Close

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 49

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez velaskez Zobacz posta
    Ej segl, to zakrawa o dyskryminację...
    Daruj sobie poprawność polityczną
    BTW koleżanka może ma posturę Agaty Wróbel i może nawet ze średnim albo dużym formatem ślub obskoczyć
    Proces twórczy:
    KTO PYTA WIELBŁĄDZI

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Byron Zobacz posta
    Nikt Ci nic nie imputuje , chodzi o to ze taka puszka dla poczatkujacego jest dosyc trudna w obsludze , nie chodzi o to ze nie bedziesz umiala zrobic zdjecia , chodzi o cala mase ustawien itp. Ale jak chcesz zaczynac od D3 to Twoja sprawa , z mojej strony pozostaje zyczyc tylko powodzenia
    Doprawdy? Podobno seria jednocyfrowa ce****e się najlepszą ergonomią - wynikałoby z tego, że jest najłatwiejsza w obsłudze.
    A już na pewno będzie łatwiejszy od D40, gdzie wszystkie istotne ustawienia są pochowane w menu i który nawet nie ma przedniego kółka nastawczego.

Do Autorki wątku: Musisz określić jakie środki chcesz przeznaczyć na rozbudowę ekwipunku. Na pewno jednak przyda ci się plecak na ten cały majdan.
    Ostatnio edytowane przez glenio ; 17-02-2009 o 12:52

Domyślnie

No porownywanie d40 do d3 jest chyba lekko nie na miejscu :P No jasne masz racje , jest najlatwiejsza w obsludze , ale dla WPRAWNEGO fotografa , ktory wie co jest co i dlaczego powinno byc tak jak ustawil a nie inaczej. Wtedy guzik , koleczko i po sprawie.

Pozdro
    D300 | N35 1.8 | N85 1.8 | SB-400 | SB-700

Domyślnie

np. D3 + D300 (DX pozwoli, ew., wydłużyć ogniskowe lub będzie jako zapas) + N17-35/2.8 + N85/1.4 + SB800 + duperele

Ale mogę się mylić co do Twojego przypadku...
    "Któż jak BÓG!" - Św.Michał

Domyślnie

Jeżeli już masz D3 to moja propozycja ( nie rada ) jest taka: kup jako podstawowy N24-70/2.8, lampa SB900, do pleneru N135/2.0, a jeszcze lepiej i taniej N180/2.8.
    Jeżeli zostanie Ci pieniędzy na N14-24/2.8 to go kup ( to jest szkło warte każdych pieniędzy ), a jeżeli nie to wstrzymaj się z zakupem czegoś szerokiego i dozbieraj kasę na niego.
    Faktycznie jeżeli się nastawiasz na śluby to przydałaby się druga puszka - najlepiej D700 ale nie koniecznie, ja bym pomyślał mając to wszystko co wyżej nad S5pro.
    Powodzenia w foceniu ślubów.

Domyślnie

Co jakis czas pojawia sie "prowokacyjny" watek... mam wrazenie ze to jeden z nich... oby to bylo mylne wrazenie.
    Koledzy dobrze Ci radza - jak zwykle zreszta.

Jednak nadal, chyba ze przeoczylem, na pytania o pieniadze i posiadany sprzet nie odpowiedzialas poza tym ze masz D3.

"Amatorzy zbudowali Arke, Profesjonalisci Titanica..."

Domyślnie

Bez szalenstwa. D3, 24-70/2.8 i mozna spokojnie startowac. Pozostale szkla i blyski TYLKO ULATWIA prace (mniej sie nabiegasz), troche tez pozwola na poszerzenie spektrum kadrow.

Domyślnie

heh, niech nikt nie bierze tego do siebie doslownie, ale to troche, dostalem skalpel na urodziny, co dokupic zeby robic operacje serca. Zawsze mnie dziwi jak malo pada pytan zwiazanych co poogladac, jakie albumy kupic, pytanie o mistrzow, czy jakiekolwiek i ktore szkoly maja sens itp itd, co gdzie i jak pocwiczyc. Oczywiscie talenty, samorodki sie zdarzaja. Pucha i tyle. A potem photoshop i pytanie gdzie jest stempel itd. Troche to smutne. Chyba urodzilem sie 100 lat za pozno albo za krotko mam cyfre :P
    Ot taka refleksja w pochmurny dzien.

pzdr.
    Andrzej

Rycerz
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sejmajnejm Zobacz posta
    Zawsze mnie dziwi jak malo pada pytan zwiazanych co poogladac, jakie albumy kupic, pytanie o mistrzow
    no co ty?? przecież wystarczy kupic puszke dwa szkła i samo sie robi, wszystko co nie wyjdzie na żywo się poprawi w kompie i będzie ok...

przykład z operacją serca jak najbardziej słuszny i trafiony...ale gdybys robił za 500zł operacje też byś pewnie znalazł klientów

Domyślnie

O matko znowu ... Moja rada najpierw zbadaj rynek fotografów w UK z tego co obserwuję są tam naprawdę wybitni fotograficy, poogladaj ich prace często oni piszą o sprzęcie jaki używają . Myślę, że osoba początkujaca z D3 może powinna zaopatrzyć się w jasne stałki . I nie obrażaj się na ludzi,którzy sugerują ci , że to trudny sprzęt - bo tak faktycznie jest po prostu nie wykorzystasz jego możliwości jako osoba początkująca . Może jeszcze kup sobie druga puszkę - łatwiejszą do nauki z serii DXX . Lepiej robić super fantastyczne fotki DXX niż byle-jakie D3 . Nie wspomnę już o umiejetności błyskania lampą zewnetrzą ...
    FX z wieloma dodatkami

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów