No można powiedzieć że trafiłeś z większością w sedno no może jedynie tyle że wątki o zafarbach, korekcjach AF i takich innych to też dobrze znam (przebrnąłem przez wątki tu na forum nawet te mające po 80 stron ) po za tym puszkę typu D300 też znam na przyzwoitym poziomie - a co do D200 to nawet kilka dni temu stwierdziłem że po za kosmetycznymi różnicami D200 to jest D80 w większym i lepszym pudełku z D300 też już jestem zapoznany od dawna więc raczej rozczarowany bym nie był bo wiem co która z tych puszek może mi dać wiem też że cudów sama nie zrobi

Co do mojej D80 to oczywiście że działa super - jestem z niej całkiem zadowolony - pewnie że nie wymagam od niej tego czego od np D3 ale mówimy tu o aparacie za w sumie niewielką kasę jak porównamy do innych a naprawdę bardzo fajnym jak za takie pieniądze Jak na puszkę za niecałe 2k to jest kosmos - ma wszystko czego trzeba, wszystko co potrzebne wyciągnięte na wierzch, funkcji nie brak, ergonomia jak to nikon czyli wypas tak że bardzo ją lubię

Cena D300 teraz jest faktycznie - jak to napisałem w innym wątku - złodziejska można powiedzieć że kosztuje pół aparatu więcej... 6k to przegięcie - ja mogę go mieć za 4,7k ale to i tak przecież kasa już nie w kuj dmuchał tym bardziej że to mniej więcej cena z premiery... :/ Zarobki amerykańskie a polskie to wiadomo

Z tymi szkłami oczywiście masz rację no i szkła tak szybko nie tanieją wystarczy spojrzeć na takie klasyki jak 85/1.4, 105/2, 135/2, albo z zoomów 28-70/2.8 czy 80-200/2.8 z tą pełną szklarnią to też prawda tylko wiadomo jak to ze szkłami jest jak się ma 1 szkło to planuje się 3 - jak się ma 3 to 5 a jak 5 to 7 a jak nie więcej to się wymienia na lepsze szkoda że dla szkieł typu 24-70/2.8 nie ma żadnej alternatywy - stara Sigma taka sobie a nowa też marniutka raczej (przynajmniej jak za 3,5k)