Close

Strona 6 z 9 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 83

Domyślnie

A powiedzcie mi jak u Was jest z celnością na bliskie dystanse na 70/2.8? Bo to szkło ostrzy z bardzo bliska jednak zauważyłem że o ile ostatnio ze spacerku testowego to nawet na AF-C 3/3 klatki śledzące kota ( ) są ostre to z bardzo bliska zdarza mu się spudłować w np pąk na krzaku i to dosyć często - ale to mówimy tylko o ostrzeniu z bardzo bliska na wspomnianych parametrach i prawie zawsze AF na S
    Dawniej system N - obecnie L(M) + F

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wasilewk Zobacz posta
    Bo nie próbowałeś w Imfoto.
    Ja próbowałem
    Wczoraj odebrałem po raz 2 z serwisu. Na szybko wygląda na to, że AF i pierścień ostrości chodzą jak trzeba, tak więc teraz będę mógł potestować tą legendarną ostrość
    Tak więc nie ma reguły, czy to z imfoto, czy z fotoit, czy innego euro.

Oszczędny w słowach Awatar yogur
    Miasto
    Tczew/Trójmiasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez drobers Zobacz posta
    Oddałem ten złom w końcu, udało mi sie odzyskać kasę, tylko gdzie teraz kupić sztuke sprawdzoną, żeby sie znowu nienaciąć na bubel?. Powoli zaczyna ogarniać mnie myśl że we wszystkich polskich sklepach ten obiektyw jest do bani.

Polecam FOTO-IVY z Allegro jest to znany szczególnie na forum Canona sprzedawca sprzętu vel TOWERS - mega profesjonalny. Z tego co widzę ma teraz 24-70 za 5 899,00 zł. Fakturki też wystawia. Sprzedaje głównie Canona ale ma również N. Polecam dlatego że sam jak miałem system Canona to wiele sprzętu kupiłem u niego i zawsze przed wysyłką był sprawdzony - szkła zawsze przebrane aby nie trafił się bubel. D700 też u niego kupowałem i oczywiście wszystko OK. Opinie można sprawdzić o nim na forum Canona.

Domyślnie

Halo halo - czy ktoś może mi odpowiedzieć na powyższe pytanie jak to wygląda u niego? Bo może ja jestem przewrażliwiony
    Dawniej system N - obecnie L(M) + F

Miasto
    Tczew/Trójmiasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mariusz888 Zobacz posta
    Halo halo - czy ktoś może mi odpowiedzieć na powyższe pytanie jak to wygląda u niego? Bo może ja jestem przewrażliwiony
    u mnie z d700 nie ma różnicy czy blisko czy daleko - jest ok, musiałem tylko wprowadzić korektę na +5

Domyślnie

jak wprowadziłes korektę na +5 to znaczy , że ostrość łapał Ci blizej niz powinien? jeżeli tak to o ile? (mm)?
    d3s,d7000 plus plastik, N50 f1.4g, N24-70 f2.8 ,N24-120 f4 VRII, N70-200 f2.8 VRII

Miasto
    Tczew/Trójmiasto

Domyślnie

Zauważyłem, że obiektyw ustawia ostrość nieco przed (nie sprawdzałem ilości milimetrów). Następnie wziąłem statyw + podniesienie lustra + wyzwalacz czasowy i ten sam motyw metodą prób i błędów strzelałem aż wybrałem najlepszą jakość dla skrajnych ogniskowych.
    Natomiast, 70-300VR, który kupiłem jako przejściowy tele do momentu zakupu 70-200VR trafia bez korekt.

Teraz po korekcie to, jeżeli nie popełnię błędu przy ostrzeniu i przekadrowaniu na f2.8 z małej odległości to jest trafione.
    Ostatnio edytowane przez yogur ; 22-04-2009 o 09:18

Domyślnie

mysle , ze to przebieranie szkiel w super pewnych sklepach to lipa ... \
    sam bym napisal sprzedajac obiektywy , ze sa ostre od 2,8 i kazdy sprawdzony
    choc o ile szklo da sie jeszcze sprawdzic to body juz nie bardzo , wiec czy sie kupi w infoto , fotoif , czy alledro to chyba nie ma znaczenia , najwazniejsze aby byl legalny , mial paragon , FV , i Polska gwarancje

Miasto
    Tczew/Trójmiasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez egoiste Zobacz posta
    mysle , ze to przebieranie szkiel w super pewnych sklepach to lipa ... \
    sam bym napisal sprzedajac obiektywy , ze sa ostre od 2,8 i kazdy sprawdzony
    choc o ile szklo da sie jeszcze sprawdzic to body juz nie bardzo , wiec czy sie kupi w infoto , fotoif , czy alledro to chyba nie ma znaczenia , najwazniejsze aby byl legalny , mial paragon , FV , i Polska gwarancje

Na szczęście można spotkać sprzedawcę/sprzedawców, którzy dbają o to aby zadowolony Klient ponownie zwrócił się z zakupem do niego i nie tylko mówi/pisze, że sprawdzone i ostre ale również sprawdza szkła i bubli nie puszcza do Klienta.

Rozumiem, że jeżeli będziesz coś sprzedawał i zapewniał to trzeba będzie Twoje zapewnienia potraktować, że to "lipa" ? - bez urazy ale taki wniosek z tego mi wyszedł.

Powyższe nie oznacza, że nie sprawdzam sprzętu przy zakupie lub po (gdy mogę jszecze reklamować) ale są sprzedawcy dzięki którym nie trzęsę się, że dostanę przebranego bubla.

Mam nadzieję, że powyższy post nie zostanie uznany za OT.

Domyślnie

yogur , jestem w stanie Cie zrozumiec i innych kupujacych spoza , dla mnie to wszystko jedno poniewaz jestem z Wawy i sam sobie zawioze na POstepu , bez posrednictwa sklepu i pewnie sam lepiej wyluszcze co jest nie tak , wiadomosci przechodzce przez wiele ust i rak ulegaja lekkiemu wypaczeniu

Strona 6 z 9 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów