Userro: A po czym wnioskujesz ze "sprawia mi bol", ze gosciu bedzie mial lustro? Nic podobnego. Przeciez doradzilem mu i to zgodnie z jego wymaganiami. Nie proponowalem mu kompaktu, chociaz jak na koniec zaznaczylem, pewnie wielu bedzie cisnac sie to na usta.
Sek w tym, ze nie dosc, ze nie wiem "co mysli" (a konkretniej czego mu jest potrzeba), to jeszcze trudno wydobyc odpowiedz na konkretne pytania. A ja mam sie zabawic we wrozke. Doradzilem mu najlepiej jak moglem, majac te dane ktore podal.
Prawda jest taka, ze w cenie okolo 2000 PLN duzego wyboru nie ma. Zalozmy, ze ma to byc lustrzanka (Chociaz wciaz pytam - czemu nie ten Panasonic G1 albo Canon G10, albo Nikon P6000?).
To na polu bitwy pozostaja (mniej wiecej w kolejnosci rosnacej ceny):
- Sony A200
- Olympus E420
- Nikon D60
- Pentax K-m
- Sony A300
- Canon 1000D
- Olympus E520
- Sony A350
- Pentak K200D
- Canon 450D.
Zatem jesli chodzi o Nikona tak jak juz napisalem wyboru wielkiego nie ma, jesli chodzi o puszke, moze sie zastanawiac tylko z jakim obiektywem/ami.
Nie znajac ani upodoban co do fotografii, ani wymagan odnosnie nowego aparatu (ktore jesli juz tak trudno sprecyzowac wprost, to mozna by je wywnioskowac na podstawie odpowiedzi na moje pomocnicze pytania).
Jesli przez najblizsze parenascie miesiecy nie zamierza wydawac pieniedzy na sprzet, to tak naprawde trudno mowic o "wchodzeniu w system". Zatem mozna sie pokusic o kazdy z powyzszych.
Szukaj

Odpowiedz z cytatem
Skontaktuj się z nami