Close

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 34

Domyślnie

NOD-a testowałem i antywirus niczego sobie ale konfiguracja firewalla mnie przerosła.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wasilewk Zobacz posta
    Polecam AVG - Nortona bym się bał !
    ) masz bardzo stare opinie, nie kupuje sie antywira starego, a nie widziałes Nortona 2009. Wygrywa wszystkie testy, równiez te wydajnosciowe ( jest super lekki i szybki) a Kasperski bardzo słabo wypadł niestety w tym roku.
    NIS - dzis nie wim gdzie jest tanio - w grudniu za 3-stanowiskowy up zapłaciłem 155 zł w Vobisie i to było nawet o 100 zł taniej od innych sklepów, ale nie wiem jak to wygląda dzis.

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Taaa... Tak jak Nikon Capture NX2. Norton do olbrzym na glinianych nogach, w porownaniu nawet do Kasperskiego, a Kaspersky z kolei do zolw w porownaniu do NODa.
    Obecnosci w systemie tego ostatniego praktycznie w ogole sie nie czuje.
    w sprawach komputerowych nie polemizuje nigdy z Toba, bo wnioskuje ze masz nieco wieksze rozeznanie, jednak NOD jest zdecydowanie "przereklamowany" - zawsze miałem z nim jakieś wpadki, i jak przeglądam testy - plasuje sie dośc słabo. I jak wyzej - nie znasz Nortona 2009 - zupełnie nowa "konstrukcja" - to juz nie ten stary kobylasty Norton zamulajacy komputer, ta wersja jesn najmniejzasobozerna ze wszystkich antywirów, bardzo szybka, aktualizacje co kilka minut !!, i "zeroobsługowy" - jak ktos chce moze zupełnie zapomniec o konfiguracjach itp. Instaluje i koniec problemu. Całkiem niezła i tania jest GData - dwuletnia wersja na pendrivie 2GB była w MM za 99 zł. Kupiłem dziecku na laptopa - całkiem OK.

o prosze:
    http://www.idg.pl/news/133682/Pakiet...sowe.test.html
    http://bezpieczenstwo.wordpress.com/...t-antywirusow/
    i jeszcze
    http://bezpieczenstwo.wordpress.com/...a-i-firewalli/
    tu ESET gdzies daleko w tyle, ale znam tez publikacje wychwalajace NOD'a ale zazwyczaj na serwerowych systemach
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 08-03-2009 o 15:16 Powód: proszę nie mnożyć postów.

Domyślnie

Stig testowałeś NIS 2009? Założę się, że gdybyś testował - inaczej oceniłbyś ten soft.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzysztof jot Zobacz posta
    ) masz bardzo stare opinie, nie kupuje sie antywira starego, a nie widziałes Nortona 2009. Wygrywa wszystkie testy, równiez te wydajnosciowe ( jest super lekki i szybki) a Kasperski bardzo słabo wypadł niestety w tym roku.[...].
    Masz 100% racji. Ale... ...jak się raz sparzę, to nie wtykam paluchów do ognia.

Powiem tak: ja Symanteca programy mam i używam, ale świadomie. Nie każdy jest administratorem sieci i dlatego ogólnie nie polecam tych programów zabezpieczających, bo ludziom wystarczy, że umieją robić zdjęcia a znajomość komputera traktują jakoś dodatkowo.

Programy Symanteca zazwyczaj nie są tłumaczone i nagle wyskakujący komunikat powoduje niemal tatychmiastową reakcję zatwierdzenia - co może się skończyć nawet padem systemu.

Pzdr.

P.S.
    Nie wspomnę już o pewnych opcjach, na widok których ludzie głupieją.
    Ostatnio edytowane przez wasilewk ; 07-03-2009 o 15:13 Powód: PS
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czereśniak Zobacz posta
    Stig testowałeś NIS 2009? Założę się, że gdybyś testował - inaczej oceniłbyś ten soft.
    A testowales nowego, jeszcze szybszego NOD32 z serii 4.x?
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Potwierdzam NOD jest niezauważalny,skuteczny oraz szybki.

Domyślnie

Stig, nie testowałem więc się nie wypowiadam.

A tu link do zapoznania:
    http://www.passmark.com/ftp/antivirus_09...ng-ed2.pdf

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wasilewk Zobacz posta
    Programy Symanteca zazwyczaj nie są tłumaczone....
    ? no tu to juz gadasz zupełnie bez sensu - moze najpierw zorientuj sie w jakim punkcie jest świat. Nie widziałem lepszego polskiego interfejsu niz w NIS.

Domyślnie

Panowie, Kaspersky też już śmiga aż miło...
    "Na początku poznaj wszystkie zasady, żeby o nich zapomnieć"
    John Coltrane

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzysztof jot Zobacz posta
    ? no tu to juz gadasz zupełnie bez sensu - moze najpierw zorientuj sie w jakim punkcie jest świat. Nie widziałem lepszego polskiego interfejsu niz w NIS.
    Przecież nie chodzi o interface ale o critical allerts. Wyświetl sobie Hex-edytorem plik wykonywalny, to zobaczysz ile tego badziewia jeszcze jest zostawione.

Pzdr.

P.S.
    Sam mam pierwszy NC 5.0 po polsku piszący.
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów