Szukaj
Było600, 35 f1.8G, 50 f1,4G, 85 f1,8D, 16 f2.8 fisheye, 2xSB 900
Zostało: D7100, S18-35 f1., Metz 48
Niestety ogniskowe nadal mamy te same. A po ew. awarii D700, obiektyw 35mm może być jednak za długi.
dobry pomysl z tym gripem, zupelnie zapomnialem ze mam(bardziej chodzi mi o AA baterie na wszelki wypadek chociaz ladnie dowaza do 70-200). im dluzej o tym mysle, to dlugofalowo najlepszy bedzie d300 dla mnie. podobna jakosc obrazka, podobne iso, 70-200 na dx da mi lepszy zasieg, a 24-70 na fx da mi szerszy kat.
mam jeszcze ze 2-3 miesiace do zakupu, zobacze jak sie ceny uloza.
dzieki wszystkim za porady.
zapytam sie jeszcze uzytkownikow s5pro - jak to sie ma w iso do d300? (z mojej bardzo ograniczonej wiedzy jest to bardziej podobne do d200 chyba).
Andrzej
Różnica jesli idzie o wysokie iso to przepaść, ale wszystko zależy od tego do czego tych apartów używasz bo jeśli nie zależy Ci na wysokim iso to 80 daje radę tak zresztą jak i dawał radę wcześniej
Dla mnie, jesli będę zmieniał 80 to chyba w związku z guzikologią, gripem, kartam itd, na d300
pozdrawiam
ff
Ja ostatnio zrobiłem ślub D700 + D70s. D70s używałem tylko na zewnątrz, podpięta była 85. Kościół, sala - D700 i żonglerka 3 stałkami.
Elliot Erwitt - mój MISTRZ !!!Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
no to w takim razie czy ktos ma D300(d700 ewentualnie d200) i S5Pro i mógłby zrobić fotki tego samego obiektu(ów) na wysokim iso 1600-3200 tylko nie w biał ostry dzień a w jakimś pomieszczeniu gdzie cienie są w miarę wyraziste (ciemne)
chodzi mi o wyciągnięcie szczegółów jak i porównanie szumów
Sam stoję przed wyborem co i jak.... co najgorsze rozważam dwa systemu w jednej torbie - jakoś stałek u "wroga' jest warta zachodu...
śluby, robaki, i dzieciaki a także wyprawy
Pawel Borowka
<')(((<-( <')(((<-( The deeper I go<')(((<-( The better I get
Ja mam jako backup D90. Zależy mi na wyższym użytecznym ISO. Stąd taka decyzja.
Miałem wcześniej D300 ale jak u większości kolegów jest to zbyt droga puszka na backup. Sprzedałem ją i zamiast tego kupiłem D90. A za różnicę dokupiłem sobie drugą SB-900![]()
D800 | N24-70 | SB900 |
Chciałbym ponownie poprosić o jakieś sampelki - najchętniej RAWy z D300/D700 i S5 - Robin102 czy mógłyś cyknać coś w Manualu w jakims pomieszczeniu - chodzi mi o cienie
z góry dzięki
śluby, robaki, i dzieciaki a także wyprawy
Pawel Borowka
<')(((<-( <')(((<-( The deeper I go<')(((<-( The better I get
Hehe, też nad tym myślałem i doszedłem do wniosku, że jedynym rozsądnym bakapem do D700 jest D700/D3...
Chodzi mi o to, że te dwa aparaciki jednak są daleko z przodu przed innymi (robienie zdjęć "po ciemku"). Bakapy w stylu D200/D300 to niektórych zadowolą jedynie w plenerze, ale jak komuś budżet nie starcza na 2xD700, to nie ma wyjścia.
Rules are foolish, arbitrary, mindless things that raise you quickly to a level of acceptable mediocrity, then prevent you from progressing further.
Michał poleca: D750 / Z5 / 24-70
Skontaktuj się z nami