Close

Strona 11 z 17 PierwszyPierwszy ... 910111213 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 168

Wątek: P6000 vs G10

Domyślnie

Ok, no to mam to już za sobą proste i bezbolesne:
    1. Zasysasz plik.
    2. uruchamiasz exe i po rozpakowaniu porównujesz czy na pewno wielość się zgadza z podaną na stronie: 6,096,384 Bytes. (prawym na pliku i właściwości)
    3. kopiujesz go na kartę jak dla nikona, do głównego katalogu.
    4. ładujesz baterie na full
    5. wkładasz kartę, przestawiasz aparat na odtwarzanie i włączasz.
    6. Aparat wykrywa plik, proponuje update
    7. zatwierdzasz i nie dotykasz żadnych innych przycisków
    8. Aparat restartuje się w fabrycznych ustawieniach i nowym sofcie.
    9. moja propozycja, usuń plik z karty

Ot cała filozofia.
    Pozdrawiam, Piotrek
    www.theonepic.com
    D800 | D300 | N17-55 | N24-120VR | N70-200VR | N35 | N50 | N85 | SB900 | pozostała graciarnia

Domyślnie

Dzieki. Rozumiem ze rozpakowany plik kopiuje na karte ale ona nie moze znajdowac sie w aparacie tak? Stary soft automatycznie zostaje usuniety i zastapiony nowym? Wielkie dzieki. Dzisiaj bylam na imprezie i LX3 zdal egzamin w 100%. Napisze pozniej co potrafi.

Domyślnie

Co do karty, w sumie chyba nie ma nic zdrożnego w tym żeby skopiować plik gdy aparat podpięty jest przez USB, nie ma wielkiej różnicy. Potem tylko wyłącz go i włącz - koniecznie z przełącznikiem funkcji na pozycji odtwarzania.

Pokaż jakieś fotki z tej imprezy (najlepiej z EXIFami)
    Pozdrawiam, Piotrek
    www.theonepic.com
    D800 | D300 | N17-55 | N24-120VR | N70-200VR | N35 | N50 | N85 | SB900 | pozostała graciarnia

Domyślnie LX3 juz mam.

Softu na razie nie zmienialam-okazalo sie ze instrukcje trzeba przeczytac (jest kilka punktow do ktorych intuicyjnie mozna nie dojsc) Wczoraj zrobilam nim na imprezie jakies 600 zdjec i kikla filmikow.
    Zalety aparatu:
    -za pomoca diody wspomagajacej AF ustawia ostrosc w calkowitych ciemnosciach (wczoraj w calkiem zaciemnonym pokoju fotografowalam znajomych w czasie tanca i zdjecia wychodzily ostre jak brzytwa- oczywiscie z fleszem)
    - szumy akceptowalne do 800 iso. 1600 nie jest tragiczne w porownaniu z innymi kompaktami- a do zdjec "artystycznych" 3200 tez sie nada.
    - ekran LCD powala na kolana- ostry i nie ma zdjecia ktore na nim by zle wygladalo- choc w komputerze jest gorzej- mam stary monitor i nie moge go dostroic do jasnosci i kontrastu wyswietlacza- ale jak u kolegi ogladalam zdjecia to idealnie odpowiadaly temu co widac na LCD aparatu.
    -bardzo szybki jak na kompakt AF- trzeba tylko ustawic odpowiedni tryb- detekcja twarzy dziala bez zarzutu.
    -stabilizacja pomaga zrobic zdjecie z reki z niemozliwym w lustrzance czasem naswietlania- biorac pod uwage szeroki kat 24mm i f/2,0 praktycznie statyw mozna wyrzucic.
    -lampa blyskowa idealnie kryje pole 24 mm i jest naprawde mocna.
    -ciekawe mozliwosci ustawien uzytkownika. Calkowity tryb manualny. Mozliwosc nakladania na siebie do 3 zdjec. Programy tematyczne- rewelacyjny program fotografi otwarkowej. Jest naprawde wszystko co potrzebne do robienia zdjec +cala masa wodotryskow
    - szybkie menu i wygoda uzytkowania spoko jak na kompakt.
    -dobre wykonanie zadnych luzow i trzeszczacych klapek- metalowa obudowa, metalowy gwint statywu (jesli ktos znajdzie sytuacje by go uzyc
    -aberracje chromatyczne bardzo dobrze kontrolowane.
    - ostrosc w calym zakresie kadru od pelnej przyslony 2,0
    -super makro w polaczeniu z szerokim katem daje mozliwosci kadrowania niedostepne dla zadnej lustrzanki.
    -filmy HD jakosc nawet w ciemnych pomieszczeniach zawodowa niezauwazalne ziarno i sprawny AF w czasie nagrywania.
    -tryb inteligentnej ekspozycji naprawde potrafi zgadnac w jakiej sytuacji znalazl sie aparat
    -aparat bardziej sklonny jest dobrac dluzszy czas naswietlania niz podbic iso do 800- czasami to plus czasami minus

Minusy:
    -brak zoomu w czasie nagrywania filmow.
    -nienaturalne kolory skory w trybie nieportretowym.
    -zdjecia przy 10 mpix powinny byc chyba bardziej szczegulowe (ale przesiadlam sie z lustra na LX to moze jestem zbyt wymagajaca
    -lepiej kadrowac zdjecia przy ich wykonywaniu- gdy iso 400 lub powyzej raczej niema co liczyc na jakies super kadrowanie w komputerze z zachowaniem dobrej liczby szczegulow.

To tyle spostrzezen po dniu zabawy LX3 w plenerze i na imprezie. Zaskoczyl mnie bardzo pozytywnie. Wiedzialam ze to kompakt i nie oczekiwalam cudow ale wczoraj robilam zdjecia w ktorych z lustrzanka mialam problem bo za ciemno albo AF nie nadazal. A tutaj kompakt dal rade. W lustrze jak mialam jasne szklo 1,4 AF ok ale GO mala. Jak ciemne szklo zeby wyszlo wszystko ostro AF zawodzi i czasy sie wydluzaja- ktos tu pisal ze kompakty sa swiatlolubne- ale tak naprawde lustrzanka tez lubi swiatlo chyba ze jest sie milionerem i mozna do lustra podczepic szklo o parametrach zblizonych do szkla z LX3- niestety nawet wtedy problem malego GO pozostaje. Aparacik polecam szczerze jesli interesuje kogos fotografowanie bez wzgledu na ilosc swiatla. Jesli ktos nastawia sie na ilosc szczegulow na zdjaciach i fotografuje w swietle dziennym i 28mm wystarcza- to chyba lepiej canona G10 wybrac. Kwestia tego co kto fotografuje dla mnie G10 odpadl bo za wasko za ciemno i za duzo pix i chyba wieksze jednak szumy powyzej iso 200. Pozdrawiam.

Domyślnie

No ja dziś miałem okazję porobić zdjęcia na świeżym powietrzu - również jestem zadowolony. Dla testu jechałem na trybie full Auto (iA) - efekty bardo pozytywne więc ogólnie jestem bardzo zadowolonym posiadaczem. Jedna wada. Wyświetlacz łatwo zarysować - chociaż sprawia pancerne wrażenie
    Pozdrawiam, Piotrek
    www.theonepic.com

Smile Im znowu nie wiem.

Softa nie wgralam bo nie chce pliku wrzucic mi na karte ktora jest w aparacie a nie mam czytnika zeby zrobic to poza aparatem. Mam juz nowe pytanie nagrywam filmiki HD przezucam na kompa i ida w media player itp. ale bez dzwieku- i o co chodzi??? Ponadto zaden program ktory dotad uzywalam do obrobek video plikow nie odtwarza plikow video z LX3- dlaczego??? Zna sie ktos na tym?

Kodeki z plytki zalaczonej do LX3 wgralam- komp prawie sie zawiesil quik time sie wgral (nie cierpie tego programu wszystko zawsze chrzani) ale jak glosu nie bylo tak nie ma. Obrobic zlaczyc video tez nie idzie. Dlaczego???
    Ostatnio edytowane przez Dominikaxx ; 31-12-2008 o 00:09

Domyślnie

hmm sprawdzę na PC i dam znać, ale na macu nie zauważyłem żadnych problemów, może mikrofon był wyłączony?
    Pozdrawiam, Piotrek
    www.theonepic.com

Domyślnie

Mikrofonu nie mozna wylaczyc- wszystkie filmy sa odtwarzane z glosem w aparacie a na kompie cisza. Wgralam soft 1.1- fokus byl szybki teraz jest jak rakieta. Dzieki.

Domyślnie

no to pewnie jak wrócę do domu to dam znać jak poszło na PC
    Pozdrawiam, Piotrek
    www.theonepic.com

Domyślnie

No to u mnie działa w QuickTime bez problemu.

Btw. Trochę fotek robionych na iA w przeciągu ostatnich dni. JPGi prosto z "puszki" - tylko wyostrzone po zmniejszeniu:
    http://gallery.nopio.com/v/wycieczki/cieszyn20082/

Jak widać, jak zdjęcie przedstawia scenę tylko z cieniem, to na śniegu WB wychodzi nieco niebiesko.

Piotrek
    Pozdrawiam, Piotrek
    www.theonepic.com

Strona 11 z 17 PierwszyPierwszy ... 910111213 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów