Close

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 37 z 37

Wątek: canoniarze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez velaskez Zobacz posta
    A widzieliscie jaka goraca stopke ma SONY?
    Taką jak miała minolta, sanki na odwrót.
    Samsung NX300,NX20, 18-55 OIS i 30mm f:2 50-200 OIS III

Domyślnie

używałem tej stopki przez wiele lat, i nie było problemów, z pomiarem światła błyskowego również nie było problemów lampa po błysku pisała OK i było ok, to była dobra stopka

Domyślnie

no wiem, ze taka samo jak Minolta...ale to dla mnie takie...na odwrót
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez celine Zobacz posta
    obserwuję od dłuższego czasu wiele blogów fotografów, w szczególności ślubnych, i mam nieodparte wrażenie, że posiadacze canona to swojego rodzaju subkultura, jak kierowcy golfów czy bmw (nie obrażając tu nikogo, chodzi mi o obrazowe przedstawienie sytuacji :]). Coraz więcej postów zawiera sformułowania typu :
    - a to zdjęcie zrobiłem z canona 5dmk2
    - na ostatni ślub wziąłem swoje 5dmk2 i 16 jasnych szkieł
    - miałem ostatnio w ręku 5dmk2...
    itp itd...
    Mam wielki szacunek do tych fotografów, ale odnoszę wrażenie, że jedyny powód, dla którego robią zdjęcia to 5DMK2 i możliwość pochwalenia się tym sprzętem, a najlepiej już jak naklejka odbije się przez przypadek w lustrze...
    Nie zauważyłam tego trendu jakoś u posiadaczy innych systemów, też macie takie wrażenie??
    kompletnie nie rozumiem problemu ) canoniarze są kochani ) ich bezkrytyczne podejście do własnych umiejętności i przerzucenie kreatywności na model puszki osobiście bardzo mi się podoba To naprawdę twarda ekipa ) Autosugestia własnej nieomylności i doskonałości doprowadziła do tego, że pokazywali zdjęcia z 5D MKII kiedy nawet Canon nie przewidywał zmiany w tym body. Im się naprawdę nalezy szacunek ))
    A pozatym dzięki nim Nikonowcy zawsze wypadają lepiej ))
    No i na pokazach jak L'ka padnie to przynajmniej się nadaje jako pojemnik na napoje )) Bo ma fajną osłonę )) I wygodnie w paszczy leży ))

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Floyd Rose Zobacz posta
    Jaka siara i jaki obciach. Np. taki Sony A900 to piękny aparacik.

http://www.swiatobrazu.pl/sony_dslr_...rcimowicz.html
    Siekierą ciosany
    nic do niego nie mam, tak mi się nasunęło jak spojrzałem na zdjęcie
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Domyślnie

Design z iscie niemieckim polotem

Tez nic nie mam do uzytkownikow.
    seek & destroy
    Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...

Domyślnie

No, słusznie - canonierzy to "subkultura", a nikonowcy to "elita"
    Tutaj jest... podpis

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów