Close

Strona 13 z 32 PierwszyPierwszy ... 3111213141523 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 353

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez verus Zobacz posta
    900$ po przeliczeniu w PL to wyjdzie ok 4600
    Coś drogo Ci USD wychodzi.
    5,1 PLN za 1$
    Dxxx Fx Fxx Pxxxx

Domyślnie

Unia powinna w odwecie wprowadzić zakaz sprzedawania obiektywów w cenie powyżej 2000 zł... Bo tak ! Albo ewentualnie wprowadzić dopłaty A co... rolnik może dostawać a ja nie ?
    Ostatnio edytowane przez coach_lodz ; 17-04-2009 o 08:30
    Zawsze bądź sobą... no chyba, że możesz być Bat-Manem... wtedy zawsze bądź Bat-Manem.
    moje obserwacje...

Domyślnie

Też obstawiam ok 3,5k zł czyli tyle ile kosztował 12-24/4 bo na pewno go wyrzucą z oferty - teraz gdy jest 10-24 na 12-24/4 nikt nie spojrzy nawet mamy 2mm szerzej ogniskowej, mikronek lepsze światło na szerokim końcu i trochę nowszą konstrukcję która może nie będzie taka przypadkowa jakościowo jak poprzednik
    Dawniej system N - obecnie L(M) + F

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mariusz888 Zobacz posta
    może nie będzie taka przypadkowa jakościowo jak poprzednik
    Tu akurat zachowałbym daleko posuniętą ostrożność. Formuła optyczna tego obiektywu jest jeszcze bardziej skomplikowana.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    Tu akurat zachowałbym daleko posuniętą ostrożność. Formuła optyczna tego obiektywu jest jeszcze bardziej skomplikowana.
    To może oznaczać w takim razie tylko jedno przebieranie z jeszcze większej ilości egzemplarzy aby trafić ten dobry (ale nadzieję mieć można )
    Dawniej system N - obecnie L(M) + F

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mariusz888 Zobacz posta
    To może oznaczać w takim razie tylko jedno przebieranie z jeszcze większej ilości egzemplarzy aby trafić ten dobry (ale nadzieję mieć można )
    To niekoniecznie musi cokolwiek oznaczać - ale rzucić okiem przed kupnem nie zawadzi

Domyślnie

Ja tu muszę przyznać, że zupełnie tu nic nie rozumie z tego, co Nikon próbuje człowiekom wcisnąć, Zupełnie nie mam pojęcia (znaczy mam – chcą by ludzie to kupili), po co ten obiektyw. Jest 12-24 jeszcze nie tak dawno wychwalany. A tu myk i mamy 10-24. Wiem, że te 2 mm na dole to spora różnica, ale żeby taki obiektyw szedł pod strzechy za taką kasiure?. Od samego początku obstawiałem, że to lipa. Myliłem się. Bardziej spodziewałem się obiektywy 10-18. Takie dolne uzupełnienie popularnych szkieł. Nikon ma całą masę od 18 w górę (na 200mm kończąc). Wprowadzają taki obiektyw do sprzedaży za te 1200 – 1500 zł. i taka Sigma leży i kwiczy. Nawet stałe światło jej nie pomoże. Wszyscy z zielonym programem to kupią.

… no chyba, że to początek. Wszyscy napaleńcy kupią teraz ten obiektyw, a za parę miesięcy myk i mamy nowe szkło dla ludu.
    Czymtasem... pozdrawiam bombelkowo

Domyślnie

O, nastepny, ktory bierze amerykanska cene detaliczna i dolicza do niej VAT?

Podane $900 to sugerowana cena detaliczna, wiec, przekladajac na nasze, zawierajaca juz VAT.
    D300 | S 10-20 | N 18-200 VR | N50/1.4 AI | T 17-50/2.8 | S 105macro | N 70-300VR | SB600

Domyślnie

No i mamy pierwsze fotki:
    http://nikonclub.digiarena.zive.cz/b...-mm-f35-45g-ed

Całkiem normalnie to wygląda ale bez zachwytów, AC spore na 10mm i najgorsze to że nie zmniejsza się wraz z przymykaniem przysłony, na f/3.5 i na f/8 jest tak samo. Tokina miała duże AC ale po przymknięciu do f/8 było bardzo dobrze.
    Na plus widzę ładny bokeh. Jakby to szkło kosztowało 2.5k to by zrobiło karierę a tak to ?
    D700 | F5 | F4 | F3 | F2 | F | FM2n | NIKOMAT FTn | FUJIFILM X100
    AF16/2.8D |
    AF18/2.8D | AF28/1.4D |AF20-35/2.8D | AF85/1.4D | AF105/2D DC | AF135/2D DC | AF180/2.8D | AF70-180/4.5-5.6D ED Micro | AF80-200/2.8D ED
    MF16/3.5Ai | MF20/4Ai | MF28/2Ai | MF55/1.2Ai | MF105/2.5Ai

Domyślnie

o, jaki twarzowy fiolet ;oP

to zdecydowanie czekam na nową Sigmę

edit: btw, Nikkor coś polubił fiolet ostatnio...
    The Iron never lies to you. You can walk outside and listen to all kinds of talk, get told that you’re a god or a total bastard. The Iron will always kick you the real deal.

Strona 13 z 32 PierwszyPierwszy ... 3111213141523 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów