Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 27 z 27

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sturnus Zobacz posta
    No i weź od razu to tej D40 latarkę by przyświecić fokusowi . I porządne grabie by szumy usunąć!. Kup d1x. Potem sprzedasz d70! Mówię Ci. Jeśli któryś z tych Dxx nadąży z fokusem na D1X i do tego przy słabym oświetleniu to zwrócę honor... Póki co to proponuję popstrykać trochę D1 i nauczyć się go obsługiwać.

pozdrawiam.
    no bo w fotografii tylko o AF chodzi, cała reszta to marność a ja mam na zapasie D60 (czyli ten sam AF co D40) i daje radę, latarki nie muszę mieć, w kościołach robię bardzo ładnie na zastanym z N105VR... jakoś AF nie gubi a szum na pewno nie jest większy niż D1
    2xD700, 2xSB910, Z 16 2.8, S20 1.8, T28-75 2.8,N 35 1.8, N50 1.4, 85 1.8, S 150 2.8
    NAKMUAY BLOG

Domyślnie

Jako "zapasowe" body to raczej niewskazane, będziesz musiał zainwestować w nowe accu a i tego nie będziesz pewny - NiCd
    Sprawa wyglądu "profi" mnie nieco rozbawiła, pamietaj że ten D swoje wazy
    Jak już koniecznie musisz, poszukaj czegoś z numerkiem D2.. Ergonomia, tak i to jedyny aktualny atut D1
    D2H,D700, SB800, Jupiter 37A 135, PCS ARSAT H 35 F2,8, Nikkor AiS 28 F2,8, Nikkor 80-200 F2,8, Nikkor 24-70 F2,8, Nikkor 55 F1,2, Nikkor 105 2 DC, Sigma 50 F1,4.

maroto
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MYSZ Zobacz posta
    Jako "zapasowe" body to raczej niewskazane, będziesz musiał zainwestować w nowe accu a i tego nie będziesz pewny - NiCd
    Sprawa wyglądu "profi" mnie nieco rozbawiła, pamietaj że ten D swoje wazy
    Jak już koniecznie musisz, poszukaj czegoś z numerkiem D2.. Ergonomia, tak i to jedyny aktualny atut D1

O się nie zgodze. Sam robie D1 zdjęcia a poprzednio D40 robiłem i z miłą chęcią się pozbyłem tego na rzecz dziadka. D40 owszem fajne ale jak masz czas na zrobienie zdjęcia, dobre światło ETC. D1 jest bez porównania szybszy zaś co do jakości zdjęc - coż to już*jest kwestia gustu ja wole troche szumów, bladsze kolorki - to jest zdjęcie, niech wygląda jak zdjęcie!

st
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez thor88 Zobacz posta
    no bo w fotografii tylko o AF chodzi, cała reszta to marność a ja mam na zapasie D60 (czyli ten sam AF co D40) i daje radę, latarki nie muszę mieć, w kościołach robię bardzo ładnie na zastanym z N105VR... jakoś AF nie gubi a szum na pewno nie jest większy niż D1

Chodzi o to, by zdążyć zrobić zdjęcie zanim koń pobiegnie w pole! . Ale rozumie Cię. Konie nie chodzą do kościoła. Choć czasem panny młode galopem z niego spindalają!

Sławomir Szychowski Awatar Sl@wcio
    Miasto
    Golczewo/Szczecin
    Wpisów
    6

Domyślnie

Zostaw sobie D70 jako zapasowe i kup nową puchę. Chcesz dokupić sobie jakąś staroć? Szkoda kasy.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cosnek Zobacz posta
    Mozesz uzasadnic?

Rozumiem ze to jest przerost formy nad trescia ale ale tak ma byc, zamierzam wypelnic luke w sektorze: dobrze wyglada(sprzet) - tanio bierze - duzo zamieszania - jakosc na drugim miejscu. Takich klientow na moim rynku (UK) jest przewaga i to znaczna. Niestety.
    Jak Ci zależy, zeby sprzęt łądnie wyglądał, a niekoniecznie robił zdjęcia to nie lepiej byłoby pokazywać klientowi wydrukowane zdjęcie (70x50) Nikona D3x z podpiętym 300/2.8 i założoną SB-900? Jak poprosi, żebyś okazał, to powiesz, że akurat w serwisie na woskowaniu lakieru jest...
    Skoro masz "takich" klientów to pewnie to zdjęcie zrobi na nich większe wrażanie niż leciwy D1 na stole z podpiętym KITowym 18-50 + tulipan...
    D40 | 18-55 | SD-2GB | UV-52mm | Trumny z tektury falistej | Patenty | Nikon? | Ostre Koło | RENTANAL

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cosnek Zobacz posta
    Mozesz uzasadnic?

Rozumiem ze to jest przerost formy nad trescia ale ale tak ma byc, zamierzam wypelnic luke w sektorze: dobrze wyglada(sprzet) - tanio bierze - duzo zamieszania - jakosc na drugim miejscu. Takich klientow na moim rynku (UK) jest przewaga i to znaczna. Niestety.
    z doswiadczenia: ci klienci o ktorych piszesz nie widza roznicy miedzy D1 D2 a D70s czy D80 z gripem. duze, i ma wielki obiektyw = fajne. jak do d40 dodasz SB-800 czy 900 osiagniesz ten sam efekt. a sciemniac nie ma co, bo jak zaszpanujesz wilka pucha to beda oczekiwac ze wlasnie nia bedziesz robil. tlumaczenie ze naprawa nie ma sensu bo wtedy beda chcieli znizki za prace mniej profesjonalnym sprzetem
    podpis nieczytelny

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów