Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 24

Wątek: Ducati ST2

Domyślnie

no to dobrze że sie zrozumieliśmy Niedźwiedź, motocyklista szaleniec, a samochodziarz szaleniec różni się tym że jak w siebie stukną z prędkością 50km/h to jeden pewnie nie przeżyje moj brat sobie kupuje motor i też pewnie poszaleje, ale on z natury to spokojny chłop wiec nie bedzie szaleć, tylko się boje że jakiś kierowca go nie zobaczy w lusterku... ja jakbym miał motor, to przede wszystkim bym jeździł pasem, a nie między dwoma, bo to czasem są centymetry
    Komar to dobry pojazd do rozwijania kosmicznych prędkości
    www.kali.ownlog.com | usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Niedzwiedz Zobacz posta
    [...]P.S. ducati to jak fiat w samochodach jedyny motocykl w ktorym naprawde sporo rzeczy wysiada , namow ojca na zmiane w cigu tamtego sezonu w ducati padlo sprzeglo , hamulce, elektryka a zrobilo 30 000 km
    Na zmianę marki nigdy nie namówisz Jesteśmy wielkimi fanami Ducati. Ten dźwięk (ST2 ma desmodromiczny rozrząd)... I do tego wygląd. Inny, niż te wszystkie R1 itp... A ST2 to naprawdę dość żadki widok na drogach.

Mój ojciec prawie w ogóle nie jeździ na motorze szosowym, więc niezawodność (a raczej jej brak) - to dla nas żadna wada. Od nowości (2001) ten motorek zrobił 10 tys km (!), jest to więc swego rodzaju "rarytasik". Motor stoi w naszym garażu już dziewiąty rok i nie zanosi się na jego sprzedaż. On zostanie na zawsze Co do innego motocykla - ostatnio w naszych rozmowach poruszany jest temat 1098/1198 No, ale to też Ducati... Oczywiście, jeśli ktoś wybuduje asfaltowy tor w pobliżu Warszawy to nie wykluczamy zakupienia jakichś lekkich, torowych 600-tek. Ale gdyby babcia miała wąsy...

Tak więc Ducati jest ładną ozdobą w garażu (w naszych rękach niepsującą się), a jeździmy raczej na crossach.

I jeszcze co do niezawodności Ducati - fakt, 10 tys. to jak nic, ale nam jeszcze nigdy nic się nie zepsuło

Zrobię OT OT, powracając do tematu - czy ma ktoś jeszcze jakieś uwagi do zdjęć ?

P.S. Ja zawsze Ducati porównuję do Ferrari, nie do Fiata
    Pozdrawiam,
    Paweł
    D80 + N18-70 + N70-300 VR + N50/1.8

Domyślnie

na fotkach motorowych się nei znam, chyba są ok...motorek za to fajny spokojnie mógłby mnie ten pan nim przewieźć
    sp
    www.monikowska.pl
    blog.monikowska.pl
    Kanon fotografii to Nikon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Niedzwiedz Zobacz posta
    jezdze motocyklem po drogach publicznych 11 lat , a nie oficjalnie pewnie ze 20 , czy motocyklista rozni sie od samochodziarza w konserwie ? nie u jednej i drugiej grupy spotyka sie czubkow, kiedys to bylo elitarne hobby
    Ja uwazam, ze gosc, a juz babka w puszce jest wiekszym zagrozeniem niz pedzacy motocyklista.

Widzi sie czasem jak sie kobitka maluje, dodatkowo radio rozkrecone, jeszcze gada z druga podobna paniusia. W lusterka oczywiscie nie spojrzy bo lusterko sluzy do ogladania jej geby.

Motocyklista jadacy tylko 70km/h ma oczy wszedzie, wszystko widzi i stara sie przewidywac manewry aut jadacych przed soba (przynajmniej ja tak robilem)

Sorry za off topa. Mnie sie podoba Monster 1100 z ta rama i silnikiem na wierzchu.
    >>> Pozdrawiam <<<

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Igorsky Zobacz posta
    Ja uwazam, ze gosc, a juz babka w puszce jest wiekszym zagrozeniem niz pedzacy motocyklista.

Widzi sie czasem jak sie kobitka maluje, dodatkowo radio rozkrecone, jeszcze gada z druga podobna paniusia. W lusterka oczywiscie nie spojrzy bo lusterko sluzy do ogladania jej geby.

Motocyklista jadacy tylko 70km/h ma oczy wszedzie, wszystko widzi i stara sie przewidywac manewry aut jadacych przed soba (przynajmniej ja tak robilem)
    W kwestii kobiet za kierownica - chyba sliski temat. Osobiscie uwazam, ze jezdza setki razy bezpieczniej od facetow. I nie chodzi tutaj o patrzenie w lusterko, ale o to, ze nie przeceniaja swoich mozliwosci.
    Statystyki zreszta mowia same za siebie. Kobieta najczesniej dopradzawa do niegroznej stluczki. Facet bez porownania powoduje wiecej powaznych wypadkow [nawet gdyby bylo po rowno kierowcow obu plci].
    Ale taka nasza facetow natura - kazdemu sie wydaje, ze wie lepiej i jest lepszy

Domyślnie

Widzialbym zdjecie zrobione zakretu robione centralnie z przodu i moze w pionie(choc moze 18-70bedzie ciezko ) Poza tym na poczatek niezle, wrzuc cos z MX tezNa jakich crossach latacie?
    D40+grip+N18-55+N55-200mm+N50mm 1/8D+Tokina AT-X400mm f5.6

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pitter0 Zobacz posta
    Widzialbym zdjecie zrobione zakretu robione centralnie z przodu i moze w pionie(choc moze 18-70bedzie ciezko ) Poza tym na poczatek niezle, wrzuc cos z MX tezNa jakich crossach latacie?
    Dzięki za uwagi

Ja latam na Yamasze YZ 250F 2009, a ojciec na takiej samej, z tym że rok starszej (2008 ).

Fajnych fotek z MX raczej nie mam - posiadam tylko takie "poglądowe". Poszukam czegoś i wrzucę do tego tematu
    Pozdrawiam,
    Paweł

Domyślnie

Bardzo proszę dyskutować o walorach zdjęć, a nie o cechach motocyklistów.
    Naprawdę ładnie proszę.
    Dziękuję.
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

Na prośbę pitter0 :

1. Tata:
    2. Mój aktualny sprzęt (YZ 250F 2009), w tle YZ 250F ojca:
    3. Ja przed rokiem, jeszcze na poprzednim moto:
    4. Ja przed rokiem, jeszcze na poprzednim motorku:

A tutaj razem z ojcem załapaliśmy się na kilka fotek zamieszczonych na portalu ścigacz.pl:

5. Ja:
    6. Ja pośrodku zdjęcia:
    7.Tata trzeci, ja piąty kask od prawej:
    8.Tata trzeci, ja czwarty od lewej:
    Pozdrawiam,
    Paweł

Domyślnie

Co do pierwszego zestawu zdjęć: kadry wyda się w miarę spoko, jednak brakuje tym zdjęciom dynamiki. Wiem, że panoramowanie to nie jest prosta sprawa, ale spróbuj zejść z czasami żeby uzyskać większe rozmycie tła. Teraz najlepiej to wyszło na zdjęciu z samochodami. Na pozostałych ruch jest zamrożony. Z crossa najbardziej podoba mi się 1.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów