Close

Strona 13 z 17 PierwszyPierwszy ... 31112131415 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 168

Wątek: P6000 vs G10

Domyślnie

tak jeszcze zapytam:
    1.jak ci co wybrali radza sobie z waga g10 w codziennym zyciu?
    2.czy lx3 jest bardziej przyjazny w codziennym uzytkowaniu od g10?
    3.CZY P6000 jest naprawde az tak do kitu porownujac z ww aparatami?

(przyznam sie ze kupilem g10 z braku dostepnosci lx3 (chwile bawilem sie leica dlux4, niestety jej cena nie ma kompletnie dla mnie sensu) ale troche mi waga i wielkosc nie lezy, po d700 z 24-70 i sb800 chcialbym cos wyciagnac z kieszeni i zrobic zdjecie nie martwiac sie ze mi spodnie spadaja bo tam cegle targam, wiec ciagle kombinuje cos bardziej przyjaznego, powoli jednak godzac sie z mysla ze faktycznie canon wykosil konkurencje)
    Andrzej

Domyślnie

Lx3 jest mniejszy, ale nie jet to aparat "kieszonkowy" ze względu na wystający tubus obiektywu (zależy od kieszeni). Ja jakoś godzę się z faktem że mam go w plecaku w małym futerale. Jest to wygodne rozwiązanie, szczególnie, że plecak mam praktycznie zawsze. Szkoda tylko że producent poszedł w pełnowymiarowy pasek i nie dodał alternatywy w postaci smyczki na nadgarstek.
    Pozdrawiam, Piotrek
    www.theonepic.com
    D800 | D300 | N17-55 | N24-120VR | N70-200VR | N35 | N50 | N85 | SB900 | pozostała graciarnia

Domyślnie

g10 sie pozbylem, za ciezki jak na moje potrzeby. genialnie zrobiony to mu przyznam, swietnie lezy w rece, jednak cos mnie bardziej ciagnie do lx3.
    poczekam az sie pojawia znowu bo cos zniknely ostatnio.
    Andrzej

Domyślnie

Dla tych co kupili G10 informacja
    http://www.dpreview.com/news/0904/09...enoticeg10.asp

Firma naprawia za darmo wadę pojawiających się linii w aparatach z numerami.

***50*****
    ***51*****
    ***52*****
    ***53*****
    ***80*****
    ***81*****
    ***82*****
    ***83*****
    Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.

Domyślnie

Na stronie Canona wyczytałem o następnych niedociągnięciach http://www.canon.pl/Support/Consumer...type=important
    Ciągle się zastanawiam czy kupić G10 czy P6000, obecnie cena P6000 jest niższa o 550 zł. od G10. Przeczytałem wszystkie opisy w necie, a brakuje mi jeszcze wypowiedzi posiadaczy P6000. Może ktoś zechce coś napisać, będe wdzięczny.
    Wojtek: Trochę sprzętu jest, ale mało czasu.

Domyślnie

To ja coś dam od siebie. Po ponad dwuletnim użytkowaniu Nikona D80 wpadłem na pomysł, aby zarazić powolutku moją dziewczynę fotografią... Nie chciałem aby zaczynała od lustra (D40) a biorąc pod uwagę kompakty, celowałem w najwyższą półkę. (G10,LX-3,G9). Porównując zdjęcia, macając w sklepie wybrałem, razem z nią Nikona P6000. Po tygodniowym użytkowaniu, mogę szczerze polecać każdemu ten kompakt, ze względu na szybkość działania, AF, sprawną i intuicyjną obsługę, solidne wykonanie, niewielką masę. Aparacik ten już nawet pare razy zabrałem na robienie zdjęć zamiast lustra i wszystkich obiektywów... ze względu na wagę człowiek jak sie robi starszy to po troszku się zmieniają priorytety
    Biorąc po uwagę bardzo zbliżony poziom zdjęć, troche gadżetów, jakość wykonania jest to najbardziej uniwersalny aparacik jak na ten czas... a jak zresztą wspomniałeś Wojteksw cena jego jest już bardziej zbliżona do możliwości. Konkurencja (G10 i LX3) jest sporo droższa, a jak wczyta się w testy, to każdy z tych aparatów ma lekkie niedociągnięcia (np nikon p6000 -funkcja gps`a działającego po wyłączeniu aparatu i ten miernik baterii... a raczej jego brak).
    Podsumowując... jeżeli masz sentyment do tej marki... albo i go nie masz... to i tak nie ważne, bo Nikon P6000 to kawałek dobrego kompaktu, który produkuje przyzwoite zdjęcia.
    ps. dziś zapiełem do tego "Cuda" SB-900.... Uśmiech właścicielki i właściciela... bezcenny

Domyślnie

Bartello, wielkie dzięki. Jeszcze jedno pytanie, czy czas startu aparatu jast faktycznie tak długi jak opisują w testach 2,7s
    Wojtek: Trochę sprzętu jest, ale mało czasu.

conik
    Gość

Domyślnie

Bartello mam kilka pytan odnosnie p6000
    - jak sie rozklada jasnosc obiektywu wraz z wydluzaniem ogniskowej?
    - jaka max przyslone mozna ustawic na najdluzszej ogniskowej?

conik
    Gość

Domyślnie

kozystajac z okazjii ze w MM wczoraj zakupy byly bez vatu i nie podniesli z tej okazji nominalnych cen skusilem sie i kupilem P6000 co razem z 8 GB karta Lexara SDHC wynioslo 1270zl.
    kilka uwag na szybko:
    - zakladajac ze sie nie czekuje od tego aparatu jakosci lustrankowej
    - zakladajac ze ma to byc dokieszeniowa proteza aparatu
    - zakladajac ze mozna robic zdjecia aparatem ktory nie ma jakiejkolwiek plastyki obrazu a glebia ostrosci (a raczej bokeh) to rzeczy w nim nie wystepujace
    - zakladajac ze porzuci sie lustrankowe przyzwyczajenia a rawy bedzie sie naswietlalo/drukowalo na papierach max 15x18cm
    aparat godny polecenia

jak na razie brakuje mi jednej rzeczy a mianowicie zblokowania ogniskowych z dzwignia zooma np 28/35/50/80/112 bo niestety bezwladnosc jest spora

Domyślnie

mi wystarczy takie porownanie z najtanszym lustrem:

http://dxomark.com/index.php/eng/Ima...(brand3)/Nikon

zeby wiedziec, ze nie chce tych kompaktow jedynie sigma DP1 i DP2 daja rade w konkurencji zwanej jakosc obrazu
    duzy brzydki nikon i mala ladna sigma dp1

Strona 13 z 17 PierwszyPierwszy ... 31112131415 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów