ehh, coz cena miala powalac z nog i powalila, jendak nie w ta strone, ktora wiekszosc oczekiwala, stara sigma (plus nowa) dalej zdjecia bedzie robila a nikorr albo zaskoczy nas parametrami (poczekamy na tescik) albo wezma go onanisci...
Szukaj
ehh, coz cena miala powalac z nog i powalila, jendak nie w ta strone, ktora wiekszosc oczekiwala, stara sigma (plus nowa) dalej zdjecia bedzie robila a nikorr albo zaskoczy nas parametrami (poczekamy na tescik) albo wezma go onanisci...
"...nie ma ludzi normalnych, sa tylko nieprzebadani..."
Cena normalna - stary N AF-S 12-24/4 DX też był w takiej pojechanej cenie przecież - po większości sklepów stał za 3,5k kiedy szersza Sigma była po 1,8kto sprawiło że kupiłem Sigmę... i teraz też kupił bym Sigmę - dlaczego? Taka cena za takie szkło jest nie do przyjęcia BO jeśli kiedyś N 14-24/2.8 był po coś ok 5k to jak porównywać do niego 12-24/4 za 3,5k? to już bym wolał tyle dołożyć i mieć jednak to z 2.8 - plus że Nikon obdarzył nas wiekuistą łaską dorzucając miękki futerał i osłonę przeciw słoneczną ale cena i tak jak dla mnie dyskwalifikuje to szkło
GeparD - ja obstawiam że na tych onanistach się skończy![]()
Dawniej system N - obecnie L(M) + F
Ostatnio edytowane przez lodzermensch ; 14-04-2009 o 20:41
Dxxx Fx Fxx Pxxxx
W najnowszym odcinku DTOWN.tv podali cene tego obiektywu w wys. $899. Troche lepiej niz 972 ojro.
D70|s 10-20|n 18-70|n 50/1.8|gp YH324C+YH430 "wiecej sprzętu niż talentu"
tak czy siak poczekam jeszcze na nową Sigmę ($600-700) i zobaczymy. Choć obawiam się, że cenowo to raczej Sigma będzie.
Szkoda, Nikon jakoś tego nie przemyślał najlepiej.
The Iron never lies to you. You can walk outside and listen to all kinds of talk, get told that you’re a god or a total bastard. The Iron will always kick you the real deal.
900 dolarów [jeśli uwzględnimy obecny kurs) to nie jest tak tragicznie. Jeśli szkło będzie dobre optycznie (np. trochę lepsze niż 12-24 f4) to ja się piszę.
FM2n, Mamiya RB67;
Pewnie wg wyliczeń tych samych "analityków finansowych", co im ostatnio wychodziło, że 35/1.8 będzie kosztowało 1500PLN. Biorąc pod uwagę, że 35/1.8 kosztuje w US ze 220 dolków, a u nas 800PLN, jeśli komuś wychodzi że 10-24 będzie kosztować 4600, to chyba musi być hmmm... dyskalkulikiem? dysmatematem? dysliczebnikiem?
Skontaktuj się z nami