Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 24

Wątek: Ducati ST2

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Ducati ST2

Witam,

Dopiero zaczynam przygodę z fotografią Właściwie nigdy nie fotografowałem motocykli (ani samochodów) w ruchu - dzisiaj było pierwsze podejście. Pojechałem z tatą porobić mu fotki na motorze. Oto, co z tego wyszło.

Proszę Was o konstruktywną krytykę - zarówno pod względem technicznym, jak i kompozycji zdjęć. Co jest nie tak (bo to, że coś jest, to sam widzę - tylko co?), co poprawić następnym razem?

1.
    2.
    3.
    4.
    5.
    6.

Mam jeszcze zdjęcie 1. w żywszych kolorach. Tylko nie wiem, czy tutaj nie jest przesadzone w drugą stronę... Powiem szczerze, że PS to dla mnie czarna magia. Poniższe zdjęcie to efekt zastosowania filtra "żywsze kolory" w PhotoFiltre. Wprawdzie przy wszystkich zdjęciach trochę "bawiłem się" suwakami, wywołując RAWy, ale tak naprawdę nie wiem, co mam robić, by osiągnąć dany efekt. No ale coż, będę się uczył.

1a
    Pozdrawiam,
    Paweł
    D80 + N18-70 + N70-300 VR + N50/1.8

Domyślnie

Witaj

Jesli nigdy wczesniej nie fotografowales takiego tematu to poszlo Ci niezle.

Kadry sa przemyslane, ostrosc dobra, jedynie co nalezaloby zmienic to fotografowac gdzie indziej.

Tlo jest do zmiany. Wystajace latarnie psuja efekt, a stojace samochody czesciowo polozyly panoramowanie.
    >>> Pozdrawiam <<<

Domyślnie

wariaci(debile) z cargo, juz o mało jednego nie zabiłem, a co dopiero się zaczął sezon. Ale fotki są OK, tylko tło nieciekawe. Najlepiej do samochodu wejść i tam na prostej pofocić cos z auta
    a i nie polecam siedzenia w bagażniku
    www.kali.ownlog.com | usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Dzięki za uwagi. Mam nadzieję, że następnym razem będzie lepiej

Cytat Zamieszczone przez najt Zobacz posta
    wariaci(debile) z cargo, juz o mało jednego nie zabiłem, a co dopiero się zaczął sezon.[...]
    Nie rozumiem, dlaczego oceniasz w ten sposób ludzi, których nie znasz? Muszę się zgodzić, że zdarzają się motocykliści, którzy świetnie zasługują na miano "dawców", a czasem i "debili". Ale dlaczego od razu uogólniać? Często wszystkim motocyklistom dostaje się za tych, którzy nie potrafią się zachować.

Mój ojciec jeździ spokojnie, nie narażając innych uczestników ruchu drogowego (jako ciekawostka - wszystkie fotki zostały zrobione, kiedy motocykl był na pierwszym biegu )

Żeby się "wyżyć", uprawiamy motocross - zarówno ja, jak i ojciec. W weekendy pakujemy motocykle na przyczepę i jedziemy pośmigać na zamkniętych torach, nie zagrażając nikomu. Czy w Twoim mniemaniu jesteśmy debilami?
    Pozdrawiam,
    Paweł

Domyślnie

Paweł, reprezentujecie raczej tą dobrą stronę motocyklizmu w Polsce.

Kolega najt miał pewnie na myśli jeźdźców w dresach i koszulkach (a propo, ojciec świetnie ubrany) których jest od groma.

Jeśli masz mozliwosc skombinowac dluga lufe to podejdz jeszcze raz do tematu i fajnie rozmyj tło.
    >>> Pozdrawiam <<<

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pawel934 Zobacz posta
    Muszę się zgodzić, że zdarzają się motocykliści, którzy świetnie zasługują na miano "dawców", a czasem i "debili". Ale dlaczego od razu uogólniać? Często wszystkim motocyklistom dostaje się za tych, którzy nie potrafią się zachować.

Jak sobie przypomne motocyklistow ktorych widuje na ulicy... to 90% z nich ZAWSZE jedzie pelnym ogniem, a co drugi podnosi motor na kolo. Nienawidze uogolnien, ale sami motocyklisci sa sobie winni takich opini. Fakt faktem, ze nie mamy torow i ludzie pasjonujacy sie predkosciami i przeciazeniami nie maja gdzie sie wyzyc
    Z jednej strony rozumiem takie zachowania motocyklistow [szczegolnie tych oplasticzonych scigow], z drugiej zastanawiam sie ile ma IQ taki szybki_wsciekly.

Domyślnie

Ładna seria zdjęć

Domyślnie

a ludzie dobrze ubrani w stroje na motocykle to już nie jeżdzą szybko? Igosky, byłeś może kiedyś na Cargo w Warszawie? chyba nie wiec nie wiesz co tam się wyprawia jak zmrok zapadnie.
    Paweł, są ludzie jak ty, twój ojciec, co lubią sobie pojeździć dla przyjemnosci jak rozumiem, a jest sporo motocyklistów, którzy nie mieli nigdy w rodzinie motoru, kupują sobie 600tki, albo i szybsze co mają ponad 100KM i nie posiadają kat. A bo to tylko 300zł kosztuje mandat. A jak taki delikwent wsiądzie na motor to manetka opór i jazda. Też mam kumpla co jego ojciec jeździ i on sam jeździ spokojnie, ale mam tez kumpli co wlasnie kupili sobie motor, starzy oczywiscie przeciwni motorom, wiec gaz opór i właśnie takich nazywam debilami czy nie mam troszke racji?
    www.kali.ownlog.com | usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez najt Zobacz posta
    a ludzie dobrze ubrani w stroje na motocykle to już nie jeżdzą szybko? Igosky, byłeś może kiedyś na Cargo w Warszawie? chyba nie wiec nie wiesz co tam się wyprawia jak zmrok zapadnie.
    Paweł, są ludzie jak ty, twój ojciec, co lubią sobie pojeździć dla przyjemnosci jak rozumiem, a jest sporo motocyklistów, którzy nie mieli nigdy w rodzinie motoru, kupują sobie 600tki, albo i szybsze co mają ponad 100KM i nie posiadają kat. A bo to tylko 300zł kosztuje mandat. A jak taki delikwent wsiądzie na motor to manetka opór i jazda. Też mam kumpla co jego ojciec jeździ i on sam jeździ spokojnie, ale mam tez kumpli co wlasnie kupili sobie motor, starzy oczywiscie przeciwni motorom, wiec gaz opór i właśnie takich nazywam debilami czy nie mam troszke racji?
    Nie. Nie troszkę. Masz rację w 100% Teraz w zupełności się z Tobą zgadzam. Po prostu zabolało mnie trochę uogólnienie w poprzednim poście.

Igorsky - dzięki za miłe słowa. A co do dłuższej lufy - mam nadzieję, iż niedługo uda mi się zakupić szkło Nikkor 70-300 VR
    Pozdrawiam,
    Paweł

Domyślnie

jezdze motocyklem po drogach publicznych 11 lat , a nie oficjalnie pewnie ze 20 , czy motocyklista rozni sie od samochodziarza w konserwie ? nie u jednej i drugiej grupy spotyka sie czubkow, kiedys to bylo elitarne hobby

P.S. ducati to jak fiat w samochodach jedyny motocykl w ktorym naprawde sporo rzeczy wysiada , namow ojca na zmiane w cigu tamtego sezonu w ducati padlo sprzeglo , hamulce, elektryka a zrobilo 30 000 km
    d700 d3 14-24 28 35 50 85 135

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów