Close

Strona 16 z 19 PierwszyPierwszy ... 61415161718 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 185

Domyślnie

Tak odnośnie tego bagnetu, to istotnie wygląda to tandetnie, nie do porównania z moimi kitami do E400. Tam nie widać że to plastik dopóki sie nei dotknie, a w Nikkorze wygląda to tak, jakby ktoś go wyciął nożem i przykleił do obiektywu...
    Nikon Z6 II, 14-30/4S, 24-120/4S, 50/1.8S, 85/1.8S, 50/2.8MC, 40/2, Tamron 70-180/2.8 G2
    Fuji S5 Pro, 35/2D, 50/1.4D

Domyślnie

ale przecież nic nie jest wieczne, kupiłam go by robić fotki, a nie martwić się o plastik, jak się popsuje to trudno, wtedy pomyślę o jakimś innym (może wyjdą lepsze)
    to świetny obiektyw i warty swojej ceny.
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez metal137 Zobacz posta
    Jeszcze jedno pytanie odnośnie "stopiątki". Chodzi mi o manualne ostrzenie. Jak wiadomo, można ostrzyć ręcznie również wtedy, gdy przełącznik jest ustawiony w tryb A (inaczej niż w kitowym 18-55). Natomiast dziś przez przypadek odkryłem, że pierścień ostrości po przekręceniu go do skrajnej pozycji można obracać dalej. Stawia on lekki opór, ale po pokonaniu go kręcimy sobie dowoli, przy czym nie towarzyszą temu żadne niepokojące dźwięki. Czy to normalne, może jest to coś w rodzaju sprzęgła zabezpieczającego, jak w zakrętarkach elektrycznych?

Pzdr
    M
    No nie wiem czy mozma ostrzyc ręcznie jak mamy przełacznik w położeniu A.Chyba to szkodzi mechanizmowi skoro w instrukcji napisano aby gdy przechodzimy na manual przełacznik ustawić w pozycji M.Nalezy także przed wyłaczeniem aparatu przełącznik VR ustawić w pozycji OFF.Trochę to dziadowskie.W lustrzance Olympusa nie było takich problemów.Dotyczy to także obiektywó Zuiko.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez voovoo2 Zobacz posta
    No nie wiem czy mozma ostrzyc ręcznie jak mamy przełacznik w położeniu A.Chyba to szkodzi mechanizmowi skoro w instrukcji napisano aby gdy przechodzimy na manual przełacznik ustawić w pozycji M.Nalezy także przed wyłaczeniem aparatu przełącznik VR ustawić w pozycji OFF.Trochę to dziadowskie.W lustrzance Olympusa nie było takich problemów.Dotyczy to także obiektywó Zuiko.
    W tym wypadku nie szkodzi, poniżej cytat z instrukcji:

Manual focusing is possible even when the lens A-M
    mode switch is set to A.
    Set the camera’s focus mode to AF-S, and press the
    shutter-release button halfway to initiate autofocus. Next,
    while pressing the shutter-release button halfway,
    manually rotate the lens focus ring 8 to fine-tune focus.
    Note: Do not attempt to rotate the focus ring while
    autofocus is operating. If autofocus stops
    operating, release and press the shutter-release
    button halfway again.

W obiektywie kitowym mechanizm AF był jakoś inaczej zrealizowany, tam po przełączeniu w tryb A nie dało się obracać pierścieniem autofokusa. W stopiątce jak widać można to robić.
    Mnie natomiast ciągle zastanawia ta kwestia o której pisałem wcześniej, tzn. że na granicy ostrzenia (przy małej odległości od fotografowanego obiektu) autofokus nie wyostrza, ale pierścień ostrości można jeszcze minimalnie dokręcić i wtedy AF "łapie" ostrość. Tak jakby mechanizm AF nie był w stanie dokręcić się automatycznie do skrajnej pozycji.

Pzdr
    M

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Ruda Śląska

Domyślnie

Kurde wszyscy macie instrukcje do niego... nawet NIkon o tym pisze...
    kupilem ten obiektyw we wrześniu, ale tak:
    pudełko całe w białym kolorze (bez zadnych napisaow nikon czy cos takiego, biały karton) no i nie mam instrukcji do niego.

CZy jest to zatem pełnowartościowy produkt czy może jakas dziwna seria? inni też tak mają czy jak?
    dodam że kupione w dość znanym sklepie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sibelio Zobacz posta
    pudełko całe w białym kolorze (bez zadnych napisaow nikon czy cos takiego, biały karton) no i nie mam instrukcji do niego.

CZy jest to zatem pełnowartościowy produkt czy może jakas dziwna seria? inni też tak mają czy jak?
    dodam że kupione w dość znanym sklepie.

Tak, jest to pełnowartościowy produkt. Kupiłeś kita który był dołączony do zestawu z D90.

Domyślnie

Kiedyś jak kupowałem kita z D70 to miałem złote firmowe pudełko, a teraz to już na wszystkim kurde oszczędzają
    Nikoś D90 + MB-D80 + Nikkor 16-85 VR + Nikkor 70-300 VR + Cosina 100 macro + SB-600 + Velbon Sherpa 600R
    Moja racja jest mojsza, niż Twojsza. Moja racja jest najmojsza!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez voovoo2 Zobacz posta
    Nie trzeba ustawiać VR w pozycji OFF przed wyłączeniem aparatu. W instrukcji jest napisane, że nie powinno się wyłączać aparatu w trakcie działania stabilizacji a to jest zupełnie co innego bo stabilizacja działa tylko jeśli jest wciśnięty spust migawki.
    Nikon D90, 18-105mm VR, 50/1.8, SB-900, Hoya HD UV, Hoya HD PL-CIR, Kata DC-443

Domyślnie

nie ma sie co dziwic
    poniesli ceny - ludzie dalej kupuja
    robia tandete - ludzie dalej kupuja
    zlikwiduja pudelka - ludzie dalej kupuja
    ciekawe co bedzie dalej?
    olo
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Ruda Śląska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TomaszWoo Zobacz posta
    Tak, jest to pełnowartościowy produkt. Kupiłeś kita który był dołączony do zestawu z D90.

Aaa oki bo mnei to dziwilo dlaczego kupujac obiektyw luzem tak wyglada
    no to teraz juz wiem
    dzieki za info

Strona 16 z 19 PierwszyPierwszy ... 61415161718 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów