Chcę wierzyć, że nie jest, to fake. Innymi słowy... następny mój zakup![]()
Szukaj
Chcę wierzyć, że nie jest, to fake. Innymi słowy... następny mój zakup![]()
...dwie stopki rozmiar 43...
Po dokładniejszym przyjrzeniu się zdjęciom trzeba stwierdzić, że nawet jeśli to fake to dobrze zrobiony.
No dokładnie, ta fota gdzie leży to-to na biurku wygląda zbyt dobrze
Ale z drugiej strony... 10mm pod fullframe? (nie ma oznaczeń DX)
Też mi się nie chce wierzyć, jak na razie najkrótszą ogniskową do FX chyba zrobiła Sigma w 12-24 (pomijając fisheye nie kryjące całej klatki), ma wymiary w miarę kompaktowe ale też ma światło 4.5-5.6 więc jest zdecydowanie ciemniejsza. Obstawiam na kolejną plotkę ale ręki do odcięcia na zakład nie wystawię![]()
Nikon Z6 III, Nikkor Z 14-24/2.8 S, Nikkor Z 105/2.8 mc S, Viltrox 35/1.2 LAB, Leofoto Ranger LS-254C + LH-30
Ktoś się mocno przyłożył do tego zdjęcia, nawet skala odległości inna niż w 14-24... Albo to nie fake...
może nikon chce odzyskac swój kawałek tortu zabrany przes sigmę? będzie tańsza 35-ka i ludzie wreszcie przestaną kupowac sigmę 30/1.4to trzeba czyms zawalczyc o klientów sigmy 10-20 i przy okazji klientów tokiny 12-24/4...przecież to rozsądne jest
![]()
i znak że nikon wcale nie odpuszcza formatu dx tak jak parę osób na forum sugerowałobo niby dlaczego??
pytanie jaka będzie cena?
Fake. Zobaczcie że szkło wygląda tak samo jak 14-24 (ten sam układ gum) tylko jest nieco "odchudzone" w niektórych miejscach. Ma tylko nieco inny tulipan ale tylko nieco, bo samo jego zakończenie jest już takie samo jak w 14-24...
Chociaż z drugiej strony...
Pozdrawiam.
MamiyaRB67, D90, D70, 12-24, 18-70, 28-80, 35, 50, 180, 70-300...
|||blog ||| maciejsimm.com|||
DX jednak odpada jak na mój gust. Po co taka żarówkowa soczewka w cropowych 10mm ? Sigma 10-20 ma malutką...
Skontaktuj się z nami