Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 27

Lightbulb Zapasowy korpus D1x

Witam serdecznie.

Przyjalem zlecenie na kilka imprez okolicznosciowych. Jako ze moje doswiadczenie w fotografii komercyjnej jest mizerne przyswoilem sobie niezbedne informacje z tegoz forum. Wiec na temat:
    potrzebuje dokupic drugie body, tak na czarna godzine - gdyby stalo sie cos mojemu D70s . . .
    Ale, co dokupic? Zastanawialem sie poczatkowo nad D40 bo tani i maly itd. Az trafilem na D1x za nizsza cene jeszcze!
    Rozumujac racjonalnie D40 lepiej sie sprawdzi, zalety juz wymienilem ale doszukalem sie rowniez wad. Brak srobokreta, wiec tylko ostrzenie manualne - odpada. I jeszcze cos przyszlo mi do glowy; taki Pro sprzet jak D1x zawsze zwraca na siebie uwage, co jest pomocne chociaz by podczas rozmowy z klientem ( powiedzmy ze lezy na stole. Jak sie ma w dzisiejszych realiach taki zabytek? Daje jeszcze rade? Wdzieczny bede za kazda wskazowke. Pease.

Domyślnie

D1-ki były jeszcze na bateriach NiCd, więc z ich żywotnością było tak sobie, trzeba brać to pod uwagę. Sprzęt nie powala jakością jak na dzisiejsze czasy - zdjęcia są nieco bladaczkowate i żyletą nie grzeszą, LCD również nędzny itd. Korpus to jednak praktycznie F5-tka, więc mimo wad jest to jednak kawał zarąbistego aparatu.

Domyślnie

Kupować muzeum - chyba nie najlepszy pomysł
    Tutaj jest... podpis

wojteh
    Gość

Domyślnie

ja jako zapasowe body kupiłem s3pro - wg. mnie nie doceniane body a cena obecnie bardzo niska ....

Domyślnie

Aha zapomnialem o genialnym wizjerze!
    W aparacie nie dziala ktorys z guzikow na tylnej sciance, ile moze kosztowac naprawa/wymiana?

Domyślnie

Ja bym prędzej kupił D50. Poważnie. Najtańsze dobre body z napędem śrubokrętowym.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Ja bym prędzej kupił D50. Poważnie. Najtańsze dobre body z napędem śrubokrętowym.
    Mozesz uzasadnic?

Rozumiem ze to jest przerost formy nad trescia ale ale tak ma byc, zamierzam wypelnic luke w sektorze: dobrze wyglada(sprzet) - tanio bierze - duzo zamieszania - jakosc na drugim miejscu. Takich klientow na moim rynku (UK) jest przewaga i to znaczna. Niestety.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cosnek Zobacz posta
    Mozesz uzasadnic?
    pliki z matrycy 6 MPx o wyższej jakości niz te z D1
    a jesli potrzebujesz wyglądu - OK, bierz D1. Tylko jak ktos będzie kumaty, to pomysli o tobie dokładnie na odwrót niz planujesz. To body ma z 10 lat i ci co się orientują wiedzą, że to antyk, nadający się do gabloty. A jeśli pomyślą - on na tym robi, to ci podziękują i zmienią wykonawcę.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

wspomniane tu S3Pro wygląda całkiem profesjonalnie
    ps. to nie przypadkiem ten sam korpus co D1x ??

edit - poszukałem - nie ten sam - ale podobieństwo spore na pewno wygląda "jak trzeba"
    no i z trójki D50, D1x, S3 uważam że ma chyba najlepsze obrazowanie
    Ostatnio edytowane przez mibartek ; 19-03-2009 o 00:33
    D200, T12-24/4, N35,50,85/1.8, N60/2.8D, SY85/1.4, S70-210/2.8, TC16A, SB-800
    Soligor 28/2.8, MIR 35/2, Helios 50/2, Jupiter 135/3.5

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Dolny Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mibartek Zobacz posta
    wspomniane tu S3Pro wygląda całkiem profesjonalnie
    ps. to nie przypadkiem ten sam korpus co D1x ??

edit - poszukałem - nie ten sam - ale podobieństwo spore na pewno wygląda "jak trzeba"
    no i z trójki D50, D1x, S3 uważam że ma chyba najlepsze obrazowanie
    Taa i droższe prawie 3 razy tyle..
    Canon & Nikon

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów