Close

Strona 10 z 12 PierwszyPierwszy ... 89101112 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 114

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez roli Zobacz posta
    mmosk - treść zawarta i dotycząca sigm jest bardzo dobra lecz czyta się te literówki niezbyt wygodnie i wielu ma ten sam problem. A co do,,Panów'' ktm777 i wist to ich wypowiedź to jak woda po kaczce. Cafe Nikon jest naprawdę wyśmienita i podana w obiektywnym kubeczku
    Na pewno uważnie przeczytałeś co napisałem, bo wydaje mi się, że pomyliłeś adresy kolego

Domyślnie

Panowie, nie wiem, czy źle widzę, ale chyba nie było tu mowy o jednym starszym tele Sigmy: 135-400/4.5-5.6 APO DG.

Czy może ktoś z Was mógłby (i chciałby) podzielić się swoimi doświadczeniami?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek Z. Zobacz posta
    Panowie, nie wiem, czy źle widzę, ale chyba nie było tu mowy o jednym starszym tele Sigmy: 135-400/4.5-5.6 APO DG.

Czy może ktoś z Was mógłby (i chciałby) podzielić się swoimi doświadczeniami?
    Ja osobiscie nigdy tego niestosowalem.
    Mateusz Moskalik: SKRADZIONENP7000+Ikelite, ND300+Ikelite, N28-105/3.5-4.5 Macro, S8-16/4.5-5.6, S17-50/2.8 EX OS, S70-200/2.8 EX OS, IkeliteDS125, IkeliteDS50, statywy GIOTTO's, plecak Lowepro, skrzynie PELI

Domyślnie

Miałem, używałem, nie polecam. To w dużym skrócie. Nieostry powyżej 300mm, trochę pomaga przymknięcie do f11. Woooolny AF. Lepiej kupić N70-300VR i kadrować na kompie.
    dwie puszki, kilka słoików, świeczka i... scyzoryk

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Ruda Śląska

Domyślnie

Witam!

3 godziny temu dostałem prezent na urodziny...

Sigma 100-300 f4 EX + Sigma 1.4x EX

Zrobiłem test na FF/BF (podobno dawali w sklepie przy zakupie kartę testową)
    Jest OK!! Nie musze kalibrować
    Testu w plenerze zrobić nie mogę bo u mnie leje.

Ale mam jedno pytanie, na pewno jest ono dla was banalne ale musze wiedzieć żeby niczego nie spier****, bo ja to amator jestem.

obiektyw ten nie ma przełącznika AF/MF czy w związku z tym kiedy w body mam włączone af, mogę używać bez problemu pierścienia manulanego ostrzenia?
    D300s + 70-300VR + Benro BH-2 Gimbal Head + Benro TRAVEL ANGEL A-168

Domyślnie

Noooo...niezły prezent...
    Wg mnie napęd HSM w sigmie umożliwia ręczne doostrzanie przy pracy AF, ale ja sigmy nie mam, więc niech wypowie się jakiś posiadacz.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Rawa Mazowiecka

Smile

Witam.
    Jak najbardziej HSM Sigmy umożliwia ręczne przeostrzanie w trybie autofocusa.
    Gratuluję prezentu.
    Pozdrawiam.
    Tomek
    D200&CO

Domyślnie

tomek166 ma racje. A tak poza tym swietny zestaw
    Mateusz Moskalik: SKRADZIONENP7000+Ikelite, ND300+Ikelite, N28-105/3.5-4.5 Macro, S8-16/4.5-5.6, S17-50/2.8 EX OS, S70-200/2.8 EX OS, IkeliteDS125, IkeliteDS50, statywy GIOTTO's, plecak Lowepro, skrzynie PELI

Domyślnie

Witam Mmosk

Jako, że stałem się właśnie właścicielem Twojego 150-500, to się wypowiem... Na Nikonie D3 ogniskowa 500mm działa wyśmienicie i nie zauważam jakiegoś 'mydełka' czy braku ostrości. Obiektyw jest na serio ostry. Co prawda trzasnąłem kilka zdjęć bo jest kiepska pogoda, ale jutro postaram się coś konkretnego sfotografować. Stabilizacja działa przyzwoicie. Jako, że dodatkowo mam stabilme ręce to przy 1/100 spokojnie wychodzą mi ostre zdjęcia na 500mm.

Gaduła Awatar SlaWasII
    Miasto
    malownicza wieś Słocina, co to już jej ni ma...
    Wpisów
    37

Domyślnie

Przy okazji spytam fachowców od tele.
    Zawsze miałem wątpliwości, dlaczego wzór na maksymalny czas otwarcia migawki przy fotografowaniu z ręki, nie uwzględnia odległości od fotografowanego obiektu? Mówi tylko o odwrotności ogniskowej. A przecież, na ile znam się na fizyce, gdy fotografuję ptaszka siedzącego opodal i np. samolot lecący kilometr ode mnie, że nie wspomnę o księżycu, to ptaszek wyjdzie na pewno ostro! A te dalsze obiekty...?! IMO bez szans!
    Зоркий 4 | ЛОМО-компакт-автомат | Prakitica MTL50 | D60 | D80 | kilka słoików | Nokia... Szczyt marzeń: D500 | 24-70/2.8

Strona 10 z 12 PierwszyPierwszy ... 89101112 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów