Close

Strona 4 z 9 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 88

Wątek: D2H dziś?

Domyślnie

W komisie jest za 3700 a ten sam w Allegro za 3900, pewnie koszty wystawienia
    Reasumując, duży popyt na drogie uzywane D
    D2H,D700, SB800, Jupiter 37A 135, PCS ARSAT H 35 F2,8, Nikkor AiS 28 F2,8, Nikkor 80-200 F2,8, Nikkor 24-70 F2,8, Nikkor 55 F1,2, Nikkor 105 2 DC, Sigma 50 F1,4.

Domyślnie

niestety d z jedną cyferką przyciąga czasami dla samej chęci bycia profi
    Fuji X-A1|słoiki i inne graty
    Moja Galeria | Mój Blog

Domyślnie

aleście gościa spłoszyli ciekawe czy wogule miał ta puszke
    Moja Galeria | Mój Blog

Domyślnie

Watpie
    Ja bynajmniej nic mu nie pisalem o tej dyskusji na forum... Byc moze sam ja znalazl

Od Allegro napewno otrzyma ostrzezenie a jesli to bedzie jego 3 warn to zawiesza mu konto.

No i dobrze

Domyślnie

zresztą lepiej że znikną niż ktoś miałby kasę stracić a tak kupi jakąś inna puszkę
    Moja Galeria | Mój Blog

Domyślnie

Oby sie nie odrodzil jak feniks z popiolow

A tak swoja droga to cos kojarze ten nick na Allegro i gostek chyba sprzedawal juz jakies aparaty w "b.dobrym" stanie...
    Ostatnio edytowane przez B*MEN ; 06-03-2009 o 22:04

Domyślnie

Jeśli chodzi o ISO z D2H to z tego co gdzieś wyczytałem w D2Hs poprawili tylko JPG i generalnie sam RAW z D2H i D2Hs się nie różni (pomijając inne zmiany jak np. LCD z D200) Używam D2Hs i nie jest źle z ISO. Są szumy ale mają raczej przyjemną charakterystykę, ważne jest dobre naświetlenie (mały zakres tonalny). Z ciekawostek jest tu test D2Hs-a w którym autor na końcu wspomina że pod względem charakterystyki ISO z tego aparatu jest lepsze od Canona 1DsII, Canona 5D i Fuji S3Pro: http://www.imagepower.de/IMAGES/imgEQUIPMENT/D2Hs.htm# Ze swojej strony dodam, że szybkość bajka - chodzi nie tylko o 8 klatek na sekundę, ale jest to aż 60 klatek w jednej serii no i najszybszy czas reakcji od naciśnięcia przycisku do wyzwolenia migawki. Z obecnie produkowanych aparatów chyba tylko D3 ma tak samo szybki ten parametr. Niemniej jednak nieduży jak na obecne realia jest zakres tonalny no i wielkość obrazka, choć trzeba przyznać że D3 w trybie DX ma niewiele więcej bo chyba 5 MP. Tak więc D3 jest takim D2H z dodaną pełną klatką oprócz 5MP na DX i generację lepszym obrazowaniem.

Domyślnie

Faktycznie ciekawe z tą aukcją - przecież mógł dopisać że finalizacja po powrocie... No bardzo ciekawe to jest ogólnie...
    Dawniej system N - obecnie L(M) + F

Domyślnie

Jeśli chodzi o ISO z D2H to z tego co gdzieś wyczytałem w D2Hs poprawili tylko JPG i generalnie sam RAW z D2H i D2Hs się nie różni (pomijając inne zmiany jak np. LCD z D200)
    No właśnie, te jpgi, przez to musiałem się nauczyć (tzn. ciągle się uczę) bawić z nefami, lcd też brakuje wiarygodniejszego.
    W takim razie różnica niestety (dla mnie) jest. Chociaż nie wiem czy te niuanse tłumaczą taką różnicę w przytaczanych wyżej cenach.
    Ostatnio edytowane przez JAP ; 06-03-2009 o 22:18 Powód: zły sposób cytowania
    "Z pasją fotografuj życie, ale nie zapomnij i żyć z pasją" Z. Kamm

Domyślnie

http://www.flickr.com/photos/tags/d2h/interesting/
    dla tych co uważają że D2H nie da się zrobić dobrego zdjęcia
    D200, T12-24/4, N35,50,85/1.8, N60/2.8D, SY85/1.4, S70-210/2.8, TC16A, SB-800
    Soligor 28/2.8, MIR 35/2, Helios 50/2, Jupiter 135/3.5

Strona 4 z 9 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów