Szukaj
Nie jest mi potrzebna interpolacja do 20mpx - powinienem to dodać. Powiększam foty dosyć często do wymiaru B1. A tu już porównanie otrzymanego efektu w zależności od narzędzia bywa różne.
Edit - skoro chce Wam się gadać o procentach. Do osiągnięcia B1 w 225 dpi (z 12mpx) stosuję powiększenie 220%![]()
Ostatnio edytowane przez samek ; 24-09-2008 o 10:36
Dopiero się skończyło liczyć
oryginał
powiększenie x2
Pozdrawiam.
Kurcze, nieźle !![]()
Ponieważ udało mi się uzyskać (a przynajmniej tak mi się wydaje) większą subtelność drobnych detali, ponownie zaktualizowałem przykłady.
Swoją drogą, jak sobie obejrzałem ostatnio przykłady które tu pierwotnie zamieściłem, to wręcz nie potrafiłem uwierzyć, że były aż tak wielce niedoskonałe.
Te przykłady też doskonałe nie są ale myślę, że zdecydowanie bliżej im do tego co chcę uzyskać.
Swego czasu wdałem się tutaj w polemikę z Władcą Pixeli, odnośnie porównania mojego algorytmu oraz algorytmu z programu Genuine Fractals.
Jak widać czas uczy i muszę przyznać, że nie miałem wtedy racji, bo tamte przykłady wyglądały jak siekierą rąbane.
Dziś już wiem, że na ostrych krawędziach świat się nie kończy i trzeba jakoś zadbać o drobne detale.
Trudno jest godzić jedno z drugim ale myślę, że jestem coraz bliżej optymalnego kompromisu.
Pozdrawiam.
Skontaktuj się z nami