Close

Strona 2 z 9 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 88

Wątek: D2H dziś?

Domyślnie

No właśnie parę godzin temu wysłałem kolejnego email'a temu sprzedającemu jak to jest z tą gwarancją i na razie cisza - właśnie dla mnie największy szok w tym wszystkim to to że ktoś gdzieś kupić D2H nowe... ja widzę to tylko tak jak napisałem powyżej czyli:
    może to była jakaś wystawowa sztuka której już nikt nie chciał więc zrobili z niej nagrodę konkursową i data sprzedaży wzięła się z normalnego wydania aparatu ze stanu magazynu sklepu...?
    I do nagrody dorzucili paragon żeby było jak zrealizować gwarancję ale nie wiem - trochę podejrzana sprawa - zapytałem czy sprawdzał przebieg np opandą - ciekawe co mi odpowie no i czy Nikon PL będzie honorował taką gwarancję?
    Dawniej system N - obecnie L(M) + F

Domyślnie

Mnie najbardziej ciekawi cena koncowa.
    Szkoda, ze gostek nie zamiescil real foto body tylko real "papiekow"
    Na gwarancji co prawda widnieje data ale rachunku zakupu nie widac... -a bez niego NIE MA gwarancji!

Domyślnie

A D2H to rozumiem że odradzasz właśnie przez poziom szumów?
    Między innymi, nie robiłem szczegółowych testów pod tym kątem, ale dla mnie szumi zdecydowanie bardziej niż d200 (a ponoć d80 minimalnie mniej niż d200 - nowszy soft).
    Swoją drogą ciekawy jestem tych testów gdzie d50 wypada lepiej niż d300 (nawet w cieniach).

Co jeszcze; dla mnie kupowanie puszki tylko dla ergonomii mija się z celem (chyba, że lubujesz się w hard core'owych warunkach). No bo jeżeli szybkość i fps nie grają takiej roli to lepiej myśleć o obrazie.
    Na koniec jeszcze raz parę pros & consów:
    zaczynając od wad: wspomniane szumy, awb, mało wiarygodny lcd (nieporównywalny do tego z d200), no i na którymś miejscu jednak te 4 mpx - nawet jeżeli ilość mpx nie jest priorytetem to jednak jest to ograniczenie, w porównaniu do d200 brak historii operacji.
    Pozytywów widzę więcej: czas reakcji (zauważalna różnica do d200), szybkość, fps, grip (szybko się przyzwyczaiłem do tego "zbyt płytkiego"), przycisk Lock, informacja w wizjerze o naładowaniu lampy, dla mnie otwieranie karty wygodniejsze w d2, aha, bardzo ważne: bateria czyli jej niesamowita żywotność.

Ja w każdym razie robię obydwoma, ostatnio częściej się zdarzało d200, ale przede mną parę sportowych wyzwań więc dedwahacz pokaże pazury..

Przy okazji żeby nie rozpoczynać nowego wątku pytanie: kilka osób doradzało mi okular powiększający, czy te 1,2 powiększenie faktycznie warte jest tych pieniędzy?
    "Z pasją fotografuj życie, ale nie zapomnij i żyć z pasją" Z. Kamm

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JAP Zobacz posta
    Przy okazji żeby nie rozpoczynać nowego wątku pytanie: kilka osób doradzało mi okular powiększający, czy te 1,2 powiększenie faktycznie warte jest tych pieniędzy?
    najlepiej idź z korpusem do sklepu, przykręć i sprawdź - ja zrezygnowałem, szkoda kasy
    swoją drogą do D2H mam duży sentyment i za rozsądne pieniądze to bym sobie tą nówkę kupił, nawet i bez gwarancji... a jeszcze chętniej D2Hs
    "Kiedy wszystkie sposoby zawiodą, należy przeczytać instrukcję obsługi" - Murphy

Domyślnie

heh... napisalem do owego sprzedajacego pare "prostych" pytan ale jakos nie raczy odpisac, a do systemu Allegro widac, ze sie loguje

Domyślnie

B*MEN - dzięki za info - widać będę musiał poprosić o telefon i przedzwonić do niego jak to wygląda Co do ceny to fakt że może być wysoka bo w porównaniu do "linka z linka" gdzie jest 1,7k za D2H tyle że z przebiegiem 51k to już jest cena tak no powiedzmy normalna - a co będzie wyżej od teraz to już raczej sporo - jak miałbym walczyć o niego za gdzieś 3,5k to wolę polować na D2X

JAP - no ergonomia jest wielką zaletą tych puszek (do tego stopnia polubiłem grip w swoim D80 że nie wyobrażam sobie teraz puszki bez niego - w ogóle jakaś taka mała się bez niego wydaje (mimo że mam małe dłonie raczej)) a tu mamy zintegrowany (trochę drażniący jest ten sposób łączenia puszka/grip dlatego myślę że w tym względzie bardzo by mi przypasował

Nie - nie foce na wojnie ani po szyję w błocie więc potrzebuję wytrzymałości ale niekoniecznie takiej żeby czołg po nim jeździł Więc tutaj pełna racja dla Ciebie że obraz ważniejszy Z minusów brak historii też jakoś mi nie przeszkadza, lcd skoro da się zniwelować mruganie przełączając w inny tryb to też spoko, najbardziej boję się z wad szumów bo to one albo zjadają detal albo w ogóle mieszają w szykach Co do D200 to za 2k spokojnie można kupić używany z gripem i rozsądnym przebiegiem więc jest to też mocna alternatywa

Domyślnie

EDIT
    B*MEN - jak Ci odpisze to może zamieść tutaj te pytania z odpowiedziami - zawsze to ułatwienie i nie trzeba 2x pytać o to samo
    OK!
    Poprosilem go rowniez o telefon kontaktowy, zobaczymy co odpisze...

Pozdr.

Domyślnie

najlepiej idź z korpusem do sklepu, przykręć i sprawdź - ja zrezygnowałem, szkoda kasy
    Właśnie, pytanie czy mi pozwolą go założyć?
    Może któryś z krakusów wie czy taki foto-plus ze studenckiej byłby tak uprzejmy otworzy opakowanie?
    "Z pasją fotografuj życie, ale nie zapomnij i żyć z pasją" Z. Kamm

Domyślnie

Otrzymalem e-maila zwrotnego:
    Witam,

Mam podbitą przez hiszpańskiego dystrybutora (Phonos3) gwarancję, jednak

nie otrzymałem paragonu, bo aparat był nagrodą w konkursie.
    Niestety, nie wiem jak w takich przypadkach zachowuje się polski
    przedstawiciel firmy.
    Przebieg migawki to wg moich danych 0 (aparat jest nowy). Nie wykonałem
    nim ani jednego zdjęcia.
    Jeśli chodzi o cenę, to na razie czekam na rozwój licytacji (bardzo dużo

zainteresowanych osób). Jestem w stanie sprzedać aparat od ręki za 3 500

zł, jeśli się znajdzie ktoś zdecydowany. Jak nie, to ostateczną ceną
    jest wylicytowana kwota.

Pozdrawiam
    Michał
    ...czyli tak jak myslalem sprzet bez gwarancji z niewiadomo jakim przebiegiem

Pozdr.

Domyślnie

Dostałem identyczną odpowiedź więc gwarancji nie ma... :/ sorry ale za 3500zł to ja wolę używanego D2X (bo da się czasem upolować nawet z niewielkim przebiegiem (nie mowa o tym wyjechanym z eoka na allegro bo widać że ten lekko nie miał ) - a bez szukania to wolę dołożyć jeszcze 1000zł i mieć D300... z alternatyw to za 3500zł to można mieć D200 + MB-D200 + N AF 85/1.8 za te 2500zł to może i się opłaca ale więcej nie ma sensu chyba (no na pewno nie tyle ile gość chce)
    Dawniej system N - obecnie L(M) + F

Strona 2 z 9 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów