzis sobie wydrukowalem pare zdjec po odpowiedniej obrobce w formacie A3 i naprawde nic im nie brakuje,
a do internetu...bez jakichkolwiek zastrzezen
![]()
....i malutki update
wlasnie odkrylem dosyc wk..... rzecz w P6000
Robilem dzis zdjecia opakowan dla klienta wiec mysle sobie- a dla hecy pstrykne kilka P6000
Zasadzilem nadajnik od wyzwalaczki radiowej do lamp studyjnych i..... gucio
P6000 nie wyzwala nic poza lampami SBXXX
W zaprzyjaznionym sklepie spradzilem nie wyzwala rowniez lamp dedykowanych do nikona firm trzecich
wiec mozna zapomniec o sunpakach i innych wynalazkach
Dosyc wkurzajace.
witam. To pierwszy mój post tutaj. Pozwólcie, że zapytam i poproszę Was o radę. Mam nadzieję, że w dobre miejsce trafiłam.
Do tej pory mam dylemat jeśli chodzi o wybór aparatu kompaktowego.
Do tej pory miał to być G10, LX3 i Nikon P6000.
G10 - fajnie (jak dla mnie) leży w ręce, ale obawiam się, że jednak nie wykorzystam wszystkich funkcji, więc może raczej szkoda przepłacać...
LX3 - nigdzie nie mogę go obejrzeć oprócz www, zobaczyć jak leży w ręce, więc dopóki nie sprawdzę, jak się trzyma - nie chcę kupować. Poza tym też pewnie nie wykorzystam wszystkiego w nim...
P6000 - z tego co czytam, jak na tą klasę aparatu - jednak najsłabszy.
Wczoraj mogłam "podotykać" Casio Exlim EX - FC 100 i Sony W 300.
I tak się zastanawiam, może jednak te byłyby dobre?
W ręce super nie leżą, ale można się przyzwyczaić...
Wiem, że to inna klasa aparatów. Ale najbardziej zależy mi na ostrych zdjęciach, dobrych jakościowo. Zdjęcia robię przede wszystkim na zewnątrz - powiedzmy że coś w stylu "reporterki", czy też prostu coś co ma pozostać dobrą pamiątką... Jestem amatorem. Żadnych zdjęć nie robię zawodowo. To, że nie mają RAW-u, AV i TV - to przeboleję...
Czy ktoś zna już te aparaty? I pomoże wybrać???
Jeśli chodzi o zdjęcia ostre i dobre jakościowo - czy lepiej jednak zostać przy G10 lub oczekiwać na LX3???
Podejrzewam, że kompaktami powyżej 1000, czy 1500 zł ogólnie można zrobić podobne zdjęcia, różnią się jednak ilością funkcji, wykonaniem, itp.
Dodam jeszcze, że robię też zdjęcia lustrzanką. Ten mały aparat ma być dodatkowym, który zawsze mogę mieć przy sobie...
Ostatnio edytowane przez mv-mv ; 08-05-2009 o 10:18
Skontaktuj się z nami