Close

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 36

Wątek: backup do d700

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nikkorowiec Zobacz posta
    Z tym że d80 jest na karty SD, i to trochę utrudnia pracę.
    Rzeczywiście jeśli używać obu korpusów to stanie się sporą uciążliwością, podobnie jak w przypadku fju fju inny akumulator i inna ładowarka. Pozostaje D200 najbardziej kompatybilny obsługowo, ergonomicznie i szybkościowo, no ale słownik języka angileskiego trza mieć w kieszeni

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nikkorowiec Zobacz posta
    Z tym że d80 jest na karty SD, i to trochę utrudnia pracę.
    Fakt, na pewno lepiej by było jakby format kart był ten sam, ale nie jest to problem. Zdecydowana większość czytników przecież obsługuje CF jak i SD.

ps. Aku te same.

Domyślnie

dzieki za duzo podpowiedzi.
    generalnie chodzi mi o backup, ale nie przecze ze pownie szybko ulegne lenistwu i backup po pierwszym przepieciu szkiel pojdzie jako leniwe body z mniej uzywanym szklem.
    mialem d200 i po przesiadce na d700 roznica w iso i plastyce (wiem wiem, tylko kanon ma plastyke) chetnie bym pozostal w tej okolicy jakosciowej.
    (wiec generalnie na sile szukam czegos co bedzie tansze od d300, ale w sumie chyba stwierdzienie 'za drogo' z mojego 1 posta moze byc nieaktualne)

wiec jak na razie mam to tak pogrupowane:
    d700-d300-d90-d5000 (podobne wysokie iso?, podobna martyca-poza fx)
    d200-d80 (ta sama matryca=wieksze szumy niz grupa wyzej) i tu dam tez fuji s5pro.
    a potem d40,d60,d50,d70s,d70 (gdzie tak naprawde nie wiem co o tym sadzic i chyba bez glebszego czytania dprev sie nie obedzie)

moj jedyny problem, to to ze dzisiaj kupilem n70-200 i przez weekend nie mysle zebym mogl sie skupic na czyms innym niz robienie zdjec
    wiec wybaczcie odrobine lenistwa
    Ostatnio edytowane przez Siupes ; 02-05-2009 o 02:03
    Andrzej

Domyślnie

Najlepszy na zapas będzie D700. Cobyśmy nie pisali, po przejściu na DX może pojawić się problem z szerokim kadrem. A tak, trzeba będzie jeszcze wozić do zapasowego korpusu kolejny obiektyw.

Domyślnie

też skłaniam się do stwierdzienia, że jak by nie patrzeć na kase to najlepszym backupem dla D700 jest D700. Ale z drugiej strony możnaby poczekać na D800 czy jakieś inne twory podobne i wtedy D700 będzie backupem
    D750 D700 D7000 + s10-20 + S20F1.8 N50F1.8 + N24-70 + N70-200 + uv SDEx:SD,CF + SB-800+SB900 PixelK + hexacoopter | Minolta D700si+28-200+5400xi| 300F4 + 120F2.8 + 80F2.8 + 50F4 + 30cm http://www.rafalbociek.rwbb.pl

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RBT Zobacz posta
    .. Cobyśmy nie pisali, po przejściu na DX może pojawić się problem z szerokim kadrem.
    To nie jest zły plan mieć korpus DX i FX, mało tego na dziś moim zdaniem to świetny plan takie szkiełko 85mm f1,8 na body bez kropki jakieś krótkie się robi , ale jak chcę dłużej to go na DX zapinam i jest git. Najwważniejsze w tym wszystkim to oby aparaty były tak samo, albo podobnie obsługiwane.
    Ostatnio edytowane przez robin102 ; 06-05-2009 o 09:41

Domyślnie

Jak wziąłem po jakimś czasie do boju na przemian 700 i 80 to w pierwszej chwili pomyslałem, że 80 sie zepsół nawet wpadłem w lekką panikę
    Natomiast tak jak pisze kol Robin, dx-em można sobie conieco wydłużyć I jak się wydaje jest to dość tanie rozwiązanie
    pozdrawiam
    ff

Domyślnie

grzegorzant - jak jest z tymi szumami w d80? boje sie ze po d700 duzo mniej sie przejmuje kreceniem iso.
    powoli zaczynam sie godzic z d300 ewentualnie d90 (jeszcze w sumie nie pora na zakup wiec moze ceny sie zmienia)
    dobrze ze nikt nie powiedzial zeby kupic d3x a d700 zostawic na backup (to jest moj plan, ale lotto nie daje mi wygrac ).
    Andrzej

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Siupes Zobacz posta
    ..
    dobrze ze nikt nie powiedzial zeby kupic d3x a d700 zostawic na backup (to jest moj plan, ale lotto nie daje mi wygrac ).
    mój plan jest ... odwrotny. D700 jako podstawa, D3x jako backup. 12 mpx mi wystarcza, a d3x nie ma sRAW. Więc D700 byłby podstawowym body, a d3x używany od czasu do czasu.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Siupes Zobacz posta
    powoli zaczynam sie godzic z d300 ewentualnie d90 (jeszcze w sumie nie pora na zakup wiec moze ceny sie zmienia)
    to jednak bylaby najlepsza opcja, bedziesz dostawal uwzgledniajac kwestie iso podobne obrazki - kolorstyka itp. itd.

nieco tansza alternatywa do d90 moze byc nowy d5000 - mix obrazowania d90 i af z d80 jesli dobrze kojarze

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów