Close

Strona 6 z 9 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 88

Wątek: D2H dziś?

Domyślnie

Ale wiesz - jeszcze trzeba wziąć pod uwagę że dla kogoś to może być magia puszki jednocyfrowej, lepszy wygląd/szpan itd a tak na poważnie to wszystko drożeje to i używane w miarę tanie puszki schodzą - ja nie wiem czy nie wolał bym za tę kasę D200 ale D2H to nadal fajne body jest pod warunkiem że nie kupuje się go dla pierwszego powodu (a niestety często tak jest )
    Dawniej system N - obecnie L(M) + F

Domyślnie

fakt - wyglad, robi wrażenie ,masywna konstrukcja, myślę, że nawet na obecne czasy to dobra "zabawka" jednak podobnie jak Mariusz888 wolałbym zdecydowanie d200 w tej cenie...

Domyślnie

Dla zainteresowanych sprzętem może zrobi wrażenie (chociaż chyba już coraz mniejsze), ale dla zdecydowanej większości ludu d200 z gripem wygląda bardziej pro - bo jest większe, a na pasku też już pisze coś więcej niż tylko nikon..
    "Z pasją fotografuj życie, ale nie zapomnij i żyć z pasją" Z. Kamm

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JAP Zobacz posta
    ale dla zdecydowanej większości ludu d200 z gripem wygląda bardziej pro
    chyba jednak mimo wszystko to body D2 jest bardziej pro, jeżeli mówimy o samym wyglądzie. nawet dla laika wydaje mi się.
    D200, T12-24/4, N35,50,85/1.8, N60/2.8D, SY85/1.4, S70-210/2.8, TC16A, SB-800
    Soligor 28/2.8, MIR 35/2, Helios 50/2, Jupiter 135/3.5

Domyślnie

nie upieram się, trzeba by zapytać laika... więc nie na tym forum

Domyślnie

Spokojna głowa - nie wiem jak zgripione D200, ale D2H/X niezdrową sensację budzi niezawodnie. Ja sobie dałem spokój i dokupiłem G10, bo wszyscy się gapią, komentują i wciskają swoje aparaty z prośbą o zrobienie zdjęcia.

Domyślnie

Zależy jeszcze jakie szkło mamy zapięte,

Ja nieraz mając 50 przy moim zgripionym d200 (fajne wyrażenie, kupuję..) lub do d2 odnosiłem wrażenie, że ludzie postrzegają taki sprzęt jako stary. Natomiast z tele to już nawet d40 zauważą.
    Kiedyś wywołałem aferę d200 z 18-200 bo miał wysunięty ryjek i słyszałem: "ale lufa!" (no chyba, że to dotyczyło kogoś kto koło mnie stał...)

Domyślnie

Hehe z tym obiektywem to też prawda - nie wiem skąd się wziął pogląd że im większy/dłuższy obiektyw tym lepszy sprzęt może to jakiś kompleks? - bo nie wiem co innego może producenci powinni podłapać temat i robić szerokokątne szkła w obudowie 600/4 BTW nie ważne czy trzyma się puszkę nawet do góry nogami czy obiektywem "do siebie" - jak masz dużą puszkę, z dużym szkłem i najlepiej dłuuugą profilowaną do tego osłoną p. słoneczną to już jesteśmy PRO

Wątek poszedł w ciekawą stronę od spojrzenia na D2H w świetle obecnej techniki do "co zabrać na podryw"
    Dawniej system N - obecnie L(M) + F

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JAP Zobacz posta
    Zależy jeszcze jakie szkło mamy zapięte,

Ja nieraz mając 50 przy moim zgripionym d200 (fajne wyrażenie, kupuję..) lub do d2 odnosiłem wrażenie, że ludzie postrzegają taki sprzęt jako stary. Natomiast z tele to już nawet d40 zauważą.
    Kiedyś wywołałem aferę d200 z 18-200 bo miał wysunięty ryjek i słyszałem: "ale lufa!" (no chyba, że to dotyczyło kogoś kto koło mnie stał...)
    Nezła lufa to 70-300VR z założonym tulipanem na najdłuższej ogniskowej
    D300s,T17-50,SB-800

Domyślnie

Napisał JAP Zobacz post
    Przy okazji żeby nie rozpoczynać nowego wątku pytanie: kilka osób doradzało mi okular powiększający, czy te 1,2 powiększenie faktycznie warte jest tych pieniędzy?
    napisał BugsBunny:
    najlepiej idź z korpusem do sklepu, przykręć i sprawdź - ja zrezygnowałem, szkoda kasy
    Poszedłem, przykręciłem i o ile po rozkręcaniu i wkręcaniu nie czułem dużej różnicy (zbyt długo to trwało) to przykładając i odkładając okular od razu się skusiłem.

Strona 6 z 9 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów