Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: Untitled_013

bombel
    Gość

Domyślnie

Sorry, być może się powtórzę - dla mnie zarówno ta ramka, jak i całe dalsze austriackie gadanie autora, to tylko czcze dorabianie ideologii. Po prostu mleko się wylało i sprawa ilforda się rypła, to się trzeba jakoś usprawiedliwić. Nie wierzę w te wydumane usprawiedliwienia; trącą tak samo tandetą jak i sam ramka.

Nie trafia to do mnie, wybaczcie.

PS
    Borregaard, też jestem taki wariat.

Domyślnie

PS
    Borregaard, też jestem taki wariat.
    No i dobrze Ci tak..! ...
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Domyślnie

Ilford bardzo dobrze mi się kojarzy /dawne czasy/ ,..ale nie w tej formie,..nawet jeśli to miał być prowokacyjny przyczynek do dyskusji,.. O wyższości świąt Bożego Narodzenia nad Wielkanocą.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bombel Zobacz posta
    Nie trafia to do mnie, wybaczcie.
    Niby co wybaczać? Moja filozofia jest równie wydumana jak twoja związana z niechlujnym kadrowaniem, tandeciarstwem czy ratowaniem słabego zdjęcia za pomocą tanich sztuczek. W kilku wątkach zauważyłem taką tendencję - podpisywanie średnich zdjęć. Zauważyłem, że u większości oceniających wywołuje to efekt zwiększenia dystansu do pokazywanej pracy i brak krytyki ("analog? nie wiem, nie znam się, musi być dobre choć wygląda źle, co się będę wypowiadał, wyjdę na amatora").

Cieszy mnie natomiast to, że nie podejrzewałbyś autora o doklejanie ramki. Bo to nie najgorzej świadczy o samym zdjęciu i zastosowanym postprocesie.

Martwi z kolei fakt, że to kolejny z rzędu wątek o którym mało jest o zdjęciu a więcej o sposobie jego prezentacji - o ramkach, tytułach i ideologi z tym związanej. Akurat to do mnie nie trafia z kolei i nikt mi nic nie musi w tym temacie wybaczać.

Domyślnie

jezeli fotka jest naprawde dobra to zbedne sa jakiekolowiek udziwnienia - na tym zdjeciu brak tresci , zadne zabiegi jak to ujał Bombel "marketingowe" tutaj nie pomogą, jestem tego samego zdania

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów