Close

Strona 4 z 10 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 103

Wątek: jaki mac?

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marszull Zobacz posta
    nie wszystkie bo LR smiga na 64

chociaz na cs3 nie64 bity u mnie jest ok
    a system (jako calosc) bardziej stabilny niz xp sp4

tak czy inaczej komp to tylko maszyna (tak jak aparat)
    wiec kazdy powinien go wybierac pod siebie
    tak zeby mu sie dobrze pracowalo

A czy to bedzie mac czy pc to juz ma mniejsze znaczenie
    Mało pocieszające.

64-o bitowe wersje aplikacji dają tak naprawdę sakramenckiego kopa przy pracy z olbrzymimi pliczorami - John Nack z Adobe jako przykład podawał że w 64-o bitowej wersji PS-a odpalonej na kompie z Core2Quad zaopatrzonym w 32GB RAM-u, 3,75 gigapikselowy plik otwiera się 10x szybciej.

Są to więc tak naprawdę mocno abstrakcyjne dywagacje, ale trudno jednoznacznie powiedzieć, że najnowsze systemy Apple są jakieś wybitne - z punktu widzenia grafika jest z nimi sporo problemu, sporo sprzętu i programów nie chce z tym cholerstwem poprawnie współpracować, a Apple ciągle wprowadza jakieś nowe wynalazki mające nas uszczęśliwić na siłę, które mogą być potencjalnym powodem zonka - np. mini display port.

Ogólnie opinia w branży jest taka, że ostatnio Apple rzuciło chyba zbyt wiele swych inżynierskich zasobów ludzkich do prac nad rozwojem iPhonów, przez co cała reszta jest ostatnio jakby trochę na odwal się.

Domyślnie

dostałam od mastiffa takie oto propozycje monitora:
    Eizo S2231
    Eizo S2242
    EIzo S2431
    Nec 2190UXi
    czy ktos z was je zna? używa? który wybrac?
    D80, N18-70, Tamron 90/2.8, N50/1.8, SB600

Domyślnie

Osobiście mam i bardzo sobie chwalę 2190UXi, ale każdy z tych monitorów mogę do zastosowań fotograficznych z czystym sumieniem polecić.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jagatka Zobacz posta
    dostałam od mastiffa takie oto propozycje monitora:
    Eizo S2231
    Eizo S2242
    EIzo S2431
    Nec 2190UXi
    czy ktos z was je zna? używa? który wybrac?
    a nec 2190UXp?

Nie nadaje się?

t.

Domyślnie

Kup PC-ta i bądź happy, mac z nikogo jeszcze fotografa nie zrobił. Genialny design i kilka innych zalet to mz "trochę" za mało, by usprawiedliwić kosmiczne ceny. A jeśli zachrowałaś na Mac-a, poszukaj na allegro sprowadzonych z USA MBP z matowym ekranem (może jeszcze są) i zainwestuj w dobry monitor. Demonem wydajności to nie będzie, ale przynajmniej nie zrujnuje budżetu

Domyślnie

od kad mam ps'a tez juz apperture nie uzywam.
    JN

Domyślnie

-> ENZO całkiem ciekawa propozycja
    w cenie MBP mam jeszcze Lenovo ThinkPad W500 (NRA2XPB) http://www.komputronik.pl/Notebooki_...elny,id,64068/

ogólnie szukam laptopa który ma mocną kartę, dobrą wytrzymałą baterię no i kilka innych rzeczy które mnie interesują - niestety wszystkie obecne PCety są na VISTA - a ja dostaję szału jak ją widzę...

Plus PC jest tai że kupując PSa na PC mogę mieć go na głównej maszynie i na laptopie o ile się nie mylę - zgodnie z licencją
    Ostatnio edytowane przez Borowa ; 05-05-2009 o 13:25
    śluby, robaki, i dzieciaki a także wyprawy
    Pawel Borowka
    <')(((<-( <')(((<-( The deeper I go
    <')(((<-( The better I get

Domyślnie

na poczatku grudnia 2008 kupilem MacBook Pro 15" ze starej linii zaplacilem 6400PLN (2.54 procek, 2Gb RAM + 2 dokupione, 512mb grafika) jest to moja glowna maszyna do obrabiania zdjec - tydzien temu otrzymalem kalendarze, a w przyszlym tygodniu dostane pocztowki (wsyztkie zdjecia obrabiane na laptopie) gdybym Wam pokazal produkt koncowy to byscie nie widzieli roznicy miedzy PC + Eizo (10k) a MBP za 6k

przyjemnosc pracowania z Mac'iem jest ogromna, zwlaszcza gdy ma sie otwartych kilkanascie aplikacji i folderow jeden klawisz i podglad wszystkich otwartych okien albo takie SPACES 4 pulpity w jednym juz nigdy nie wroce do PC
    Mac jest wart wydanych pieniedzy...moj pracuje tak cicho, ze gdyby nie pobieral aktualizacji oprogramowania to wogole bym nie wiedzial, ze komp dziala
    3xMAC

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grudzinsky Zobacz posta
    gdybym Wam pokazal produkt koncowy to byscie nie widzieli roznicy miedzy PC + Eizo (10k) a MBP za 6k
    Może nie róbmy sobie jaj - od śp. T60p nie ma w lapkach choćby znośnych LCD-ków i maczek nie stanowi tu specjalnie wyjątku. Jest trochę lepszy niż nędzny.

Domyślnie

no to w sumie Eizo tez jest troche lepszy niz nedzny. znajomy, ktory mi skladal kalendarz oraz pocztowki pracuje wlasnie na jednym z Eizo. bylem u niego w styczniu i przerzucalem zdjecia z mojego kompa (troche lepszy niz nedzny) na jego kompa (wyglada na to, ze tez troche lepszy niz nedzny) ja nie widzialem roznicy i on tez nie, a na codzien zajmuje sie grafika i DTP.

Czornyj podaj mi adres wysle Ci kartke zrobiona na Maczku i to na laptopie :P jak ja otrzymasz to napisz mi co jest nie tak (kolory, cienie itp itd) bo moze rzeczywiscie powinienem kupic monitor za 15k zeby kalendarze czy pocztowki byly jeszcze lepsze nie wspominajac juz o wydrukach 40x60

Strona 4 z 10 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów