Close

Strona 8 z 9 PierwszyPierwszy ... 6789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 83
    pebees
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pebal Zobacz posta
    Odnosi się to do 'ostrości i czystości powiększenia'.
    Ok, rozumiem. W każdym razie chciałeś mojej opinii - otrzymałeś ją
    Pozdrówka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Władca Pixeli Zobacz posta
    To po cholerę ludzie się napalają na 20 megapixeli jak można pracować na 1 megapixelu albo mniej
    Nooo... to już trochę za daleko pojechałeś
    Ale posiadanie dobrych 12 mpx oraz dobrej możliwości interpolacji stawia dla mnie pod znakiem zapytania 'szarpanie' się na 20 mpx.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez samek Zobacz posta
    ...... Ale posiadanie dobrych 12 mpx oraz dobrej możliwości interpolacji stawia dla mnie pod znakiem zapytania 'szarpanie' się na 20 mpx.
    Do tego wcale nie jest potrzebna dobra interpolacja. To 20 mpix daje raptem powiększenie 129% w stosunku do 12 mpix, a to potrafi zrobić każdy program.
    Jacek

pebees
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JK Zobacz posta
    To 20 mpix daje raptem powiększenie 129% w stosunku do 12 mpix,
    Bzdura, każdy wie, że 20 to prawie 2 x 12, więc nie 129 a prawie 200 ... nie czytasz ulotek?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pebees Zobacz posta
    Bzdura, każdy wie, że 20 to prawie 2 x 12, więc nie 129 a prawie 200 ... nie czytasz ulotek?
    Peebes bzdura, każdy wie, że 21 megapikseli z ostrego Canona to tak jak 4 razy a nie tylko 2 razy 12 megapikseli z D3/D700
    Ostatnio edytowane przez Erie ; 24-09-2008 o 10:36
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JK Zobacz posta
    Do tego wcale nie jest potrzebna dobra interpolacja. To 20 mpix daje raptem powiększenie 129% w stosunku do 12 mpix, a to potrafi zrobić każdy program.
    Nie jest mi potrzebna interpolacja do 20mpx - powinienem to dodać. Powiększam foty dosyć często do wymiaru B1. A tu już porównanie otrzymanego efektu w zależności od narzędzia bywa różne.
    Edit - skoro chce Wam się gadać o procentach. Do osiągnięcia B1 w 225 dpi (z 12mpx) stosuję powiększenie 220%
    Ostatnio edytowane przez samek ; 24-09-2008 o 10:36

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Erie Zobacz posta
    pokażcie efekty
    Dopiero się skończyło liczyć

oryginał
    powiększenie x2

Pozdrawiam.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pebal Zobacz posta
    Dopiero się skończyło liczyć

oryginał
    powiększenie x2

Pozdrawiam.
    bardzo zabawne? nie chcesz przypadkiem klastra 8000 procesorów
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Domyślnie

Ponieważ udało mi się uzyskać (a przynajmniej tak mi się wydaje) większą subtelność drobnych detali, ponownie zaktualizowałem przykłady.
    Swoją drogą, jak sobie obejrzałem ostatnio przykłady które tu pierwotnie zamieściłem, to wręcz nie potrafiłem uwierzyć, że były aż tak wielce niedoskonałe.
    Te przykłady też doskonałe nie są ale myślę, że zdecydowanie bliżej im do tego co chcę uzyskać.

Swego czasu wdałem się tutaj w polemikę z Władcą Pixeli, odnośnie porównania mojego algorytmu oraz algorytmu z programu Genuine Fractals.
    Jak widać czas uczy i muszę przyznać, że nie miałem wtedy racji, bo tamte przykłady wyglądały jak siekierą rąbane.

Dziś już wiem, że na ostrych krawędziach świat się nie kończy i trzeba jakoś zadbać o drobne detale.
    Trudno jest godzić jedno z drugim ale myślę, że jestem coraz bliżej optymalnego kompromisu.

Pozdrawiam.

Strona 8 z 9 PierwszyPierwszy ... 6789 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów