Close

Strona 14 z 17 PierwszyPierwszy ... 41213141516 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 168

Wątek: P6000 vs G10

Domyślnie

inne przeznaczenie inna waga etc., takie porownanie nie ma sensu - bo niby jak stosunek wydajnosci ISO do wagi, czy może rozmiaru? :> A na marginesie, te wyniki są zastraszająco zbliżone do lustra
    Pozdrawiam, Piotrek
    www.theonepic.com
    D800 | D300 | N17-55 | N24-120VR | N70-200VR | N35 | N50 | N85 | SB900 | pozostała graciarnia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez conik Zobacz posta
    kozystajac z okazjii ze w MM wczoraj zakupy byly bez vatu i nie podniesli z tej okazji nominalnych cen skusilem sie i kupilem P6000 co razem z 8 GB karta Lexara SDHC wynioslo 1270zl.
    Szkoda, że w Warszawie nie było w MM, bo bym kupił.
    Wojtek: Trochę sprzętu jest, ale mało czasu.

conik
    Gość

Domyślnie

ale oczywiscie miales okazje robic zdjecia czy tylko opierasz sie na dxo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez igsux3 Zobacz posta
    mi wystarczy takie porownanie z najtanszym lustrem:

http://dxomark.com/index.php/eng/Ima...(brand3)/Nikon

zeby wiedziec, ze nie chce tych kompaktow jedynie sigma DP1 i DP2 daja rade w konkurencji zwanej jakosc obrazu
    Spokojnie podejmuję się wykonać zdjęcie, które udowodni że G10 zmiata D50 i tą całą Sigmę z powierzchni ziemi, a następnie wykonam zdjęcie, które udowodni coś wręcz przeciwnego. Udawadnianie, że kompakt z matrycką wielkości wrzoda na d... może być w pewnych kwestiach gorszy od lustrzanki kompletnie nic nie wnosi. Ważne jest, że - znając ograniczenia tego sprzętu - da się tym zrobić zdjęcie urywające łeb z płucami.

Domyślnie

przede wszystkim można takim kompaktem zrobić zdjęcie wtedy, kiedy nie ma się pod ręką lustrzanki albo nie można jej wnieść ( jak np. na wczorajszym koncercie Simply Red )
    "Kiedy wszystkie sposoby zawiodą, należy przeczytać instrukcję obsługi" - Murphy

conik
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BugsBunny Zobacz posta
    przede wszystkim można takim kompaktem zrobić zdjęcie wtedy, kiedy nie ma się pod ręką lustrzanki albo nie można jej wnieść ( jak np. na wczorajszym koncercie Simply Red )
    amen i to jest wlasciwe podejscie
    nie ma sie co licytowac czy kompakt czy lustro a moze wielki format

conik
    Gość

Domyślnie

odswiezajac watek.
    P6000 jako podreczny notatnik zdjeciowy sprawdza sie znakomicie
    Dzis sobie wydrukowalem pare zdjec po odpowiedniej obrobce w formacie A3 i naprawde nic im nie brakuje,
    a do internetu...bez jakichkolwiek zastrzezen

conik
    Gość

Domyślnie

....i malutki update
    wlasnie odkrylem dosyc wk..... rzecz w P6000
    Robilem dzis zdjecia opakowan dla klienta wiec mysle sobie- a dla hecy pstrykne kilka P6000
    Zasadzilem nadajnik od wyzwalaczki radiowej do lamp studyjnych i..... gucio
    P6000 nie wyzwala nic poza lampami SBXXX
    W zaprzyjaznionym sklepie spradzilem nie wyzwala rowniez lamp dedykowanych do nikona firm trzecich
    wiec mozna zapomniec o sunpakach i innych wynalazkach
    Dosyc wkurzajace.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    dolnośląskie

Domyślnie

witam. To pierwszy mój post tutaj. Pozwólcie, że zapytam i poproszę Was o radę. Mam nadzieję, że w dobre miejsce trafiłam.
    Do tej pory mam dylemat jeśli chodzi o wybór aparatu kompaktowego.
    Do tej pory miał to być G10, LX3 i Nikon P6000.

G10 - fajnie (jak dla mnie) leży w ręce, ale obawiam się, że jednak nie wykorzystam wszystkich funkcji, więc może raczej szkoda przepłacać...

LX3 - nigdzie nie mogę go obejrzeć oprócz www, zobaczyć jak leży w ręce, więc dopóki nie sprawdzę, jak się trzyma - nie chcę kupować. Poza tym też pewnie nie wykorzystam wszystkiego w nim...

P6000 - z tego co czytam, jak na tą klasę aparatu - jednak najsłabszy.

Wczoraj mogłam "podotykać" Casio Exlim EX - FC 100 i Sony W 300.
    I tak się zastanawiam, może jednak te byłyby dobre?
    W ręce super nie leżą, ale można się przyzwyczaić...

Wiem, że to inna klasa aparatów. Ale najbardziej zależy mi na ostrych zdjęciach, dobrych jakościowo. Zdjęcia robię przede wszystkim na zewnątrz - powiedzmy że coś w stylu "reporterki", czy też prostu coś co ma pozostać dobrą pamiątką... Jestem amatorem. Żadnych zdjęć nie robię zawodowo. To, że nie mają RAW-u, AV i TV - to przeboleję...

Czy ktoś zna już te aparaty? I pomoże wybrać???

Jeśli chodzi o zdjęcia ostre i dobre jakościowo - czy lepiej jednak zostać przy G10 lub oczekiwać na LX3???

Podejrzewam, że kompaktami powyżej 1000, czy 1500 zł ogólnie można zrobić podobne zdjęcia, różnią się jednak ilością funkcji, wykonaniem, itp.

Dodam jeszcze, że robię też zdjęcia lustrzanką. Ten mały aparat ma być dodatkowym, który zawsze mogę mieć przy sobie...
    Ostatnio edytowane przez mv-mv ; 08-05-2009 o 10:18

Domyślnie

Witam! Tata kupił mi P6000 i testuję go. Zastanawiałem się nad G10, ale różnica w cenie jest 600 zł. Kupiliśmy P6000 w Euro-agd w cenie 1299 zł. Pierwsze wrażenia pozytywne.
    FujiFilm X10, Manfrotto mt190XPRO3, Pixel King Pro+X

Strona 14 z 17 PierwszyPierwszy ... 41213141516 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów