Close

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 42

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez remiksson Zobacz posta
    czy jeśli użyję obiektywu o ogniskowej powiedzmy 50 mm, lampa uwzględni cropa podczas pracy z matrycą DX?
    "SB-900 automatycznie wykrywa rodzaj matrycy w aparacie (DX lub FX – dzięki temu reguluje kąt wysyłania błysku)"
    ...
    no i chyba masz podpowiedz
    ...
    zreszta nie mam tej lampy ale juz po samym zdjeciu wyswietlacza idzie wyciagnac jakies wnioski
    http://fotoblogia.pl/galeria/nikon-s...CD_DX.jpg.html
    ...
    i skoro rozroznia dx od fx musi brac pod uwage roznice w ogniskowych ,no bo tak nawet na logike w jakim innym celu by je rozrozniala???
    pozdr
    Ostatnio edytowane przez wasilewskipiotr ; 08-04-2009 o 03:56
    Gorąca stopka

Domyślnie

Witam Panowie. Mam pytanie a nie chce otwierać nowego tematu. Czy sb900 założona na body typu d80 czy d90 nie wygląda trochę śmiesznie, mam na myśli czy nie jest za duża??? Czy mógłby ktoś wrzucić ze dwa zdjęcia jak to razem wygląda?
    Dzięki i pozdrawiam.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fedor Zobacz posta
    Witam Panowie. Mam pytanie a nie chce otwierać nowego tematu. Czy sb900 założona na body typu d80 czy d90 nie wygląda trochę śmiesznie, mam na myśli czy nie jest za duża??? Czy mógłby ktoś wrzucić ze dwa zdjęcia jak to razem wygląda?
    Dzięki i pozdrawiam.
    Nie masz się czego obawiać wygląda bardzo dobrze , a tak serio mówiąc to jej rozmiary w niczym nie przeszkadzają nawet jeśli używam obiektywu a znikomych rozmiarach np. Nikkor 50mm f1,8
    Nikon D80+MB-D80, N50f1.8 N18-70 N70-300VR SB-900

Domyślnie

Potwierdzam, ja mam D80 z gipem i wygląda to razem super ,ale przecież nie o wygląd tu chodzi Nawet jak by śmiesznie wyglądało to i tak bym kupił.
    A właśnie dzięki za podpowiedzi. Okazało się że lampa była założona z dyfuzorem. Zdjąłem go i śmiga aż miło.
    Teraz pędzę cieszyć się nowym nabytkiem
    Pozdro!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fedor Zobacz posta
    Dzięki i pozdrawiam.
    Wygląda to tak:

Ja planuje dokupić gripa bo trochę mniej wygodnie się z lampa trzyma. Chyba mam za dużą rękę

Domyślnie

używałem sb900 w deszczu , śniegu i nic jej nie było ale okolostopkowe tematy okręciłem taśma
    d700 d3 14-24 28 35 50 85 135

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Zduńska Wola

Domyślnie

Może pomyliłeś pierścienie, bo to co piszesz jest nie możliwe, chyba że masz padniętą sztukę ale obiektywu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kamiel Zobacz posta
    Wygląda to tak:
    IMO - jednak trochę śmiesznie
    24355050508080135105200...
    www.jswierad.pl

Oszczędny w słowach Awatar Picy
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez messer Zobacz posta
    Z większym szkłem już wygląda normalnie. Kupując SB-900 zastanawiałem się również nad ta kwestią, ale stwierdziłem że nie to jest ważne. Swoją drogą dla mnie to normalny widok i myślałem, że będzie gorzej.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez messer Zobacz posta
    Lampę kupujesz po to aby nią doświetlać czy aby mieć +5 do lansu? Bo dla mnie to bez róznicy jak wygląda moj aparat, dopóki robi zdjęcia w należyty sposób to moze sobie wygladac nawet jak pół d..y zza krzaka. A jak chce zeby coś ładnie wyglądało to kupuję rzeźbę lub obraz albo zmieniam tapetę w pokoju.
    Ostatnio edytowane przez remiksson ; 11-04-2009 o 03:52 Powód: literówki :)
    http://facebook.com/fotomagik
    D700 + N70-200/2.8 + N20/2.8 + N50/1.8 + N85/1.8 + N135/2.8 + S15/3.5 + SB900 i kilka innych pierdół

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów