Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 37
    Oszczędny w słowach
    Miasto
    Pomorskie

Domyślnie

ale to nie jest markowy pilot nikona :P bateria zestawowa faktycznie max 2miesiace dzialala (kilka razy uzyty w tym czasie) myslem ze sie popsul ale wymienilem baterie i wszytko ok, teraz wyjmuje baterie bo znowu padnie kiedy bedzie najbardziej potrzebny
    Nikon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez havk Zobacz posta
    ale to nie jest markowy pilot nikona :P bateria zestawowa faktycznie max 2miesiace dzialala (kilka razy uzyty w tym czasie) myslem ze sie popsul ale wymienilem baterie i wszytko ok, teraz wyjmuje baterie bo znowu padnie kiedy bedzie najbardziej potrzebny
    Będzie dobrze, bo baterie z zestawu są zwykle bardzo słabe
    Nikon, Nikkory, Sigmy... i Tamron
    wigi.pl

Domyślnie

wyjmowanie baterii mi nie przeszkadza, a jesli ma to cos pomoc...
    pucha, szklarnia, sabinki i kilka innych rzeczy do amatorki

Oszczędny w słowach Awatar krispike
    Miasto
    Lubelszczyzna

Domyślnie zamiennik JJC

Witam
    Po stracie oryginalnego pilota ML-L3 do mojego D50 kupiłem zamiennik JJC
    http://www.allegro.pl/item559362970_...l_l3_etui.html
    Dziadostwo.
    Bateria nowa działa raptem na kilka wyzwoleń migawki. Nie polecam.
    Po kilku zdjęciach zrobionych za pomocą pilota, zanoszę baterie do zegarmistrza a on stwierdza iż bateria w 50% zużyta.
    Tak że przestrzegam przed zakupem w/w zamiennika.
    Pozdrawiam
    |D50|D300s|N18-70|N50/1.8|T17-50/2.8VC|SB-800|MF055XPro|
    "Wszystko, na co patrzysz w Twoim otoczeniu, powinno Cię cieszyć. A wszystko, co widzisz... to światło"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krispike Zobacz posta
    ...Tak że przestrzegam przed zakupem w/w zamiennika...
    Tu nie ma co przestrzegać - ten temat pojawiał się już parę razy - JJC spisuje się zazwyczaj ok, a faktem jest, że trzeba wyciągać baterie gdy się go nie używa bo inaczej po prostu się rozładowują.
    Jeśli więc dla kogoś jest to zbyt wymagające/upierdliwe/przeszkadzające to kupuje oryginał za ~80zł, jeśli natomiast może z tym żyć to kupuje JJC za ~15zł.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez elix Zobacz posta
    Tu nie ma co przestrzegać - ten temat pojawiał się już parę razy - JJC spisuje się zazwyczaj ok, a faktem jest, że trzeba wyciągać baterie gdy się go nie używa bo inaczej po prostu się rozładowują.
    Jeśli więc dla kogoś jest to zbyt wymagające/upierdliwe/przeszkadzające to kupuje oryginał za ~80zł, jeśli natomiast może z tym żyć to kupuje JJC za ~15zł.
    dokładnie, jak dla mnie to nie problem, zdjec z pilota codziennie nie robie, używam pilota ogolnie od dwoch tygodni, na tej przestrzeni w sumie kolo 400 strzalow na pilocie, wszystko dziala jak do tej pory. Oczywiście bateryjka po każdym używaniu jest wyjmowana.
    pucha, szklarnia, sabinki i kilka innych rzeczy do amatorki

Oszczędny w słowach Awatar krispike
    Miasto
    Lubelszczyzna

Domyślnie

Dzięki Wam panowie, może się przekonam do tego pilota.
    Dobrze że do innych urządzeń nie trzeba wyjmować baterii, co by się za wcześnie nie wyczerpały.
    Na szczęście pilota też nie używam zbyt często, tak więc może się poniewierać w torbie obok baterii.
    |D50|D300s|N18-70|N50/1.8|T17-50/2.8VC|SB-800|MF055XPro|
    "Wszystko, na co patrzysz w Twoim otoczeniu, powinno Cię cieszyć. A wszystko, co widzisz... to światło"

Domyślnie

mój też przestał działać po tygodniu leżenia z baterią w środku ...

Domyślnie

Ja mam pilot JJC do swojego d80 od hmm 4-5 miesięcy i nigdy nie miałem z nim problemów, działa zawsze kiedy tego chce, baterii również nigdy nie wyjmowałem.
    Nikon d700+Mb-d10/D800 + MB-d12|Zenitar 16 2.8|N16-35 4 vr|Sigma 70-200 F2.8 II EX DG MACRO HSM|2xSB-800|YN 560|Samyang 85 1.4 AE UMC|Naneu Urban Gear u120

Domyślnie pilot

Co prawda pisałem już to przy innym temacie, ale tutaj chyba lepiej pasuje. Kupiłem na allegro pilota MQ-RC2. Jest to zamiennik oryginału Nikona. Działa bez najmniejszych problemów z moim d80. Ostatnio jednak znalazłem oryginalnego pilota Nikon za 33zł (z przesyłką 48zł) na tej aukcji http://www.allegro.pl/item581590273_...orginalny.html

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów