Znaczy się w UK tez mają ludzie takie pomysły![]()
Szukaj
Znaczy się w UK tez mają ludzie takie pomysły![]()
zdjęcie życia jeszcze przede mną
jak zaczynalem, to gubiłem sie w kompakcie, ktory mial 8 opcji.
A zaczynac od D3, to pewnie sama nieprzyjemnosc na poczatku...
Co do szkieł i osprzetu:
16 fisheye sigmy
20 1.8
35 2.0
50 1.4
85 1.4
135 2.0
d700
2xsb-800
Zeby nie bylo ze jestem zlym i zazdrosnym Polakiem:
Szkla:
N14-24 f2.8
N24-70 f2.8
N85 f1.8 a najlepiej f1.4
Zapasowa puszka , jak masz D3 to najlepiej D700.
Ze 2 swiatelka , sb-800 albo sb-900
Do tego ewentualnie N70-200 f2.8
Jest to napewno jakas alternatywa dla tego co napisal Kolega wyzej , no i mniej zonglowania obiektywami.
Pozdro
D300 | N35 1.8 | N85 1.8 | SB-400 | SB-700
no wiedzialam ze mnie zdjedza za D3.nie rozumiem takiego podejscia.szybko sie ucze :P.ze dostalam taki a nie inny aprat nie znaczy ze jestem tepa i nie bede umiala go obsluzyc.dzieki za pomoc
Nikt Ci nic nie imputuje , chodzi o to ze taka puszka dla poczatkujacego jest dosyc trudna w obsludze , nie chodzi o to ze nie bedziesz umiala zrobic zdjecia , chodzi o cala mase ustawien itp. Ale jak chcesz zaczynac od D3 to Twoja sprawa , z mojej strony pozostaje zyczyc tylko powodzenia![]()
D300 | N35 1.8 | N85 1.8 | SB-400 | SB-700
ja tam zazdroszcze i życze samych udanych kadrów, szczególnie ślubnych![]()
no i nie wiadomo jak u CIebie z kondycja siłową, dla poczatkującego fotografa szczególnie kobiety strzelenie D3(+obiektyw+lampa) reportażu ze ślubu... nie pozostaje nic innego jak życzyć powodzenia
Ej segl, to zakrawa o dyskryminację...
"Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche
ale miałaś wcześniej inny aparat ?
nie chodzi o dyskryminację, wiadomo że kobiety są przeważnie słabsze od facetów. Na ślubie u moich znajomych była poczatkująca pani fotograf z z 5D lampa 580-ką i podpiętą L'ką 24-70, ślub jeszcze dała reade ale z wesela oddała im 30 zdjęćjak z nią rozmawiałem podczas imprezy to bardzo skarżyła sie na aparat, że to już nie to samo co Canon 350
![]()
Skontaktuj się z nami