Close

Strona 2 z 11 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 103

Wątek: jaki mac?

Domyślnie

przy okazji
    mac (apple) to juz nie jest to samo co dawniej ( a pracuje na apple od najwczesniejszych modeli wiec smiem twierdzic ze wiem co mowie).
    to jak z nikonem - niby marka ta sama ale jakosc juz nie.
    sa niekompatybilni z wlasnymi produktami wiec dokladnie jak w nikonie ( moge uzywac ale pod warunkiem ze nie dziala mi
    niestety dzis juz chyba nie pozostal ani jeden producent, ktory nie idzie na latwizne.

mimo wszystko apple to wciaz mz dobry wybor.
    olo
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    Mac mini to praktycznie nonsens ...
    Czemu, Czornyj, zaraz nonsens. Kolage jagatka nie napisal do jakich celow ma go zamiar uzywac.
    Mam mini do internetu i poczty elektronicznej : jest bardzo cichy (nie budzi zony w sypialni) pod warunkiem, ze nie uzywa sie czytnika CD/DVD i od dwoch lat zero problemow.
    Faktem jest, ze obecnie nawet do tego, co na nim robie jest troche drogawy ale jak go kupowalem to wielkiej konkurencji nie bylo ... u Apple'a .
    Pozdrawiam
    Paweł

Moja radosna twórczość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rabijki Zobacz posta
    nie wiem
    nie znam sie
    za to wiem ze mz bardzo wygodnie sie na nim pracuje.
    ilosc czegokolwiek na cokolwiek nie ma dla mnie najmniejszego znaczenia.
    olo
    Być może tobie pracuje się wygodnie, natomiast ogólnie ilość użytkowników imacza 24" jęczących że jest on zwariowanie jasny jest sporawa. Przykładowo - jeśli o mnie chodzi wygodnie mi się pracuje przy jaskrawości 80cd/m^2, jestem w stanie znieść góra 120cd/m^2, a przy 200cd/m^2 chyba bym się wściekł. Gdybym kupił w ciemno ten komputer za czyjąś namową, to bardzo bym się na tego doradcę pogniewał

Cytat Zamieszczone przez rabijki Zobacz posta
    przy okazji
    mac (apple) to juz nie jest to samo co dawniej ( a pracuje na apple od najwczesniejszych modeli wiec smiem twierdzic ze wiem co mowie).
    to jak z nikonem - niby marka ta sama ale jakosc juz nie.
    sa niekompatybilni z wlasnymi produktami wiec dokladnie jak w nikonie ( moge uzywac ale pod warunkiem ze nie dziala mi
    niestety dzis juz chyba nie pozostal ani jeden producent, ktory nie idzie na latwizne.

mimo wszystko apple to wciaz mz dobry wybor.
    olo
    Czasy producentów specjalistycznych stacji roboczych się skończyły - Apple dalej robi dobry sprzęcik, mz. niezrównanie pięknie zaprojektowany, ale trzeba z nimi uważać. Wyświetlaczy w imaczach to oni na pewno nie robili z myślą o swoich kochanych, wiernych i niezawodnych klientach z branży dtp i foto.

Cytat Zamieszczone przez Pawel92 Zobacz posta
    Czemu, Czornyj, zaraz nonsens. Kolage jagatka nie napisal do jakich celow ma go zamiar uzywac.
    Mam mini do internetu i poczty elektronicznej : jest bardzo cichy (nie budzi zony w sypialni) pod warunkiem, ze nie uzywa sie czytnika CD/DVD i od dwoch lat zero problemow.
    Faktem jest, ze obecnie nawet do tego, co na nim robie jest troche drogawy ale jak go kupowalem to wielkiej konkurencji nie bylo ... u Apple'a .
    Tylko to jest forum fotograficzne, więc jeśli ktoś tutaj pyta o kompa, to z góry zakładam, że potrzebuje coś do obróbki fotografii. I z tego punktu widzenia imacz jest mało perspektywiczny, a nietani...

Domyślnie

To ja polece swojego macbooka pro 17' z rozszerzonym dyskiem do 400gb i ramem 4gb. Mimo ze nie jest to moja glowna maszyna do obrobki zdjec, sprawdza sie znakomicie.

Ale mimo wszystko, jezeli ma to byc twoj podstawowy komputer... kupilbym jednak PCta, ktory bedzie niezrownanie szybszy przy postprodukcji...
    3500 na skrzynie (quad, 6gb ram, 4x500gb w raid 10, jakakolwiek karta graficzna, nawet ze sredniej polki, dodatki)
    3500 na monitor (chocby eizo ce210W)
    amen.
    Ostatnio edytowane przez yakoop ; 26-04-2009 o 19:40
    JN

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yakoop Zobacz posta
    To ja polece swojego macbooka pro 17' z rozszerzonym dyskiem do 400gb i ramem 4gb. Mimo ze nie jest to moja glowna maszyna do obrobki zdjec, sprawdza sie znakomicie.
    Tak to ja mogę polecić Maca Pro z 16GB RAM-u i macierzą RAID0 na dyskach SSD OCZ Vertex, tylko jeszcze trzeba zwrócić uwagę o co ktoś pyta:
    Cytat Zamieszczone przez jagatka Zobacz posta
    moge przeznaczyc ok 6000-7000zł

Domyślnie

Tak to ja mogę polecić Maca Pro z 16GB RAM-u i macierzą RAID0 na dyskach SSD OCZ Vertex, tylko jeszcze trzeba zwrócić uwagę o co ktoś pyta:
    O szok, ale ten sprzet zdrozal!
    ja swojego kupilem za 7800zł wraz z iworks i apperture
    JN

Domyślnie

Chcesz się ładować w Maca?
    Dziwny człowiek jesteś, lub cierpisz na nadmiar kasy
    Tutaj jest... podpis

Domyślnie

kup macbooka 15 i monitor. Zawsze kompa możesz zabrać ze sobą. Sam mam powerbooka 17'' i neca p221w i fajnie sie pracuje na 2 monitorach.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MrQba Zobacz posta
    kup macbooka 15 i monitor. Zawsze kompa możesz zabrać ze sobą. Sam mam powerbooka 17'' i neca p221w i fajnie sie pracuje na 2 monitorach.
    Sam MBP 15" kosztuje z 8 kafli, do tego pasowałoby jeszcze dołożyć mu RAM-u, o monitorze nie wspominając. Już lepiej faktycznie byłoby kupić miniacza + max RAM-u i do niego jakiś sensowny monitor. Tak jak mówiłem na samym początku - przy założonym przez autorkę wątku budżecie o Apple lepiej zapomnieć.

Domyślnie

Sam MBP 15" kosztuje z 8 kafli, do tego pasowałoby jeszcze dołożyć mu RAM-u, o monitorze nie wspominając. Już lepiej faktycznie byłoby kupić miniacza + max RAM-u i do niego jakiś sensowny monitor. Tak jak mówiłem na samym początku - przy założonym przez autorkę wątku budżecie o Apple lepiej zapomnieć.
    dziekuje ze ktos w koncu zauwazyl ze nie jestem facetem

i dziekuje za wszystkie podpowiedzi, chociaz chetnie jeszcze poslucham porad, bardzo sie przydadza bo z komputerow jestem zielona. wyglada na to ze bedzie ciezko zmiescic sie w tym budzecie. co radzicie? dołozyc? i ile? czy pomyslec jednak o pc?
    oczywiscie komputer ma sluzyc do obrobki zdjęć
    D80, N18-70, Tamron 90/2.8, N50/1.8, SB600

Strona 2 z 11 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów