Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 37

Wątek: canoniarze

Domyślnie canoniarze

obserwuję od dłuższego czasu wiele blogów fotografów, w szczególności ślubnych, i mam nieodparte wrażenie, że posiadacze canona to swojego rodzaju subkultura, jak kierowcy golfów czy bmw (nie obrażając tu nikogo, chodzi mi o obrazowe przedstawienie sytuacji :]). Coraz więcej postów zawiera sformułowania typu :
    - a to zdjęcie zrobiłem z canona 5dmk2
    - na ostatni ślub wziąłem swoje 5dmk2 i 16 jasnych szkieł
    - miałem ostatnio w ręku 5dmk2...
    itp itd...
    Mam wielki szacunek do tych fotografów, ale odnoszę wrażenie, że jedyny powód, dla którego robią zdjęcia to 5DMK2 i możliwość pochwalenia się tym sprzętem, a najlepiej już jak naklejka odbije się przez przypadek w lustrze...
    Nie zauważyłam tego trendu jakoś u posiadaczy innych systemów, też macie takie wrażenie??

Domyślnie

Nie przejmuj się, ta przypadłość akurat nie zna podziałów i dotyka wszystkich sprawiedliwie. Mamy na forum wielu canoniarzy i jakoś nie zauważyłem, żeby się jakoś różnili od żółto-czarnej braci.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez celine Zobacz posta
    posiadacze canona to swojego rodzaju subkultura
    termin chybiony, ale wiem o co ci chodzi. w zasadzie tak, ale z kazda marka jest tak samo i to chyba nikomu nie przeszkadza, a czesto mozna i z tego sie posmiac. ;]

Coraz więcej postów zawiera sformułowania typu :
    - a to zdjęcie zrobiłem z canona 5dmk2
    - na ostatni ślub wziąłem swoje 5dmk2 i 16 jasnych szkieł
    - miałem ostatnio w ręku 5dmk2...
    nowa pucha, dlugo wyczekiwana. ludzie sie ciesza i czemu sie tu dziwic? tak samo bylo/jest z d700, d3.

Nie zauważyłam tego trendu jakoś u posiadaczy innych systemów, też macie takie wrażenie??
    mam wrazenie, ze nikon i canon sa w dlsr najbardziej popularnymi systemami w pl. wieksza liczba uzytkownikow, wieksza liczba roznych charakterow, nie ma sie czym przejmowac.

Domyślnie

Badi, a ja zaryzykuję stwierdzenie, że poniżej wieku 19 najpopularniejszym systemem jest SONY. Nie wiem czemu, ale jak tak patrzę na świat to tak mi wychodzi.
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Domyślnie

Jeden pisze na blogu czym robił zdjęcie, inny zrzesza się w klubie a jeszcze inny zakleja logo. Nic w tym złego skoro chyba nie przeszkadza to wcale w fotografowaniu. Pozwól innym cieszyć się tym czym chcą - nikomu krzywda się nie dzieje. Dopóki ktoś nie poczyni obserwacji takich jak Ty, a inny ponurak poczuje się urażony.
    Powiało Atari ST i Amigą

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez velaskez Zobacz posta
    Badi, a ja zaryzykuję stwierdzenie, że poniżej wieku 19 najpopularniejszym systemem jest SONY.
    moze i tak, ale mam wrazenie, ze grupa 19latkow nie jest chyba zbyt atrakcyjna dla firm jako target. w wiekszosci licza kazdy grosz (jestem tylko pare lat starszy i widze swoje kalkulacje ;]). jednak osoby juz bardziej powazne, na innym etapie zycia maja tez i bardziej powazne fundusze, choc to tez do konca nie jest rugula.

znam 3-4 osoby, ktore mialy sony, ino jedna sie ostala przez szklarnie minolty.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez velaskez Zobacz posta
    Badi, a ja zaryzykuję stwierdzenie, że poniżej wieku 19 najpopularniejszym systemem jest SONY. Nie wiem czemu, ale jak tak patrzę na świat to tak mi wychodzi.
    bo ma reklamy na nk.
    Ja mam powyżej 19 lat i też mam sony.

Domyślnie

Ale o co chodzi? Czy chcesz stworzyć wrażenie, że canonierzy to bufony, czy coś w tym rodzaju? Jeśli podziwiasz tych fotografów, to oglądaj ich zdjęcia, a nie podpisy pod nimi.

W każdej marce samochodu znajdziesz kogoś przyzwoitego, tak jak i głupka. Bez sensu są takie uogólnienia.
    Ostatnio edytowane przez Sindbad ; 18-03-2009 o 11:00

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez badi Zobacz posta
    moze i tak, ale mam wrazenie, ze grupa 19latkow nie jest chyba zbyt atrakcyjna dla firm jako target. w wiekszosci licza kazdy grosz (jestem tylko pare lat starszy i widze swoje kalkulacje ;]).
    Oj, chyba grubo sie mylisz...
    forum.niekojarze.pl

Domyślnie

hmm, też posiadam sony a 19 lat skończyłam już dawno temu.
    poza tym nie chodzi mi o ubliżanie. jest gro świetnych fotografów, dla których sprzęt jest narzędziem pracy a nie jak w reklamie nowej laguny coupe - kupiłem, bo dobrze jest się z tym pokazać ;]
    niby nie naskakiwać na canoniarzy a wg wielu jak ktoś ma sony to już tak czy inaczej jest gorszy...
    Ostatnio edytowane przez celine ; 18-03-2009 o 11:36

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów