Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 28

Wątek: Propozycje

Domyślnie

Userro: A po czym wnioskujesz ze "sprawia mi bol", ze gosciu bedzie mial lustro? Nic podobnego. Przeciez doradzilem mu i to zgodnie z jego wymaganiami. Nie proponowalem mu kompaktu, chociaz jak na koniec zaznaczylem, pewnie wielu bedzie cisnac sie to na usta.

Cytat Zamieszczone przez blase.g Zobacz posta
    Cos ty taki uszczypliwy? Widze, ze wiesz lepiej co on mysli wiec mu doradz, a nie dosrywaj.
    Sek w tym, ze nie dosc, ze nie wiem "co mysli" (a konkretniej czego mu jest potrzeba), to jeszcze trudno wydobyc odpowiedz na konkretne pytania. A ja mam sie zabawic we wrozke. Doradzilem mu najlepiej jak moglem, majac te dane ktore podal.
    Prawda jest taka, ze w cenie okolo 2000 PLN duzego wyboru nie ma. Zalozmy, ze ma to byc lustrzanka (Chociaz wciaz pytam - czemu nie ten Panasonic G1 albo Canon G10, albo Nikon P6000?).
    To na polu bitwy pozostaja (mniej wiecej w kolejnosci rosnacej ceny):
    - Sony A200
    - Olympus E420
    - Nikon D60
    - Pentax K-m
    - Sony A300
    - Canon 1000D
    - Olympus E520
    - Sony A350
    - Pentak K200D
    - Canon 450D.
    Zatem jesli chodzi o Nikona tak jak juz napisalem wyboru wielkiego nie ma, jesli chodzi o puszke, moze sie zastanawiac tylko z jakim obiektywem/ami.
    Nie znajac ani upodoban co do fotografii, ani wymagan odnosnie nowego aparatu (ktore jesli juz tak trudno sprecyzowac wprost, to mozna by je wywnioskowac na podstawie odpowiedzi na moje pomocnicze pytania).
    Jesli przez najblizsze parenascie miesiecy nie zamierza wydawac pieniedzy na sprzet, to tak naprawde trudno mowic o "wchodzeniu w system". Zatem mozna sie pokusic o kazdy z powyzszych.
    HP 210c, CF Kingmax 16mb, CF HP 4mb, pokrowiec

Domyślnie

Nic mu nie doradziłeś, a wystraszyłeś. Niedługo aż strach będzie się zarejestrować, a co dopiero zadać pytanie na tym forum.
    Kolega się pytał o lustro i podał kwotę jaką dysponuje. W ciągu roku pstrykania sprecyzują mu się wymagania do jakich będzie używał aparatu.

Domyślnie

No więc D.Anihilati na początku stawiałem na 450D ale był on w cenie 1900 z kitem teraz lekko podrożały, sprawe D80 cały czas rozpatruje chociaż zainteresował mnie własnie D70s chociaż za dużo o nim nie wiem Nie wiem jak wam inaczej sprecyzować moje wymagania, sony a350 sobie odpusciłem juz dlugi czas temu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yarp3n Zobacz posta
    Nic mu nie doradziłeś, a wystraszyłeś. Niedługo aż strach będzie się zarejestrować, a co dopiero zadać pytanie na tym forum.
    Kolega się pytał o lustro i podał kwotę jaką dysponuje. W ciągu roku pstrykania sprecyzują mu się wymagania do jakich będzie używał aparatu.
    Nie obrazaj sie, ale fanzolisz Kolega dostal konkretna rade, odpowiedz na tyle wyczerpujaca, na ile pozwalala "szczegolowosc" pytania. I nie rozumiem czym mial sie kolega wystraszac.

Cytat Zamieszczone przez frugo Zobacz posta
    No więc D.Anihilati na początku stawiałem na 450D ale był on w cenie 1900 z kitem teraz lekko podrożały, sprawe D80 cały czas rozpatruje chociaż zainteresował mnie własnie D70s chociaż za dużo o nim nie wiem Nie wiem jak wam inaczej sprecyzować moje wymagania, sony a350 sobie odpusciłem juz dlugi czas temu.
    D80 ciezko Ci bedzie nowego z jakims obiektywem ponizej 2000 PLN dostac. Jeszcze niedawno (na poczatku roku) bylby to faworytem w tym zakresie cenowym, teraz bedzie ciezko. D70s bardzo fajny, ale pewnie trudno bedzie o jakiegos z malym przebiegiem.
    Majac na mysli wymagania, nie mysle o konkretnym modelu, a o oczekiwaniach:
    - mala GO,
    - wspolpraca ze starszymi obiektywami,
    - praca w trudnych warunkach oswietleniowych,
    - potrzeba LV,
    - stabilizacja,
    - etc.
    HP 210c, CF Kingmax 16mb, CF HP 4mb, pokrowiec

Domyślnie

Hmm to inaczej, warto dozbierać te pare groszy i kupić D80 ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Userro Zobacz posta
    D.Anihilati piszesz tak, jakby sprawiało Ci to ból,
    Wierz mi Userro, po pewnym czasie te same pytania są trochę męczące. Ma to swoje plusy bo zaczynasz trafiać do srebrych ust Cytując rycerza:

to nie wiek gra rolę to długość przebywania na tym forum im dłużej i częściej tu jesteś tym bardziej się zmieniasz: najpierw cichy i skromny poszukiwacz wiedzy potem już to wszystko wiesz i chcesz się dzielić wiedzą z nowymi, ale za jakiś czas gdy widzisz że nowi zadają ciągle takie same pytania, zaczynasz się robić dowcipny i srebrne usta murowane

Więc, Ty jesteś pośrodku tej drogi, bo jeszcze chętnie dzielisz się wiedzą Potem częściej się włazi do Cafe niż do reszty forum, czasem w Dxx dział bo to w pewnym sensie sprawia ból
    Pozdro!

A koledze z problemem rzeczywiście pozostaje podstawowe D60, albo jak znajdzie to niedobitkę D40 D80 zacny, ale jak wolisz siedzieć w JPG i wielkość puszki Ci nie przeszkadza to nie pchaj się w to. Ha! Nowego D80 za 2000zł nie tylko nie znajdziesz, widziałem jeszcze nowe z kitem 18-70, ale po 4500zł Trochę ponad zakładany budżet.
    Ostatnio edytowane przez velaskez ; 18-04-2009 o 04:36
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Domyślnie

http://www.euro.com.pl/cyfrowe-lustr...-s-vr-dx.bhtml

Najtańszy (nowy) Nikon D80, jaki udało mi się znaleźć obecnie... (puszka+obiektyw 18-55 mm AF-S VR = 2550zł)

Domyślnie

Taaa, natańszy ale znajdz sklep EURO z tym sprzętem ... chyba tylko wirtualnie go sprzedają.

Domyślnie

W sklepie internetowym jest niedostępny (jak zresztą napisali), natomiast można go jeszcze dostać w kilku sklepach, co sprawdzasz, klikając na "Dostępny w sklepach ---> Znajdź sklep z tym produktem". Oczywiście są to pewnie ostatnie egzemplarze i gwarancji na to, że jak już dojedziesz do wybranego sklepu w wybranym mieście to upragniony Nikon D80 będzie tam czekał nikt nikomu nie da (no chyba, że ktoś ma na tyle uroku osobistego, że potrafi wynegocjować ze sprzedawcą rezerwację...), ot tyle.

Domyślnie

hmm no nie potrafie sie wytlumaczyc, ale wielkość puszki mnie nie przeraża więc pozostaje kwestia odłożenia pieniedzy na D80 a nie D60

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów